torstai 26. syyskuuta 2013

Kausiruokaa: kantarellicarbonara.


Tein viimeviikolla taas yhtä superherkkua, nimittäin kantarellicarbonaraa! Nyt on metsät täynnä erilaisia sieniä, joten mahdollisuuksien mukaan kannattaa koluta joka kolkka. Paitsi jos ei tykkää. Tai voi. Kaupastakin nimittäin saa :)

Minä tyhjennän edellisiä vielä pakastimesta, joten tässä tulee kausiruokaa by pirkka. Kannattaa ehdottoasti kokeilla! Ainakin suppiksiin voi nuo keltaiset vaihtaa, miksei tatteihinkin..

Sain muuten muutama viikko sitten tattilähetyksen kotiovelle Tirpan mukana. Samalla perusteellisen opin, miten niitä käytetään. Ja siis joutui ihan kysymään! Eipä ollut aavistustakaan, että tateista otetaan maltoa pois ja sitten vasta käytetään.

Niistä tuli pihvien kera muuten maailman parasta tattirisottoa. Ihan omasta päästä, enkä millään enää muista mitä kaikkea siihen laitoin.. Viiniä ainakin ja juustoa. Niin! Ja jos siinä on sieniä, on siinä timjamia. Se on mun linjaus.

Itseasiassa timjamia taidan laittaa aika paljon kaikkeen. Sorry perhe :)

Voi olla, että laitoin enemmän spagettia kuin ohjeessa kehotettiin, eli jäi vähän kuivaksi. Silti mielettömän makuista!


Me&i arvonnan voittajankin perään jo joku siellä kyseli :) Olen ihan  äärimmäisen pahoillani, etten ole ehtinyt voittajaa vielä arpomaan! Hirveä kiire koko alkuviikon. Mutta nou hätä. Teen sen tänään ja julkaisen huomenna siis. Samaan syssyyn vastailen tänään sen kysymyspostauksen sinne kommenttiboksiin..

Ajattelin myös tarttua erääseen haasteeseen, jonka sain. Siitä lisää huomenna. Loppupäivä siis armotonta surffailua haasteen parissa, vaikka taitaa mulla aika selkeä linja olla jo mielessä :)


2 kommenttia:

  1. Nam! En oo edes pastan ystävä oikeestaan, mutta eilen syötiin pasta carbonaaraa ja oli taivaallista! :)

    VastaaPoista
  2. Jenni:

    Peruscarbonara on myös tosi hyvää :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥