torstai 12. syyskuuta 2013

Puhdistus ja sovitus.


Ihanaa kuulla, että muutkin käyvät yhtä hysteeristä taistelua niitä edellisen postauksen miniötököitä vastaan. Sitä mä kyllä ihmettelen, etteivät ne kuole ikinä sukupuuttoon? Mistä niitä sikiää?

Mutta hiusten puhdistuksesta siirtykäämme sujuvasti kodin puhdistukseen, siis lastenhuoneen. Tuo isojen huoneen puhdistus on vähän kuin hakkaisi päätä seinään. Tai taistelisi niitä tuulimyllyjä vastaan. Tuntuu, ettei siinä ole mitään järkeä. Kymmenen minuuttia ja taas mennään :)

Kuitenkin taas tänään käskin ipanoita roudaamaan romunsa koppaan ja johan selkeni. Sitten vähän kuviomurointia plus pölyjen pyyhkimistä ja oltiin valmiita sovitukseen.

Ja koska sain todella paljon teiltä ihanilta apuja olohuoneen "pimppaukseen" tuolla FB:n puolella (kiitos niistä vielä kerran!) niin ajattelin taas turvautua makutuomareihin.

Kävin nimittäin eilen askosta hakemasssa tämän "tornio" -maton sovitukseen. Alunperin lähdin kyselemään "block-mattoa", jonka löysin ihan vaan googletuksella. Olin päättänyt, että lastenhuone tarvitsee sen ja pari päivää näitä olen tässä pohtinut. Itseasiassa homma alkoi siitä, kun kodin1 lähetti sähköpostia, että kaikki matot -30%, joka oli sitten vain sen yhden päivän. Jessus, että harmitti.

Kodin1 matto oli jo klikkausta vaille meillä, mutta pohdin sitten kuitenkin liian kauan. No, askosta vastaava ja kyselemään. Block oli kuitenkin vain tilattavissa, joten myyjä suositteli minulle tätä toista. Periaatteessa sama matto, mutta hieman laadukkaampi kudonnaltaan. Viimeistellympi, myyjä sanoi.

Materiaali on 100% puuvillaa ja itseasiassa aika pehmoinen. Hieman paksumpi, kuin sisaruksensa.

Koko tässä on 80x200cm, joka on vähän niin ja näin. 90x200cm sopisi silmämääräisesti paremmin, mutta tuon unipuun alalaatikko tarvitsee kuitenkin avaustilaa. Lisäksi toisella puolella on kirjoituspöytä, jonka tuolit tarvitsevat liikkumatilaa.. Valintoja, valintoja...

Aikaisemmin tässä oli (materiaaliltaan loistava lastenhuoneeseen) punainen änkkärimatto. Mutta kokonsa puolesta (about neliö) se oli hieman outo, lisäksi kuvio oli aika levoton. Matto (mikä tahansa) on kuitenkin must have, sillä ilman sitä huone on hirveän paljas. Ja tuohan tuo nyt sitä viimeistelyä myös.

Miten on? Onko tuo nyt hyvä?


Kellon sain vihdoin seinälle pari viikkoa sitten. Mikä ihme siinä on, että pikkuasiat jäävät aina laittamatta?
Tämäkin vaati ihan jopa ruuvin ruuvaamisen seinään. Taulukoukkua kokeilin alunperin, mutta meidän kotikummitus vetäsi sen alas sieltä. Saattoi olla kyse myös painovoimasta.

Kello on oikeasti aika iso, mutta tuo valtava juliste vähän hämää..

Nopsterilla täytyy olla kello huoneessa näköetäisyydellä, sillä muuten meillä alkaa aamuohjelmat jo neljältä :D Hän saattaa herätä aamuyöllä ja jos ei tiedä paljon kello on, niin kippaa itsensä pystyyn. Muutenhan voi jotain jäädä tästä maailmasta näkemättä! Tirppa on kyllä niin toista maata ja perinyt isänsä unenelahjat. Helposti vetelee unia kymppiinkin saakka.


Kynäpurkiksi kaivoin keittiöstä tuon brukan kupin. Loistoidea!

Värinsä puolesta just oikea ja muu käyttö on niin harvaa, että palvelee paremmin näin. Jos kynät ovat esimerkiksi laatikossa, Pienin tulee ja vähän "piittäää" ;)

Verhot ovat edelleen nuo ikean kankaasta ommellut.

Mutta siis: to keep or not to keep?

ps. 

-mua häiritsee ihan tuhottomasti edelleen tuon sängyn takaisen seinän väri.. on vieläkin se ruskea, joka maalattiin meidän makkariin aikoinaan.

-voisko joku tehdä tolle johtohelvetille jotain?

-sängyt ovat edelleen ilman niitä päiväpeittoja :D

-sorry tää puheripuli.

-jos puheripulista huolimatta jäi jotain kysyttävää niin muistakaahan, että niitä kyssäreitä tai toivepostauksia saa esittää su saakka TÄÄLLÄ.3 kommenttia:

 1. Meillä kanssa, kun pojat herää, ne tosiaan herää. Oli kello sitten sen viisi tai mitä tahansa. Isäänsä tulleita - tämä äiti nukkuisi aamuisin vaikka kuinka pitkään... Tulisipa tyttö minuun sitten :)

  Ja tuo matto näyttää mun silmään ainakin tosi kivalta!

  VastaaPoista
 2. Mikä tuon maton nimi on?Oliko niitä isoja? Me odotellaan Block mattoa saapuvaksi varmaan kuukauden kuluttua jolloin niitä pitäisi olla taas saatavilla keskusvarastosta.

  VastaaPoista
 3. Sara:

  Päätettiin Murun kanssa yhteisesti, että tämä jää meille :)

  Nuo aamuvirkut ipanat ovat kyllä välillä aika vinkeitä.. Tosin saapahan sitä sitten itsekin kaikkea aikaiseksi kun ei jää sängyn pohjalle :D

  Satu:

  Maton nimi oli Tornio. En osaa sanoa noista koista, kun etsin vaan sitä yhtä kokoa.. Toivottavasti saatte omanne jo paljon aikaisemmin :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥