perjantai 25. lokakuuta 2013

Kommentti jättää jälkensä.


"Vaikuttaa siltä, ettet rakasta poikaasi lainkaan", "Ihan surkeita kuvia", "Ällöttävän teeskentelevä blogi", "Lopeta se lukijoiden nuoleskelu" -tässä vain muutama esimerkki ilkeistä kommenteista, mitä olen saanut. Puhumattakaan nyt edes keskustelupalstoista.


Sanotaan, ettei ole huonoa julkisuutta, että olet vain suosittu bloggaaja kun sinua ruoditaan. Oletko koskaan ajatellut, miltä sinusta tuntuisi jos olisit saappaissani? Tai jos samoja totuuksia ladeltaisiinkin päin naamaa?

Bloggaaminen on julkista hommaa, varsinkin kun on blogi on kaikille avoin ja lukijoita alkaa olla aika liuta. En sano, että olisin mitenkään kuuluisa bloggaaja, mutta en kai ihan tuntematonkaan enää. Pitää olla valmis siihen, että kuraa sataa niskaan jos aloittaa bloggaamisen, mutta hei! Pitääkö ylipäätänsä olla valmis siihen?

Netin suoma, kuviteltu anonyymiteetti saa lapset, mutta myös meidät aikuiset käyttäytymään ihan käsittämättömällä tavalla. Linkitetään mitä sattuu ja suusta pääsee sammakoita. Kirjoitetaan ilkeä kommentti tai aloitus ja adrenaliinin virratessa ootetaan siihen toisten reaktiota. Ollaan oikein ylpeitä omasta aikaansaannoksesta, mutta ajatellaanko koskaan, mitä se se voi saada aikaan?

Nainen on naiselle susi, mutta tarvitseeko sen olla niin? Mitä jos se kommentti olisikin jotain positiivista tai jos kovasti ärsyttää, niin jättäisi kommentoimatta kokonaan. Eihän vihaisenakaan kannata selvitellä asioita, tulee sanottua sellaista, mitä ei ehkä tarkoitakaan.


Puhutaan ihan yleisellä tasolla. Olisitko sinä valmis siihen, että tuntematon ihminen tulisi sinulle bussipysäkillä latelemaan erinäisiä "totuuksia"? Näin niinkuin kärjistettynä.

"Näytätpä rumalta", olisitko valmis sanomaan sen myös vasten kasvoja vai tuoko se anonyymiteetti rohkeutesi esiin? Ja miksi ihmeessä se pitää ylipäätänsä päästä sanomaan? Saako se tuntemaan itsesi voittajaksi, vahvaksi, kaikkivoipaksi?

Sain kerran viestin, että karman laki on kaikille sama. En tiedä viitattiinko sillä menneisyyteeni vai kuviteltuun käyttäytymiseeni? Olen ollut kiusattu, olen ollut kiusaaja. Olen antanut anteeksi, olen pyytänyt anteeksi. Olen kasvanut.

Yritän opettaa lapsilleni ystävällisyyttä, empatiaa, pitkämielisyyttä ja ennenkaikkea toimia itsekin sen mukaan. Myönnän, että aina se ei ole helppoa. Emme ole täydellisiä, eikä tämä maailmakaan sitä ole, mutta ehkä me voisimme saada siitä aavistuksen verran paremman, vaikka kommentti kommentilta?

Olemme haastaneet kampanjaan mukaan myös Demin ja Vauvan keskustelupalstat. Kampanjan kotisivun ja kaikki mukana olevat blogit löydät TÄÄLTÄ. Kampanjassa mukana olevat tunnistat myös sivupalkissa näkyvästä kampanjalogosta, joka on vapaasti kopioitavissa ja liitettävissä omaan blogiisi jos haluat omalla toiminnallasi tukea tärkeää asiaa.

Jos olet kiusaaja tai kiusattu, käy lukemassa poliisin sivuilta faktat kiusaamisrikoksista ja toimi. Kiusaaminen on nimittäin myös rikos.Yhteistyössä:24 kommenttia:

 1. Järkyttävää, että sinulle on sanottu noin. En voi kuin ihmetellä ihmisten ilkeyttä. Hieno kamppanja tämä, toivottavasti saa ihmiset ajattelemaan!

  VastaaPoista
 2. Ansku:

  Kiitos kommentistasi!
  Bloggaaja saa usein jos jonkinmoista kommenttia, mutta toivotaan, että tämä kampanja auttaa omalta osaltaan asiaa, meille kaikille <3

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että olet näin tarttunut toimeen! Se, että pitää blogia ei tarkoita sitä, että pitäisi toimia toisten sylkykuppina. Hyvä sinä!

  VastaaPoista
 4. Olin ihan tyrmistynyt että oot saanut tuollaisia kommentteja. uskomatonta toimintaa! Millaiset ihmiset näitä kommentteja kirjoittaa, varsin huonolla itsetunnolla varustetut ilmeisesti? Miksi pitää kommentoida jotain ilkeää anonyymina, piiloutuen tuntemattomuuden verhon taakse? Olisi edes munaa sanoa sanottavansa omalla nimellä, mutta siihen ei rohkeus riitäkään enää! Suppeaa toimintaa. :( Hienoa sinä että olet ottanut aiheen esille.

  VastaaPoista
 5. Mervi:

  Juurikin se on tärkeää, että jokainen kirjoittaisi kommenttinsa niin, että olisi sen valmis kirjoittamaan omalla nimellään. Harkitsisi, ehkä harkitsisi vielä toisenkin kerran.

  Kiitos Mervi!

  VastaaPoista
 6. Ei vaan pysty käsittämään näitä anonyymisti haukkuavia. Ymmärrän että aina ei pysty/voi/halua miellyttää kaikkia, meitä on niin monen sorttista ihmistä maailmassa - hyvä niin, mutta ne käytöstavat...voih miten voi olla niin vaikeaa. Itseeni sattuu kaikki epäoikeudenmukaisuus ja kaikki ilkeä maailmassa ja minkä ihmeen takia joillakin ihmisillä on tarve puuttua,haukkua, pahoittaa toisten mieli ihan vaan, jotta itse saa siitä jotain kiksejä. Mikä ihmisiä vaivaa? onko niin paha itsellä olla? tekstini on kovin sotkuista ja sekavaa, mutta pointtina siis etten voi ymmärtää...surullista! Mutta hei, you rock! Oot ihana! :) (sanoo muut mitä tahansa) Blogi on lemppareitani edelleen! You go girl!

  VastaaPoista
 7. Moi!

  Tosi hyvä ja rohkea kirjoitus ajankohtaisesta aiheesta. Tämä on aihe jonka pitäisi mielestäni olla tänä päivänä enemmän esillä, kiitos tästä! <3

  -Virve

  VastaaPoista
 8. Varmasti ajankohtainen kirjoitus!

  Tämän päivän blogeiluun ja feissailuun liittyy vahvasti se, että voi anonyymisti seurata enemmän tai vähemmän tutun ihmisen tekemisiä, profiilin julkisuusasetuksista riippuen. Jälkeenpäin voi sitten päivitellä tutuille, että näitkö mitä se ja se taas teki/sanoi/kirjoitti/kuvasi.

  Itse tunnustaudun blogisi ahkeraksi lukijaksi, vaikka en jälkeä itsestäni useimmiten jätäkään, ja tykkään kovasti sun tyylistä ja nostan hattua monessa asiassa!

  Se, mitä ihmettelen, on seuraava: Jos anonyymi lukija sun blogia käy lukemassa eikä tykkää kuvista/tekstistä/tyylistä, niin tarviiko sitä ääneen jupista? Lopettais lukemisen ja keksisi muuta tekemistä! Miksi käyttää omaa aikaa siihen, mistä tulee huonolle tuulelle ja vielä levittää pahaa mieltä eteenpäin, kun voisi keskittyä johonkin mukavampaan? Kyllä se niin vaan on että hymy luo hymyä ja päin vastoin!

  Noh, tämä on aihe josta voisi paasata vaikka kuinka pitkään, riittäkööt tämä maailman parantaminen tähän :)

  Jatka samaan malliin!

  - Ellu G

  VastaaPoista
 9. Voi hitsi....kurjaa. Mutta mahtavaa on se, että tosiaan postasit näin isosti asiasta. Ilkeät kommentit on kurjia, mutta toisaalta myös samaan aikaan säälittäviä. Anonyyminä on niin helppoa arvostella ja tylyttää. Jatka sinä tyylilläsi ja jätä happamat omaan arvoonsa. <3

  VastaaPoista
 10. Loistava kampanja! Toivottavasti saa paljon positiivista julkisuutta ja tavoittaa myös ne kiusaajat. Ilkeitä kommentteja on ihan liian helppo jättää anonyyminä, varsinkin niitä ilkeitä ja loukkaavia.

  VastaaPoista
 11. Niina:

  Kiitos kaunis sanoistasi <3

  Ihmisillä vaan on erilaisia asioita elämässä, mitä haluaa tehdä. Toiset haluavat jakaa sitä hyvää oloa ja iloista mieltä, toiset ehkä jakaa omaa pahaa oloaan muille..

  Toivotaan, että jälkimmäiset heräävät vielä joku päivä, eivät ehkä vielä tämän kampanjan myötä, mutta kuitenkin joskus :)

  Virve:

  Kiitos tuestasi <3

  Olemme saaneet jo lisää näkyvyyttä ja toivotaan, että tietoisuus nousee ja leviää vielä lisää :)

  henna:

  Kiitti :)

  Ellu G:

  Kiitos :)

  Hymy luo hymyä, kiitos omastasi!

  kamomilla:

  Jos yhä useampi tähän sitoutuu, niin nettimaailma on ihan hitusen parempi paikka <3

  Miltsu:

  Harva anonyymi kuitenkaan tietää, miten helppoa heidät on kuitenkin jäljittää ja siksi kuvittelee voivansa tehdä mitä tahansa..

  Kiitos tuestasi!

  VastaaPoista
 12. Kamalia kommentteja olet saanut ;( Ethän lannistu niistä! Olihan tästä kampanjasta jo sekin hyöty että löysin sitä kautta ihanan blogisi :)

  VastaaPoista
 13. Ihan mahtava kampanja! ♥

  Hyvä, että asia saa julkisuutta... Ja saisi ihmisiä hieman miettimään kirjoituksiaan!!! Järkyttäviä kommentteja ne laukookin, huhhhh.

  VastaaPoista
 14. <3 Hieno aihe!

  Nimimerkillä kokemusta on... Vaikka oma "nahka kasvaa" niin jälki jää...

  Onneksi silti on enemmän niitä, jotka omaavat vielä sydämen ja roppakaupalla empatiaa.

  Peukutan sulle täysillä ;)

  VastaaPoista
 15. Ihmiset (NAISET) ovat niin kateellisia. Kaikki tuollainen haukkuminen ja toisen lyttääminen johtuu vain ja ainoastaan kateudesta. Olet kaunis, hoikka, taitava kuvaaja, sinulla on upea koti, ihana mies, upeat lapset, menestyvä blogi ja paljon paljon muutakin. Se korpeaa varmasti joitain ihmisiä niin, etteivät siedä sitä tunnetta ja yrittävät saada sinutkin huonolle tuulelle. Hukkukoon siihen paskaan fiilikseensä ihan yksinänsä. Onneksi noista ei tarvitse välittää. Keskenkasvuisia ja omassa elämässään ilmeisesti jotenkin pettyneitä/epäonnituneita! Tämän postauksen ansiosta aion seurata blogiasi useammin! <3

  T. Laura

  VastaaPoista
 16. en ole pitkään aikaan täällä käynyt, mutta tää on jo aika syvältä! ota tämä kaikki kuitenkin omaksi vahvuudeksesi sillä ne, jotka sinua moittivat ovat itse - no en sano mitä. jatka tätä koska kaikki mitä olen seurannut on aivan buenoa! miksi nuo mollaajat yleensäkin lukee sun postauksia - hankkikkoon oman elämän! rakkaudella -m-

  VastaaPoista
 17. Onnenetsijä:

  Tervetuloa :)

  En lannistu ja toivon, että muutkaan eivät!

  Ira:

  Toivotaan, että kamppis saa enemmän ja enemmän julkisuutta ja tietoisuus leviää :)

  Viivu:

  Mä muistan jotain sun juttuja muutamako vuosi sitten se oli.. Tsemppiä sinullekin <3 Nahkaa ei pitäisi joutua kasvattamaan kenenkään!

  Laura:

  Totaahan se on, että kateelisuus pyörittää maailmaa - hyvässä ja pahassa.

  Kiitos kauniista sanoistasi ja tuestasi <3

  -m-:

  meitä on moneen junaan :)

  VastaaPoista
 18. Onpas inhottava kuulla että tollasia kommentteja olet saanut.

  Hyvä että tästä puhutaan!

  VastaaPoista
 19. Halaukset Riikalta <3 Sun blogi on upea, samoin olet sinä <3 Käyn silloin tällöin lukemassa ja nyt sain aikaiseksi opetella kommentoimaan :) Ilkeät kommentit kertovat todellakin itse kommentin jättäjän henkisestä kypsyydestä, meitä on niin moneen junaan =/

  VastaaPoista
 20. Luin tän postauksen ja olin ihan järkyttynyt sun puolestas :( hirveetä :(

  VastaaPoista
 21. annukka:

  toivotaan, että saadaan lisää tietoisuutta tärkeälle asialle :)

  Riikka:

  Kiitos paljon <3

  Jenni:

  Vaikka kuinka sanoisi, ettei ne negatiiviset kommentit vaikuta, niin kyllä ne jättää jälkensä :/

  Kiitos tuestasi!

  VastaaPoista
 22. Lukekaa vaikka iltasanomien tai hesarin uutisten jälkeen tulevia kommentteja. Siellä lauotaan ilman ajattelematta ihankaikkea. Parempi olis ettei sanoin mitään tai ei olisi mahdollisuutta kommentoida uutisia mistä ei tiedoteta mitään uutta esimerkiksi. Pimentoon jää moni asia..muistakaa asianosaiset. He lukevat myös kommenttejanne

  O

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥