maanantai 14. lokakuuta 2013

Lettukestejä.


Eilen laitettiin piha talviteloille. Nyt on trampoliini purettu, pensaat leikattu, sipuleita maassa ja lehdet haravoitu. Enää ulkovaraston siivous ja hyllyjen asennus ja saadaan hyppimisvehkeen osat sinne. Sitten onkin vuorossa liukureiden ja lumilapioiden nostaminen etualalle, tälle viikolle on nimittäin iltasanomat luvannut ensilumen. Vähänhän tuo epäilyttää, mutta katsotaan..

Pihahommien jälkeen paineltiin päiväunille ja paistoin kasan lettuja. Sellaisia, joita Pieninkin voi popsia. Kaupan hyllystä valmis jauhopussi, olisikohan ollut myllärin (ei maitoa, eikä munaa) ja siihen soijamaito sekaan. En ole koskaan kokeillut toimisiko ilman sidosta, joten laitoin tehosekoittimeen yhden ylikypsän banaanin soijamaidon kanssa aluksi sekoittumaan. Vasta valmiin nesteen kaadoin jauhojen joukkoon.

Samaa jauhoseosta olen aikaisemmin käyttänyt mm. vohvelien paistossa ja tykkään kovin. Onhan nyt perustaikina helppo, siis tosi helppo tehdä itsekin, mutta välillä suotakoon meille kaikille kulkea aidan matalimmasta kohdasta. Tai kiertää se aita kokonaan.


Ihan hienoinen banaanin maku noista tuli läpi, mutta jos ei vierasta sitä, suosittelen lämpimästi kokeilemaan allergiselle.

Lettujen kanssa kaivoin pakkasesta Pienimmän suurinta herkkua, mustikoita. Lisäksi oli vielä kesällä keittämääni mansikka-raparperihilloa, nam! Kermistäkin pitäisi olla, mutta extempore ei löytynyt jääkaapista. 

Lettukestit kuitenkin vaihtuivat vatsan sisällön siivoamiseen pihatieltä, kun Tirppa päätti voida huonosti. Toivon todella, että kyse on samasta taudista, joka velloi minun ja Pienimmän vatsassa viikko sitten. Jos ei, saattaa huumori loppua..

Tirpalla on tapana vetää vatsataudit ihan överiksi, tiputuksessakin ollaan käyty, joten sama jatkuu tänään. Ollaan aikalailla sisällä sitten, meneehän se loma näinkin..

Nopsteri lähti aamusta 4H:n järjestämään ruokakouluun, joka kestää koko syyslomaviikon. Aamulla klo 8 alkaa aamiaisella, sitten lapset tekevät itse lounaan ja iltapäivällä välipalankin. Välissä on myös teoriaa terveellisestä ruokavaliosta ja muutenkin ruuanlaiton perusteita. Loistava keksintö, joka on nyt pilottina rantautunnut meille Tanskasta.

Rakkaus ruokaan taitaa kulkea verissä ;)

Tällä viikolla listalla taisi olla ainakin bolognese ja keittoakin, sekä jälkkäreitä ja salaatteja. Torstaina on myös perheillallinen, johon lapset tekevät ruuan ja tarjoilevat sen vanhemmille. En malta odottaa!


Sujuvasti mahtui näköjään ruoka ja vatsatauti samaan postaukseen :D 
Toivon, että te kaikki muut säästytte tältä..
Aurinkoista syyslomaviikkoa!


4 kommenttia:

 1. Nami mitä ihania lettukuvia! :)) Toivottavasti sielä parannutaan pian :)

  VastaaPoista
 2. voi mitä herkkuja, tulipas nälkä :) Voi tympeä tauti siellä pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 3. Annika:

  Kiitos :)
  Tilanne on ainakin hetken normaali, me-taudit 1-0 :)

  Pieni Lintu:

  No on!

  Jonna:

  Kiitos!
  Mä en ymmärrä miksi aina venytän lettujen paistamista, oikeastaan se on tosi nopsa juttu :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥