tiistai 22. lokakuuta 2013

Sisustuksellisia ongelmia.


Ihan ensiksi, ennekuin aloitan sisustuksellisista ongelmistani (saati nyt sitten muista..), haluan toivottaa tervetulleeksi uudet lukijat! Ja myös uudet FB-tykkääjät, unohtamatta tietenkään teitä vanhoja uskollisia, osa on pysynyt matkassa alusta asti ja se on paljon. Monta vuotta..! Nyt ollaan kolmea vaille kolmessasadassa. 300, ihan tajuton määrä minusta :)

Sitä täytyy kyllä juhlistaa jotenkin, ideoita otetaan vastaan!

Mutta sitten niihin ongelmiin..

Kävimme Murun kanssa sunnuntaina ikeassa ja haimme sieltä tuon valaisimen sovitukseen. Kyseessä on siis suurempi hektar-valaisin, alaosan halkaisija noin 47cm ja tuon kuvun korkeus kokonaisuudessaan 50cm (ilman johtoja).

Olen ihastellut hektaria jo pitkään, mutta arponut juuri tuon koon kanssa. Onneksi näitä sai sovittaa kotona! Valaisin on suuri, mutta se on myös musta. Sopii minulle, mutta onhan tuo aikamoinen sisustuksellinen elementti. Huomionkaappaaja.

Kupu blokkaa tietysti valon itseensä ja valaisee ainoastaan alaspäin. Edellinen pieni, läpikuultava valkoinen kuitenkin valaisi ison alueen. Isomman siis. Alakerran ongelmahan on nimenomaan valaistus. Vaikka koko takaseinä on pelkkää ikkunaa toisen perään, iltasella on todella hämärää. Itseäni se ei haittaa, viihdyn hämyisessä kynttilöiden kera, mutta Muru toivoo parempaa yleisvalaistusta.

Yksi tapa ratkaista ongelma olisi siis viedä valaisin takaisin ja hankkia erilainen. Muttakun. Tuo on NIIN kiva ja nätti ja ja..!

Toinen tapa on jättää valaisin paikoilleen ja hankkia lisävalaistusta esimerkiksi kattoon. Lähellä tuota kattopistorasiaa on toinenkin, mutta aika vinossa, ei missään linjassa tuon kanssa. Ja mikä ihmeen valaisin siihen muka tulisi kun tuo on niin valtava. Aika sekavaksi menisi?

Onko ideoita, kaikki otetaan vastaan?

Älkää muuten välittäkö noista kaikista roikkuvista johdoista, sovitusta varten ei viitsi oikein porata sitä paikoilleen..
Toinen ongelmallinen tapaus alakerrassa oli sohvannurkka. Siitä kyselinkin jo aikaisemmin ideoita ja sain niitä todella paljon, varsinkin FB -lukijat olivat aktiivisia, kiitos :)

Ehdotukset olivat aikalailla samaa linjaa, moni oli sisutustarran kannalla. Itse en oikein näe tuossa nurkassa puuta, joten ollaan edelleen alkutekijöissä. Olen pikkuhiljaa lämmennyt ajatukselle, että siihen voisi sopia jonkinlainen hyllykkö, kirjahylly.

Murun mielestä siitä tulee ahdas. Mutta voihan alahyllyt olla jossain korikäytössä, esimerkiksi piilottaa niihin lehtiä, eikö?

Ja koska tuplakuplasta on nyt kaksi halogeenia palanut (terra, here i come!), nurkkaus vaati ehdottomasti lisää valoa. Toin ulkoa nuo hehkulamppuvalot sisälle ja virittelin ne tuohon nurkkaan.


Alakerta on nyt siis oikein muutoksien keskellä, tilasin myös ne liukuovet eteiseen, joista olen puhunut paljon! En malta odottaa, että saapuvat. Peiliovet tuovat siisteyttä ja avaruutta, ihanaa!

Eikös kunnon vanha tapa siivota ole vain vetää ovet kiinni.. :)Löysin myös sunnuntain reissulta kolme kivaa postikorttia, joista kaksi teippasin jääkaappiin. Keltaisessa vaan oli sitä jotain ja harmaa muistutaa siitä, että kaikki on mahdollista kun vaan uskoo itseensä.

Tuon fantin teippaan sitten Nopsterin liitutauluun, kunhan saan vain käytyä tiimarissa hakemassa sellaisen liitutaulutussin, kiitos siitäkin vinkistä!

Mitäs tykkäätte näistä? Ja tosiaan ideoita saa jakaa.. Muistakaa myös jakaa omat isäpäivälahjaideanne eiliseen postaukseen ja ottaa vinkit talteen. Mä taidan nyt lähteä kauppaan pikkuhiljaa ja syksyiselle kävelylle haukkaamaan happea.

Mukavaa tiistaita!


Linking to:


11 kommenttia:

 1. Voisiko siihen toiseen kohtaan laittaa sellaisen spottikolmikon, millä voisi osoittaa valoa kolmeen eri suuntaan. Ja jos lampuiksi valitsee kirkkaat, on kaksi erilaista vaihtoehtoa valaisuun. Musta lamppu olisi se tunnelmavalo, ja spoteista tulisi sitten työskentelyvaloa. Spotithan on usein niin katonrajassa, ettei niitä välttämättä edes huomaa.

  VastaaPoista
 2. Tosi kivalta näyttää tuo lamppu! Kynttilöitä vaan lisää, eihän sitä syksyllä muuta tarvi:) mistä muuten tuo norsutaulu on?

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Me ratkastiin vähän samantyylinen ongelma laittamalla pari suht huomaamatonta pikkuvaloa sinne tänne roikkumaan. Myös joku jalkalamnppu vois olla hyvä jos esim lukee sohvalla?

  Mun mielestä toi sohvannurkka on oikein hyvännäköinen jo nyt :)

  VastaaPoista
 5. Mä ostin kuukausi takaperin meidän ruokapöydän päälle ikeasta suuren tumman harmaan foto-valaisimen ja aika nopeasti näyttävään valaisimeen silmä tottui samoin kun siihen, että valo heijastuu kauniisti pöydän päälle eikä ympärille. En enää vaihtaisi pois. Onko teillä pimeää siis olohuoneen vai keittiön puolella? Spottivalot voisivat olla hyvä ratkaisu ja niihin ei tosiaan kiinnitä katossa paljoakaan huomiota. Eli, mä pitäisin tuon valaisimen, se on näyttävä sisustuselementti :)

  VastaaPoista
 6. Yritin jo kommentoida, toivottavasti ei tule kahteen kertaan :) Siis että mielestäni valaisin jättää noin isossa pöydässä reunat valotta, joten mä suosittelisin etsimään vastaavan näköisen mutta pienemmän valaisimen ja laittamaan niitä kaksi. Tulisi samalla hieman kevyempi vaikutelma ja valaistus olisi pöydän pituinen. Muuten kivan näköinen valaisin :D Pöydän päällä olevan valaisimenhan tarkoitus onkin valottaa vain pöytää, ei olla yleisvalona kuten me suomalaiset usein mielletään, joten ihan oikealla ajatuksella olet matkassa :D

  VastaaPoista
 7. Ansku:

  Itseasiassa jonkinlaiset spotit voisikin olla hyvä, tuota täytyy vaan jalostaa..

  Meillä oli vanhassa kodissa halogeenit piilotettuna kotelointiin :)

  Marianne:

  Mä alan lämmetä lampulle kokoajan enemmän ja enemmän!

  Fantti on jumbon 7artista ja postikortin kokoinen :)

  Pieni Lintu:

  Kiitos!

  Myrtti-Iita:

  No mä mietin kanssa aluksi samaa, että on ihan liian raskas ja tuo vaan sellaista kohdevaloa. Tuossa on vaan tosi tyhmästi laitettu niin, että ne kattopistorasiat ei ole yhtää linjassa toisensa kanssa :(
  2-3 niitä pienempiä olisi ollut kyllä tosi kiva myös!

  Remonttihiiri:

  Täytyykin käydä katsomassa, jos sinulla olisi siitä kuvia :) En vaan oikein keksi mikä se tarpeeksi huomaamaton olisi?

  Jostain syystä mulla on vaan päässä sellainen järjetön loisteputkivalaisin, vaikken ole edes harkinnut moista :D

  iukku:

  Täytyykin käydä katsomassa, minkälainen se foto on :)

  Meillä on pimeää aikalailla molemmilla puolilla, mutta taisin juuri tällä sekunnilla keksiä pienen ratkaisun! Nimittäin kun peiliovet tulevat eteiseen, joka siis on ihan keittiö/olkkarissa kiinni, siihen voisi virittää jonkun tosi huomaamattoman plafondin kattoon ja sitten ne peilit heijastaisi sen! Heureka!

  Myrtti-Iita:

  Tuli näköjään tuplana, kun tuo kommenttien tarkastus vähän raahaa, mutta ei se mitään :) Molemmissa oli hyviä pointteja, varsinkin tuo, että valaistaan pöytää. Harmi vaan tosiaan, että toiseen päätyyn se ei ihan riitä, mutta pöytääkin voisi siirtää.. :)

  VastaaPoista
 8. Great scheme of colors and I love the style.

  VastaaPoista
 9. I love the funky white bubble lamp. I want one of those

  Mollyxxx

  VastaaPoista
 10. Kim:

  Thanks :) I love these colors too <3

  Molly:

  It is so cool! It´s Finnish designer Eero Aarnios work called tuplakupla.

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥