keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Aamiaismuffinit isänpäivään.


Olen metsästänyt täydellisten suolaisten muffinien ohjetta jo pienen ihmisiän. Toiset hakevat pizzapohjaa, toiset keittävät bolognesea, mutta minun missioni on ollut suolaiset muffinit. Tähän saakka olen epäonnistunut enemmän tai vähemmän ja lopputulos on ollut aina koulun kumiperunoista epämääräiseen hiivaleipään.

Tällä kertaa pääsin jo lähemmäs sitä oikeaa. Kyse on siis maissimuffineista, jotka pitää koeajaa ennenkuin selviää kelpaavatko ne isänpäivän aamiaispöytään. Omaan makuuni alkavat jo kelvata, täytyy vielä Muru haastatella.

Nämä maissimuffinit ovat samalla kuohkeita ja ilmavia, sekä maukkaita. Ei jauhon makua tai kovaa koostumusta. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Yllättäkää tekin murunne sunnuntai aamuna :) ..kuulostipas kuusikymmenlukuiselta..


























Maissimuffinit 12 kpl

3 1/4 dl piimää
60g voita
2 munaa
3 1/2 dl hienoa keltaista maissijauhoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2/3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1/2 tl ruokasoodaa

Kuumenna voita ja piimää hyvin miedolla lämmöllä, kunnes voi on puolittain sulanut. Ota pois levyltä ja sekoita kunnes se sulaa kokonaan. Piimä saattaa "leikata" mutta tässä taikinassa se ei haittaa lainkaan. Vatkaa joukkoon munat.

Sekoita keskenään kuivat aineet ja kaada piimäseos mukaan. Sekoita varovasti kaikki sekaisin, älä vaivaa. Taikina saattaa näyttää hieman kokkareiselta.

Täytä muffinivuoat 3/4 ja paista 200c n. 15 min.

Tarjoa jäähtyneenä.

Löysin reseptin täydellisten naisten keittokirjasta, kun pengoin eteiskaappia. Kannatti lukea sekin taas kannesta kanteen, sain monta hyvää uutta ideaa :) Mikähän siinä onkaan, että nuo keittokirjat jäävät usein pölyttymään kaappiin..

Ihanaa muuten, että tänään paistaa aurinko! Kävin jo aamulenkillä juoksemassa kirkkaassa paisteessa, ilma oli edelleen kostea sateiden jäljiltä ja niin helppo hengittää.. Aurinkoa päivääsi!


3 kommenttia:

  1. Voi kun jaksaisi leipoa joku päivä jotain hyvää! :)

    VastaaPoista
  2. Pieni Lintu:

    Siihen tarvitaan aina pieni kipinä ja sitten sitä hetkellisesti huomaa, että olikin ihan iisi homma :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää niin herkulliselta :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥