torstai 14. marraskuuta 2013

Muksumaanantai Siljalla.


Noniin, nyt muutama reissukuva. Kameraa en ihan kauheasti jaksanut ottaa esiin, olimme vain ipanoiden kanssa ja nautimme laatuajasta. Tämä oli toinen kerta sekä muksumaanantai-reissulla, että sellainen, jonka vietimme koko matkan laivalla, emmekä poikenneet maihin. Osittain tähän vaikutti huono sää Tukholman päässä ja osittain väsymys. Niin ja olihan siellä juuri tapahtunut onnettomuuskin ja mm. vanhan kaupungin liikenne oli poikki.

Laivalla oli kyllä tekemistä myös päivällä. Leikkipaikka oli auki tietysti ja kävimme uimassa. Pienin nukkui päiväunet ja me isojen kanssa chillailtiin sillävälin. Käytiin ensimmäisenä iltana katsomassa rokkikokkia ja toisena peppi pitkätossua. Sitten olisi vielä ollut mm. komentosiltakäyntiä ja suunnistusta. Piirustus- ja värityskilpailuja. Täytyy sanoa, että ohjelma ei kyllä loppunut kesken.


Allergioiden kanssa tilanne oli hieman muuttunut. Nopsterilla on siis maitoallergia taas aktiivinen, mutta sietää laktoosittomia tuotteita oikein hyvin. Piti siis löytää sekä maidoton, munaton, että laktoositon. Aluksi homma tuntui uskomattoman hankalalta, sillä esimerkiksi bon vivantin aamiaiselta puuttui perinteiset merkinnät (L, G, jne), samat merkit puuttuivat mm. kahvilan tiskiltä. Oli hieman kiusallista myös kysellä lähes jokainen tuote erikseen ja samalla henkilökunta joutui soittamaan keittiöön ja tarkistelemaan niitä.

Pienimmällä oli omat maidot mukana ja laktoosittomia tuotteita sai kyllä pyytämällä. Toisena aamuna meidät yllätti erittäin positiivisesti hovimestari, joka muisti meidät ja toi sekä soijavanukasta, että kaurajugurttia pöytäämme. Olivat kuulemma hankkineet ne Tukholman päästä. Iso kiitos sinne vielä tätäkin kautta, vaikka tuskinpa he tätä lukevatkaan :)

Saimme koko matkan erittäin hyvää palvelua iloiselta ja työlleen omistautuneelta henkilökunnalta.

Vähän jännitti myös etukäteen, miten Pienin tulee nukkumaan. Takaraivossa muistutti eräskin reissu, joka valvottiin itkeskellen uutta paikkaa ja outoa sänkyä. Mitä vielä! Neiti kipitti tyytyväisenä päivän rientoihin väsähtäneenä hytin matkasänkyyn ja jäi sinne nukkumaan. Nukkui koko yön, niinkuin isotkin. Muru vanhana futarina tunnusti Pienimmälle tsemppari -palkinnon :)

Sen sijaan me aikuiset  valvottiin. Tuultahan ei kuulemma ollut nimeksikään. Molempiin suuntiin yöllä avomerellä 17 m/s, mutta kyllä ainakin minua kauhistutti. Meillä oli siis keulahytti ja kyllähän se merenkäynti siinä tuntuu. Muru oli käynyt aamulla kysymässä säästä "kun rouvaa yöllä pelotti" ja hänelle oli hieman hymyilty, että puolet kovemmassakin yli 30 m/s ollaan menty, silloin kuulemma jo vähän tuntuu. Heh, että sellainen jänishousu täällä moi :)

Mutta tosiaan yöllä keinui siihen malliin, että vielä eilen ja itseasiassa hieman tänäänkin on heitättänyt ja ollut huono olo. Onnea on siis oma koti.


Nyt ollaan pikkuhiljaa laskeuduttu pehmeästi arkeen. Laivan valmiilta aamiaiselta päästiin perhekerhon valmiille aamiaiselle ja huomenna olisi vielä playdatet ja siellä aamiaispöytä. Ei voi valittaa!

Pyykkiä pesten ja siivoillen, sekä ruokapatojen kimpussa tämä päivä, huomenna on taas enemmän ohjelmaa. Menemme nimittäin Murun kanssa katsomaan Hartwalille sami Hedbergin showta. Vatsalihakset tulee siis treenattua ja saatte kuvaa myös ihanasta tuliaisasusta, minkä hankin huomista varten.

Mukavaa torstaita kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistä ♥