perjantai 3. tammikuuta 2014

Toinen tuubikeitto.


Pienin nappasi itselleen eilen illalla kolmeysin kuumeen. Hassua, sillä kun ennen meillä sairasteltiin jatkuvasti, nyt kuumeesta tuntuu olevan ikuisuus. Pitkät välit ovat kyllä ehdottomasti tervetulleita tähän huusholliin. Yö meni hoitaen pikkupatteria, joka panadolista huolimatta hohkasi kuin kamiina. Viiden jälkeen ilmoitti, että nyt herätään.. Onneksi sentään hetken jatkoi uniaan siinä vieressä!

Moni varmaan tietään tilanteen. Kun ipana on kipeä, vain syli kelpaa. Siitä ei liikuta, ei sitten minnekään. Ja jos syliin nukahtaa, on parempi olla paikoillaan seuraavat kaksi tuntia kuolion uhallakin, sillä pienikin muutos ja känkkis on valmiina uuteen taistoon.

Niinä päivinä ei paljon gourmeeta keitellä. Tai tavallaan joo.. Kyllä sanoisin, että tämä bataattisosekeitto on mielettömän herkullista!


Olen aikaisemminkin tehnyt tuubikeittoa, joten uskalsin kokeilla eri soseella. Huomautan, että varmasti silti oikeasta tavarasta tulee eri makuista. Tähän keittoon tarvitaan yksi pötkö valmista bataattisosetta ja puoli purkkia kermaa. Ripaus suolaa. Sekoita, lämmitä kattilassa ja nauti vaikka pinjansiementen kera.

Meillä kerma oli soijaa, että maistuu sitten koko porukalle. Näinä päivinä nimittäin on vielä vähemmän mielenkiintoa alkaa vääntämään kolmea eri sapuskaa. "heimäenvoisyödätota" :) 

Samalla tyylillä tehty porkkanasosekeitto löytyy täältä (klik).

Mukavaa päivää kaikille, mä lähden tästä toteuttamaan ipanoiden toiveita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistä ♥