keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Elämää rakennekynsien kanssa.


Saan usein kommentteja koskien rakennekynsiäni. Kaikkea maan ja taivaan väliltä on kysytty, missä niitä laitetaan, mitä materiaalia, kuinka ne pysyy ja miten niiden kanssa voi elää..

Minulla on siis ollut rakennekynnet alkukesästä 2007 saakka ilman taukoja. Ihan ensimmäisissä kynsissä oli tipit ja niiden päällä akryylia. Vahvistuksen suojissa omat kovin kuivat kynteni saivat kasvaa rauhassa ja pian ei enää tippejä tarvittukaan.

En oikeastaan laitata kynsiä niinkään pituuden vuoksi, vaan sen, että oma kynteni on kovin kuiva ja paksunakin napsahtaa todella helposti poikki. Karmeimpia tunteita kynsielämässä on olleet auton ovet ja turvaistuimien lukot. Se tunne, kun kynsi vääntyy tai napsahtaa poikki.

Oman kynteni päällä on nyt akryylivahvistus joka aikalailla estää kaikki edellämainitut. Useimmiten kahta eri väriä. Värillistä kärjessä ja kirkasta tyvessä. Oikean kynsimuotoilijan käsissä oikeastaan kaikki lopputulokset ovat mahdollisia.

Miten sitten niiden kynsien kanssa voi elää? Rakennekynnet voivat olla hyvinkin pitkät tai vaihtoehtoisesti kuten nämä uusimmat, maanantaina huolletut, todella lyhyet. Nuo ovat suurinpiirtein samalla tasolla kuin sormenpää. Kynnet kestävät uimisen, saunomisen, siivoamisen, jynssäämisen. Jos kyntesi ei ole näitä kestänyt, on tekijä ollut huolimaton.

Siivotessa voi käyttää halutessaan hanskoja, mutta kuten käsien kunnostakin huomaa, olen itse siinä hyvinkin laiska. Hanskat usein sumentavat päälilakan ja kynnet muuttuvat sameiksi. Ei hätää! Poista vain lakka ja sivele uusi päälilakka :)

Solarium vetää keltaiseksi? Onneksi vain taas sen päälilakan ja ylläoleva operaatio pelastaa jälleen.

Rakennekynnet raapii? Ei raavi. Itseasiassa luonnonkynnet ovat terävämmät ja raapivat, rakennekynnet sileät ja niiden kanssa voi tosiaan pestä sen vauvan pyllyn tai käydä itsekin wc:ssä. Sitäkin on kysytty..

Ne kuoriutuvat irti omista kynsistä? Taas on kynsimuotoilija ollut huolimaton, oikein laitettuna nämäkin kynnet pysyvät noin viisi viikkoa suht siisteinä, tietysti kasvuraja alkaa näkymään. Revit ne irti? Ei onnistu jos kynnet on kunnolla laitettu (akryyli), kyllä se oma kynsi lähtee sitten samalla irti :D

Kynsikorut? Omani kiinnitetään akryylillä ja edellinenkin suuri timangi viilattiin ja porattiin irti.

Nämä ovat nyt omia kokemuksiani aiheesta ja kynsiä on erilaisia yhtä monia kuin tekijöitäkin. Omaani voin suositella lämpimästi, hän on moninkertainen suomenmestari, sekä kouluttaja. Klikkaamalla pääset hänen fb-sivuilleen.

Kysykää ihmeessä jos heräsi vielä kysyttävää, vastaan parhaani mukaan :)


2 kommenttia:

  1. Mulla on nyt ensimmäistä kertaa moneen moneen vuoteen omat kynnet (siis ilman geeliä) ja oon saanu raavittua hyvin ihon auki, rakennekynsillä se ei onnistunu. Muutenkin musta on käsittämätöntä, kun ihmiset aina kysyy, että miten noilla voi tehdä mitään. Geelattuina kynnet kestää tosi paljon paremmin ja ennemmin irtoo koko oma kynsi kun se geelaus. Akryyleistä ei oo kokemusta, mutta geelejä en voi kun suositella kaikille äideille ja koiraihmisille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, että saatiin vielä geelikokemuksiakin :) Kiitos!

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥