keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Inspiraation lähteenä Valio Crea.


Sain blogiringin kautta kivan mahdollisuuden päästä tutustumaan uudistuneisiin Valion Crea -kermoihin. Itsehän käytin näitä paljonkin ennen Pienimmän maitoallergiaa, varsinkin kalakeitto oli ihan lempparihommaa tehdä kipparista. Nyt kun olen pyrkinyt tekemään kaikille samaa ruokaa, ovat kermat vähän jääneet ja ilahduin kyllä tosi kovasti Valion lähetyksestä :)

Tuoteperheeseen kuuluvat vanhat tutut ja herkulliset kolme juustoa, mustapekka, kippari, kolme sipulia, sekä aura. Uutuutena nyt helmikuun alussa on tullut kolme yrttiä (basilika, ruohosipuli ja oregano) -maku. Mikä on muuten teidän lemppari?

Täytyy sanoa, etten itse oikein osaa valita. Jokaisesta mausta on varmaan jäänyt joku suosikkiruoka mieleen..


Koska meillä oli juuri Tirpan 6v juhlat, päätin testata sinne tarjottaviin Valio Crean auraa. Minulla tulee auran makupariksi jostain syystä mieleen aina jokin makea, joten tein suolaisenmakean aura-broisku-viikuna-piirakan.

Meillä on muuten sukurasitteena laktoosi-intoleranssi ja uudistuneet Valio Crea -kermat ovat kaikki laktoosittomia. Jokainen juhlatarjottava täytyy aina miettiä siltä pohjalta, että mahdollisimman moni voi sitä syödä ja onneksi tämä kyllä helpottaa suuresti kokkauspohdintoja.

Piirakka teki kyllä kauppansa ja myöhemmin kokeilin samaan reseptiin vielä muitakin makuja, esimerkiksi kippari sopi tähän vähintäänkin yhtä hyvin.

Periaatteessa piirakanhan voisi hyydyttää ihan vaan pelkällä kananmunalla, mutta koska itse suosin juustoisia piirakoita, lisäsin siihen vielä mozzarellaa. Valitsin sen juurikin miedon makunsa vuoksi, ettei peittäisi varsinaista makua, mutta silti saa kauniin paistopinnan. Samoin muna-allergiset voivat jättää kananmunan kokonaan pois.


Aura-viikuna -piirakka

pohja:

120g Valio voita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä

täyte:

1 rs kypsiä broilerikuutioita
4 kpl kuivattuja pehmeitä viikunoita
1 prk Valio Crea auraa (tai valitsemasi maku)
1 kananmuna
1/2 pss Valio mozzarella -juustoraastetta

Valmista pohja. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja lisää kylmä vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele pohja piirakkavuokaan. Pilko täytteen ainekset ja sekoita lopuksi kaikki keskenään. Lisää täyte pohjan päälle. Kypsennä piirakkaa uunissa 200c n. 20-30 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka saanut kauniin värin. Voit suojata pinnan paistovaiheen lopussa esimerkiksi leivinpaperilla tarvittaessa.




Toinen maku, jonka valitsin tähän seuraavaan reseptiin oli puolestaan mustapekka. Aikoinaan, kun vain minä ja Muru olimme ruokapöydässä, käytettiin mustapekka-juustoa pastakastikkeessa. Nam! Samoin eräs sukulaisemme hauduttaa siinä pihvejä. Käsittämätöntä, miten moneksi on yhdestä kermapurkista!

Omaan ruokavaliooni sopivat runsasproteiiniset herkut, sillä treenin tavoitteena on mm. kasvattaa lihaksia. Kehittelinkin sen ympärille uunimunakasohjeen, joka sopii joko lounaaksi, välipalaksi tai vaikkapa trendikkäälle brunssille. Itseasiassa kunnon brunssilla voi tarjota näitä molempia, piirakkaa, sekä munakasta.

Mustapekka -maussa on muuten alle 5g hiilareita per 100g, joten meinaan tarjota tätä myös karppajaystävälleni ;)

Annosmunakkaissa on myös se kiva puoli, että ne on helppo ottaa mukaan evääksi.

Koska kananmuna on itsessään kovinkin pliisu varsinkin munakkaassa, piti kerman olla todella tiivismakuinen. Itseäni kiinnostaa myös tuo uusi maku kolme yrttiä, joka sekin saattaisi sopia tähän loistavasti. Itseasiassa siitä saisi varmaan myös viriteltyä jotain avokadopastan tapaista.. mmm...


Mustapekkamunakkaat uunissa 2:lle

3 kananmunaa
n. 1dl Valio Crea mustapekkaa
1/2 pss Valio mozzarella -juustoraastetta

Sekoita ainekset keskenään, leikkaa pinnalle vaikka suippopaprikaa koristeeksi ja kaada massa voideltuihin uuninkestäviin vuokiin. Paista 200c n. 15 minuuttia.

Muista kurkkia paiston aikana uuniin, sillä munakkailla on tapana kuohua. Allekirjoittanut pesi uunin nimittäin, koska unohdin tämän..

Tästä voi esimerkiksi tuplaamalla tehdä myös yhden isomman, mutta muista vähentää myös paistoaikaa, jos munakas on laakealla alustalla uunissa :)


Toukokuussa Valio Crean tuoteperheeseen on muuten tulossa lisää jäseniä, minä ainakin odotan innolla sillä juuri silloin on aika leipoa ja leipoa juhlapöytiin :)



























Tein muuten tähän projektiin ne elämäni ensimmäiset instagram videot, joista näette vielä pikaohjeet valmistukselle. Minusta niissä kiteytyy, kuinka yksinkertaista ja helppoa näiden kermojen käyttö onkaan. Käykääpäs kurkkimassa myös ne @lapetiteprincesseblog !

ps. tosiaan elämäni ensimmäiset. laatu ei päätä huimaa, mutta kivaa oli :)



Yhteistyössä Valio Crea


13 kommenttia:

  1. Nam nam nam! Pitää ehdottomasti kokeilla noita. Ja nui valion kermat ovat kyllä tosi hyviä! Kauniita kuvia olet ottanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Kokeile ihmeessä, sain kin eilen jo palautetta munakkaasta kun sitä oltiin kokeiltu ja tykättiin kovin.

      Poista
  2. Yksinkertainen ja erittäin maukkaalta vaikuttava munakas, jota pitää ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Aivan upeita kuvia! Eikä reseptikään kuullosta hassummalta. :)

    VastaaPoista
  4. Miksi ihmeessä käyttää ruokaan jotain valmiiksimaustettua kemikaalikimaraa?

    VastaaPoista
  5. Kivoja kuvia ja ihan jätteihania astioita! Mistäs olet ne hankkinut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Nuo ovat ihan prismasta, martinex merkkisiä vitosen kappale :)

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥