torstai 27. helmikuuta 2014

Kalaa kahdella tavalla.


Yksi uuden vuoden nk. lupauksia oli lisätä kalaa ruokavalioon. Kalahan on järjettömän hyvää herkkua ja esimerkiksi kala perunamuusilla on vaan se paras ruoka meillä, millä saa ipanat syömään lautasensa tyhjäksi. Kuitenkin, vaikka kalaa pitäisi syödä parikin kertaa viikossa, se jää helposti.

Mitään yksiselitteistä vastausta minulla ei tähän ole, miksi. Jää arvailujen varaan, olisiko se työläys, tuoksu, hinta, säilyvyys, koostumus, tapa.. Jos kalaa saisi jauhelihana, söisimmekö sitä enemmän?

Niin tai näin, täytyy silti mainita että kunnon lohikeitto (soija)kermalla on vaan superherkkua!


Pasta on kuitenkin yksi ykkösistä ruokavaliossamme, sillä perhe liikkuu paljon. Ja täysjyväpastaa sen olla pitää! Lapset harrastavat karatea, sählyä. Muru jalkapalloa, futsalia (en kyllä yhtään tiedä miten se kirjoitetaan, hih..), sulkapalloa ja Minä juoksen ja treenaan salilla. Se on kuulkaa semmoinen juttu, että ei tässä karppaamaan aleta.

Urheilunkin kannalta tulisi syödä kalaa, siitä nimittäin saa uskomattoman paljon proteiinia :)

Kaupan kylmähyllyyn, sinne kalahyllyyn on tullut nyt viimeaikoina pari uutuutta helpottamaan tätä kalarumbaa ja nyt kun otin ihan asiakseni testailla kastikkeita ja kalaruokia, ei se olekaan niin työlästä. Varsinkaan, kun osan ateriasta voi rakentaa puolivalmisteilla.

Perusideana näissä Felix Abban kastikkeissa on siis asetella kala uunivuokaan ja kaataa kastike päälle. Uuniin ja helppo kala-ateria on valmis.

Pidempään blogia lukeneet tietävät kuitenkin minun olevan pieni ruoka-anarkisti ja jätän ohjeet noudattamatta. Vähintäänkin rakennan niistä jotain omaa, alkuperäistä mukaellen.

Alunperin olen oppinut lämminsavulohipastan -reseptin kauan sitten naapurissani asuneelta ystävättäreltäni ja nyt lähdin muokkaamaan sekä kastikkeen ohjetta, että kyseistä reseptiä. Näin syntyi mieletön herkku! Ihan totta kokeilkaa!


Lämminsavulohipasta

n. 500g ruodotonta lämminsavulohta
1 pss Felix Abban sitruunakastiketta
Täysjyväpastaa

Paloittele kala kattilaan ilman nahkaa ja kaada kastike päälle, lämmitä. Älä lisää suolaa, vaikka kastikepussissa niin kehoitetaankin tekemään. Kala on jo valmiiksi suolaista.
Keitä pasta ja sekoita kalakastike kypsän pastan sekaan.
Kuuluu tarjota punajuurien tai punajuurisalaatin kanssa. (KYLLÄ!)


Ylläolevaan ruokaan pitäisi kyllä lisätä punainen varoitusmerkki hiilariövereistä ja siitä ihanasta tunteesta, kun ylensyöneenä voi heittäytyä aterian jälkeen sohvalle. Tätä kannattaa tehdä tarpeeksi :)


Koska kastikepusseja on tullut markkinoille raikkaan sitruunaisen rinnalle toinenkin maku, halusin kokeilla sitäkin. Pehmeän tomaattinen oikein huusi katkarapuja ja vaaleaa kalaa kaverikseen, vai mitä mieltä olette samettisesta tomaattipohjaisesta katkarapukeitosta. Nii-in, mä tiedän että ne sopii toisilleen kuin nenä päähän.

Meillä on usein pakastimessa kalapuikkojen kaverina (hups, niitäkin siis syömme..) myös seitä. Mieto, ruodoton ja helppo kala nopeaan ruuanlaittoon.

Jos äskeiseen ateriaan kului valmistukseen noin viisitoista minuuttia, menee tähän puolisen tuntia, mutta vastapainona on pakko mainita ruoan "tekemättömyys". Se tekee itse itsensä uunissa.


Tomaattinen katkarapusei uunissa

1 pkt pakastekalaa
1 pss katkarapuja
1 pss Felix Abba tomaattista kastiketta
Tilliä

Kaada kaikki uunivuokaan ja anna uunin hoitaa loput. 200c ja noin 30min.
Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.


Mitä sanotte? Kuinka helppoa kalan syöminen voi olla! Me ainakin jatketaan tällä linjalla :)


Yhteistyössä

8 kommenttia:

  1. Kivoja vinkkejä! Tein viime viikolla uunilohta ihan tuon kastikepussin ohjeen mukaan, mutta niitähän voisi tosiaan käyttää muullakin tavoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Ja minun pitäisi ehdottomasti kokeilla pussin ohjetta!

      Poista
  2. Oot ollu ahkerana, kun omia juttuja kehitellyt näille kastikkeille. Mä tosiaan tein sillai, että lohi pellille ja kastike päälle. :D Täytyy koittaa näitäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos :)
      Minä tosiaan aina venkslaan näiden ruokien kanssa..

      Poista
  3. Näyttää ja kuullostaa TOSI herkullisilta, kokeiluun menee, meillä tykkää koko perhe kalasta melkein missä muodossa vaan.

    VastaaPoista
  4. Jos ei ole Abbaa sponsorina, niin kaverini sai tämän reseptin kalatiskin italialaiselta myyjältä. Menee meilläkin kokeiluun viikonloppuna. Savustetaan yleensä kokonainen lohi ensin itse ja syödään se ensin muussin kanssa. Seuraavana päivänä jämistä tehdään pasta ihan lohenmakuisen creme bonjourin avulla. Meillä kun kartetaan noita valmispusseja ja valmiiksi maustettuja kermoja, koska niissä on tosi paljon suolaa omaan suuhun – saati lasten. Mutta kukin tavallaan.

    Mutta siis italialainen tomaattinen kalapasta näin, mikäli haluaa kokeilla:
    - Pasta kiehumaan
    - Aloita heti kastikkeen teho, jotta pasta ja kastike yhtä aikaa valmiina
    - Raasta 3 kypsää tomaattia, pyörittele pannulla 3 min
    - Lisää pieneksi pilkottu savulohi, jatka pyörittelyä pannulla 3 min
    - Lopuksi Creme Fraichea maun mukaan
    - Huuhtele pasta ensin kylmällä ja sitten huuhtelet kiehuvalla vedellä, sekaan vähän oliiviöljyä
    - Halutessasi raasta päälle parmesania
    - Ohje oli, että ”Hyvä kastike ei odota ketään”

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥