torstai 20. helmikuuta 2014

Maailman parhaat sämpylät.

Moikka, lupasinkin eilen palata ensi viikolla niihin kalaresepteihin. Niiden sijaan saatte tyytyä maailman parhaimpiin sämpylöihin, jotka ovat syntyneet jääkaapin tyhjennyksen ansiosta. Kuvalaatu on puhelimella pimeässä, sorry :)

Minulla on muutama leipäresepti, joista tulee ihan käsittämättömän hyviä. Suurin ongelma on oikeastaan aina ollut ns. itsetehdyn maku. Suolaa, eikä muutakaan makua ole tarpeeksi ja hiiva maistuu läpi. Hiivan poistamiseen paras vinkki  on ollut tarpeeksi monta ja pitkää kohotusta. Mausteet saa kohdilleen oikeastaan vain kokeilemalla.


Maailman parhaimmat sämpylät

2-3 dl maustamatonta (soija)jugurttia.
1 pussillinen kuivahiivaa
1 dl vettä
2 tl juoksevaa hunajaa
2 tl savustettua sormisuolaa

n. 6dl vehnäjauhoja
½ dl oliiviöljyä


Sekoita jugurtti ja vesi ja lämmmitä ne tarpeeksi lämpimäksi kuivahiivaa varten. Sekoita mukaan hiiva ja mausteet ja jätä tekeytymään n. 30 min ajaksi.

Sekoita "juureen" n. 6dl jauhoja, sekä ½dl oliiviöljyä. Vaivaa taikina oikein kunnolla, mielellään koneella. Taikinasta tulee paksua, koostumukseltaan muistuttaa rahkavoitaikinaa.

Pyörittele sämpylöiksi ja anna kohota vielä 15-30 minuuttia. Voitele pinta oliiviöljyllä ja lisää mahdolliset siemenet päälle.

225c 10-15 minuttia.



6 kommenttia:

  1. unikonsiemenet on niin nam sämppäreissä. Ihan järkyttävä sämpyläkuume tuli tästä <3

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää, itse en välitä siemenistä.

    VastaaPoista
  3. Kiitos sämpyohjeesta :) Jäin miettimään, että pitäisikö tuo taikinakin vielä kohottaa vai pelkästään ne sämpylät?

    VastaaPoista
  4. Voit halutessasi kohottaa myös taikinan, mutta se tavallaan tapahtuu jo tuossa alussa, kun se jätetään kehittymään :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥