tiistai 18. maaliskuuta 2014

Aina vaan avocadoa.


Niin, aina vaan avocadoa sillä olen jäänyt siihen auttamattomasti koukkuun. Cobbin salaattia, avocadopastaa, katkarapuja ja avocadoa.. Yhteistä kaikille taitaa olla se, että pidän avocadosta limen ja sormisuolan kanssa. Superherkkua. Siis kirjaimellisesti. Loistavat ravintoarvot, vaikka kaloreita piisaakin.

Viimeisen kuukauden ajan olen tehnyt perjantaille tai lauantaille omaa versiotani quacamolesta, joka siis on luonnolisesti vähintäänkin parasta. Alunperin idean sain aikoinaan Blogiringin kokoontumisajoista viime kesänä ja ajatus kypsyi vähitellen.

Ja kuten moni lukijani on varmasti huomannut, ettei blogissa ole ollut juurikaan herkkureseptejä vuodenvaihteen jälkeen, täytyy nyt korjata asia. Hei ehkä pitäisikin kehitellä avocadokakku :D

Tosi helppo quacamole

2 kypsää avocadoa
puolikas chili ilman siemeniä
yksi lime
savustettua sormisuolaa

Pilko ja sekoita. Mausta ja maista. Mielummin haarukalla rouheaksi, kuin sileäksi.


Jos teillä on takataskussa ihania avocadoreseptejä, niitä saa jakaa! Kiitti :)


10 kommenttia:

  1. Tää on superhyvää :)

    Avokado-lohitahna

    100 g kylmäsavustettua lohta
    1 avokado
    1 prk (750 g) Alpron Mild & Creamyä
    0,5 dl tilliä hienonnettuna
    0,5 dl ruohosipulia hienonnettuna
    2 rkl limetin tai sitruunan mehua
    hyppysellinen cayennepippuria
    mustapippuria

    Aloita tahnan valmistaminen jo edellisenä iltana suodattamalla soijajogurtti. Kaada soijajogurtti siivilään asetetun harsokankaan, suodatinpaperin tai kestosuodatinpussin sisään. Siivilän tulee olla sopivan kokoisen kulhon päällä, johon ylimääräinen neste kertyy. Laita koko setti jääkaappiin yön yli tekeytymään. Aamulla soijajogurtti on huikean paksua tahnaa.
    Mittaa kaikki ainekset mukaan lukien suodatettu soijajogurtti monitoimikoneesen ja surauttele leikkuuterällä kaikki sekaisin. Tahna saa jäädä hieman kökkeröiseksi, jolloin sillä on kiva ulkonäkö. Tarkista maku. Laita tarjolle esim. leivän päälle tai uuniperunan täytteeksi.

    ps. Ihanat värit noissa kuvissa!

    /Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ohjeesta, mielettömän kuuloista!
      Voisi toimia hyvin ruisnappien täytteenä..

      Poista
  2. Moikka,
    täällä toinen, jolla avocadoja joka ostoskerta kärryssä! Viimeksi tein vihersmoothieta, josta postasin just eli apinalandiasta ohje! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin käydä katsomassa, kiitos vinkistä!
      Mä olen aina vähän epäillyt voita smoothieita, mutta pitäisi vaan kokeilla.. Alunperin kaurapuuro raejuustolla kuulosti ihan karmeelta, mutta onkin superherkkua :)

      Poista
  3. Avokado on hyvää! Tuollaista quacamolen tapaista olen itsekin tehnyt, laittanut sekaan vielä vain tomaattia, sipulia ja valkosipulia.
    Paahdetun ruisleivän päällä avokadon on hyvää, siihen tietysti sormisuolaa päälle :)
    Usein olen tehnyt avokadosta ja banaanista "suklaamoussea". Sekaan kaakaojauhetta ja tilkka hunajaa, vaniljaa tms. Sauvasekoittimella niistä tulee herkkua ja sen kanssa sopii hyvin vadelmat!!
    Kaipaisin itsekin lisää avokadon syöntivinkkejä!!

    Niina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, mitä vinkkejä teiltä tulee! Kiitos!

      Poista
  4. Avokado + herbamare. Muuta ei tarvita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herbamaren kanssa ei voi mennä vikaan, niin hyvää!

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥