maanantai 3. maaliskuuta 2014

Hyvää sydämelle.

Kun sydän voi hyvin, niin mieli voi hyvin ja toisinpäin. Viimeaikoina kun on radiossa pyörinyt sydäri-kamppis, niin tuli mieleen muutama juttu, millä sen sydämen ja koko kehon saa voimaan hyvin.

Jos nyt lähdetään ihan aineettomista jutuista, niin omalla kohdallani arjen estetiikka on yksi sellainen asia, joka rauhoittaa. Kauniit asiat ympärillä saa mielenkin kauniiksi. Kun stressiä ei ole, sydän voi hyvin.

Oliiviöljy on myös tunnettu hyväntekijä ja sitähän saa tietysti oliiveista. Nam. Okei, se niiden suolaisuus ei ehkä ole tässä tapauksessa plussaa, mutta silti. Ja oliiveista saa öljyn kera surauttamalla maailman parasta tahnaa, tapenadea. Mä olen ihan koukussa.

Jumppatunnin jälkeen ohjaaja kehoittaa nauttimaan lasillisen punaviiniä, sekin kun on hyväksi sydämelle. Ja sitten tietysti tumma suklaa.. Mutta siitä en voi puhua, olenhan pidättäytynyt tietyistä jutuista ruokavaliossani.

Mutta tuon estetiikan lisäksi ihan jokapäiväisessä elämässä voi napsia herkullista leipää. En vaan voisi luopua leivän puputtamisesta ja onneksi monet Suomalaiset ovat samaa maata kanssani. Oletteko maistaneet Vaasan kaurasydämiä?

Noiden kaurasydämien ideana on niiden sisältämä beetaglukaani. Se laskee kolesterolia ja vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Samalla muuten beetaglukaani tasaa verensokerin heilahteluita, on omiaan mm. ärtyneen suolen omaaville, sekä auttaa painonhallinnassa. Ainakin tsiljardi terveysvaikutusta!

Vaikka ruisleivästä en vaan voi millään luopua, niin tämä on kyllä ehdoton kakkosleipä meidän porukalle. Me halutaan voida hyvin!

ps. tuon perusmaun lisäksi on myös porkkana (hyvää!) ja omena-mysli. jälkimmäisestä on ehkä pakko rakentaa ritareita :)

Yhteistyössä:

(linking to: sunday snapshot)


4 kommenttia:

 1. Vielä kun tässä olisi suolaa vähemmän niin voisi kutsua oikeasti sydänystävälliseksi leiväksi. Tässä kohtaa on kuluttajalla mahdollisuus vaikuttaa, palautetta leipävalmistajille

  VastaaPoista
 2. Meillä mies syö tuota leipää tai sitten sitä porkkanan makuista. :) Minä olen ruisleivän ystävä paremminkin. :)

  http://www.pienilintu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle uppoaa aikalailla kaikki leipä, myös sille pullaranskikselle on aikansa :D

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥