maanantai 28. huhtikuuta 2014

Aamuja ja keittiöitä.


Aurinkoiset maanantaihuomenet! Vai päiväähän tässä aletaan jo elämään..

Miten teidän päivänne on polkaissut käyntiin? Me aloitetaan joka aamu varmaan aikalailla muiden tavoin keittiössä ja tuo keittiö on kyllä sellainen kodin sydän johon minulla on viha-rakkaussuhde. Toki aamuun kuului myös kaiken sen blogissa huokuvan rauhallisuuden lisäksi mm. Tirppa, joka tyhjensi vatsalaukkunsa ja viettää kotipäivää tänään. Kuulostaa my little pony -elokuvalta tuolla alakerrassa..

Keittiössä juodaan kahvit (Muru teetä), syödään ruuat, seurustellaan ystävien kanssa, tehdään läksyjä ja töitä.. Onneksi keittiömme on avonaista tilaa. Suurempi se saisi olla ehdottomasti ja ehjiä seiniä edes yksi. Voi miten mä haaveilenkaan jostain astiakaapista ja tauluista ja hyllyistä siellä!


Tykkään meidän keittiössä monistakin yksityiskohdista ja yleisilmeestä, mutta muutama muutos olisi kyllä poikaa. Esimerkiksi kuka laskee astiakaapin korkeuden sille tasolle, ettei siihen enää mahdu valolistaa? No arkkitehti! Saamme siis päivittäin ihailla ritilöiden välistä astia-aarteitamme kaikkien lääkeruiskujen seassa.. 

Perus loisteputket voisi myös vaihtaa vaikka halogeeneihin..

Pidän siitä, että keittiö on kokonaan valkoinen, ainoastaan graniittia jäljittelevä taso rikkoo tuon näkymän. Laatikoiden vetimet on irroitettu yli vuosi sitten toimittamaan lapsilukkojen virkaa. Irti ne on edelleen ja mieli halajaa rautakauppaan! Kävinkin jokin aika sitten terrassa kurkkimassa, mutta mieleisiä oli varastossa 10kpl. Ihan kiva, mitäs niihin loppuihin laitetaan :D

Ikeassa taitaa olla vain ikeaan sopivia, joskus kuulin ebayn ihmeellisestä maailmasta löytyvät edullisia vetimiä, mutta näin nettishoppailijan irvikuvana täytyy myöntää, etten ole siinä kaupassa koskaan klikkaillut. En osaa, enkä uskalla..


Joka kerran sisustuslehtiä selatessani katse hakeutuu keittiöjuttuihin. Haaveilen keittiöremontista, olen haaveillut siitä niin kauan kuin muistan. Että saisi juuri oikeanlaisen keittiön, minähän lähestulkoon asun siinä huoneessa!

Kotiimme saisi hankittua jonkinlaisen remonttipaketin isännöitsijän kautta, mutta kannattaako se? Kun onhan tässä muutostakin puhuttu.. Omakotitalo ja kaikkea.

Toistaiseksi olen nämä haaveet ratkaissut stailaamalla pikkujuttuja. Milloin se on basilika paperipussissa, milloin postikortti jääkaapin ovessa. Saahan näillä pienilläkin vähän muutettua ilmettä ja sitäpaitsi yrtit nyt niinkuin kuuluu keittiöön.

Yhteistä näille kaikille keittiöhaaveille on kuitenkin vaaleus, on ollut aina. Tilaa pitää olla ja harmoniaa kanssa. Veikkaan myös, että tietynlainen romanttisuus on se juttu. Lämmin keittiö. Yhtä mielelläni tosin voisin asua kiiltovalkoisessa ihanuudessa, siellä olisi linjaa rikkomassa ehkä jokin antiikkisen näköinen kahvikone sitten. Lämpöä ja tyyliä.


Eilen tosiaan kauppareissun jälkeen pujottelin kesän ensimmäisen yrtin paperipussiin. Olkoon vähän vaikka rempallaan, sillä kohta elämä siirtyy ulos takapihalle ja sisustamme ja remontoimme siellä. 

Niin kiva kun ajatus aukiolevista ikkunoista hulmuavista verhoista ja avoimista ovista lasten kirmata olisikin, täytyy ottaa huomioon myös realiteetit. Siitepöly nimittäin. Kaikki kiinni ja laitteet puhaltamaan. Vaan kyllä me silti ollaan pihalla, jopa niissä määrin, etten ole ehtinyt blogistaniaan luoda ajatustakaan.

Pihalle myös saapui juuri tänä aamuna yksi kappale lekottelutuoleja, kuvan voi käydä kurkkaamassa vaikka blogin fb:stä. Aion tässä lähipäivinä tehdä patiosta tosi kivan ja saatte sitten myös kuvia tietysti!

Ikeassa pitää käydä.


Viikon tulevina sadepäivinä sensijaan nakutellaan työt sisäofficessa ja vapaa-ajalla käydään tyttöjen huoneen kimppuun. Siitäkin kuvia eikös :)

Nopsterin huone on kokenut muutoksia, mutta on edelleen ilman sänkyä. #Meeivaanosatapäättää #eikäpoikakaan.

Aikamoista ajatusvirtaa.. Siitä huolimatta iloa viikkoonne!


3 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia! Ja bongasin samanlaisia kotitehtäviä kirjasta mitä tässä on talven aikana koululainen tehnyt. :D

  VastaaPoista
 2. kivoja kuvia, just niin mun makuun sopivia :D

  VastaaPoista
 3. Ah,miten ihania keittiökuvia!!! Mun unelmien keittiö!
  Hauskaa vappua sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥