tiistai 29. huhtikuuta 2014

Silmälasit or not?

Jos sinulla on ne, et halua niitä ja jos ei, haluat ne?

Silmälasit varmasti osittain jakavat mielipiteitä samoin kuin hiukset. Tiedättehän, kiharahiuksinen tahtoisi suorat ja toisinpäin. Tietenkään tätä nyt ei voida täysin rinnastaa fiilisjuttuihin, sillä silmälasien käyttäjällä on usein myös näön kanssa ongelmia.

Joskus vuosia sitten kirjoittelin miten mieli tekee imagolaseja ja hankinkin ne. Noin vuosi sitten näössä oli tapahtunut pieni muutos ja silmälaseja olisi hyvä käyttää etenkin pimeällä ajaessa. Dream came true? No ei ihan niinkään.

Pikaisesti hankitut sinnepäin -lasit eivät oikein palvele muuta tarkoitusta kuin sitä alkuperäistä. Parantavat siis näköä. Miten onkaan niin hankalaa hankkia jotain ilman makutuomaria, kysyn vaan?

En siis oikeastaan pidä omista laseistani, enkä niitä juurikaan käytä. Myös sen vuoksi te ette ole niitä täällä nähneet - onhan blogini paikka myös minua miellyttäville asioille :) Kamerassa ei varmaan ole yhden yhtä silmälasikuvaa, mutta instatilini syövereistä kaivoin teille rilliselfien :D


Minulla on korkea otsa ja kapeat, pitkänomaiset kasvot, enkä suoraan sanottuna tiedä yhtään millaiset silmälasit niille sopisivat. Vähän sama, kun menee kampaajalle lehtileikkeen kanssa "voisitko tehdä minusta tämännäköisen" ja sitten mietitään miten siitä lyhyestä mustasta saisi liehuvan pitkän vaalean :D

Unelmissani näyttäisin selkeästi kuumalta toimistodaamilta, sitähän tässä selfiessä ja alemmissa kuvissakin on haettu..

Mitä pitää ottaa huomioon täydellisten lasien valinnassa?

- oma tyyli
tyylini vaihtelee päivästä toiseen, olen ehdottomasti fiilispukeutuja. yhtenä päivänä sporttinen, toisena klassinen.

- tunne silmälasien kanssa
nykyiset lasit ovat vähän niin ja näin.. en mielelläni pidä niitä, sillä ostin ne liian kiireessä ja loppupeleissä näytän mielestäni mieheltä ne päässä.

- kasvonpiirteet
olisikohan minulla pitkät tai ovaalinmuotoiset kasvot..? korkea otsa ainakin, ei otsahiuksia.

- ihon ja hiusten väri
pigmenttiä kuulemma riittää enemmän kuin normaalisti Suomalaisilla, mutta talvella olen silti tosi valkoinen. hiukset tummat ja varmasti tulevat olemaankin vielä pitkään.

- sovitus
..huokaus..

- useat eri lasit
indeed!

(lähde: lily.fi)


Normaalistihan raahaisin makutuomariksi vähintäänkin Murun ja yhden parhaista ystävistäni. Ehkä epävarmuutenikin vuoksi, mutta myös siksi, että arvostan heidän mielipiteitään kovasti.

Nyt pääsin (makutuomarit pääsevät) netlens:n kanssa yhteistyössä vähän helpommalla, sillä tuolta sivustolta löytyy silmälasien sovituskone! Huikeaa! Ota vain itsestäsi kuva, jossa katsot suoraan kameraan ja alat sovitella. Voi että sieltä sai mm. Stig-lasit mielettömät naurut aikaan, mutta löytyi myös tosi hyviä vaihtoehtoja. Parasta taisi olla juurikin tuo helppous ja että kone oikeasti toimii!

Poimin teille muutamat sovituskuvat esimerkiksi, kuinka lasit todella muuttavat ilmettä ja fiilistä. Itse pidin noista ensimmäisistä eniten huolimatta siitä sopiiko ne minulle vai ei :)

Toiset ja kolmannet muuttavat ilmettä jotenkin hirveän paljon aikuisempaan suuntaan. Siis olenhan jo kyllä kolmenkympin parilla vuodella ylittänyt..

Mitkä oli teidän suosikit? Ja onko siellä joku, joka osaisi neuvoa minua malleissa? Toki mielipiteitäkin saa heittää :) Minulla on siis lievä miinusnäkö.


1. woody 2. davos 3. mikkel
(kuvat screenshotteina sovituskoneesta)

Hän ei ole vielä suudellut minua, mutta silmälasini ovat kyllä huurtuneet jo pari kertaa - Lissie Alandh

18 kommenttia:

 1. Hei, noi ensimmäiset näyttää hienolta! :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva blogi ja tekstiä on helppo lukea! :) Ajattelin tulla kertomaan, kun itselläni on myös korkeahko otsa, niin leikkasin etuhiukset niin nyt se näyttää lyhyemmältä ja itse tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kiva kuulla :)

   Mullahan on joskus ollut otsahiukset pariinkin otteeseen, tässä yksi kuva siitä:
   http://prinsessanoppi-lapetiteprincesse.blogspot.fi/2012/09/kootut-kuminaamat.html

   En kyllä tiedä sopiiko sitten ja millaiset, kun otsalla pyörre ja hiukset ohuet luonnonkiharat :D

   Poista
 3. Ekat sopii parhaiten! Nythän todella monessa paikassa saa kahdet lasit yhden hinnalla joten voit ostaa kahdet eri tyyliset ja vaihdella fiiliksen / asun mukaan :-)

  VastaaPoista
 4. Itselläni on tuollaiset "hengettömät" eli kakkoset. Tosin käytän niitä vain iltaisin.
  Koska sinulla on niin upeat värit itselläsi niin opttaisin ehdottomasti nuo ykköset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, siis mitkä värit :D ? ..ja kiitos?

   Muutamalla mun ystävällä on sellaiset hengettömät ja olen niitä ihaillut, sillä sopivat heille niin hyvin. Jännä, miten erilaiset sopii eri ihmisille..

   Mä tykkään jotenkin myös noista ekoista eniten ja tavallaanhan nuo omani ovat samaa luokkaa. Olisi vaan pitänyt olla rohkeampi, kun hankki ne!

   Poista
  2. Tummaa tukkaa ja kulmia tarkoitin.;)

   Poista
  3. Aa.. ok :)
   Hiuksissa väri ja kulmat kestopigmentoitu :D

   Poista
 5. Ykköset ovat minunkin suosikit! Sulle sopii silmälasit tosi hyvin.
  Mullakin on lasit, mutta käytän aina piilareita. Rillit ei sovi sporttiseen elämään, mä vihaan yli kaiken sitä, kun ne valuu alaspäin hikisellä nenällä. :D Tai talvella sitä, kun ne huurustuu. Ehkä joskus menen vielä silmäleikkaukseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kiitos :)

   En kyllä ollut ihan samaa mieltä siitä että sopiiko nuo silmälasit minulle ylipäätänsä, mutta kiva kuulla!

   Olen joskus miettinyt, että haluaisin myös parit eriväriset piilarit. Ruskeat ehdottomasti ja sitten vielä oikein tosi siniset :) Ongelma on vaan siinä, etten oikein uskalla koskea silmiini.. Ja en kyllä tiedä saako niitä edes niin pienillä voimakkuuksilla.

   Toi hikiongelma on hei tosi ärsyttävää! :D

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Ei muutakun sitten lisää sovittelemaan ensimmäisen mallin tyylisiä :)
   Kiitti!

   Poista
 7. Ykköset on parhaat, kolmosetkin vois toimia. Mä en uskalla kokeilla mitään noita nettijuttuja, kun voimakkuudet on jo sen verran suuret, että linssit vääristää kasvoja. Viimeksi laseja hankkiessa kävi niin, että vaikka kehykset näytti kaupassa hyvältä (piilarit päässä sovittelin), kun niissä oli voimakkuudet, ne näytti aivan järkyttävän isoilta mun kasvoihin nähden. Hiukset auki vielä meni, mutta hiukset kiinni en kehdannut edes käyttää niitä, kun häiritsi niin kovasti. Oli myös siinä mielessä liian suuret linssit, että reunoille tuli vääristymä ja kaikki suorat pinnat näytti kuperalta, eikä se merisairas olo mennyt pois. Onneksi Specsaversillä on tyytyväisyystakuu ja reilun kuukauden kärvisteltyäni marssin sinne takaisin ja etsin sopivamman kokoiset kehykset. Mutta mulla on siis -3.00, joten älä huoli, tähän tilanteeseen on vielä matkaa :D

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥