perjantai 9. toukokuuta 2014

Mustikka-kookospiiras.

Eli eilisen kakun resepti.


Ajattelin teille vielä tuon eilisessä postauksessa esiintyneen piirakan tai kakun ohjeen jakaa, sillä kookos toi siihen tosi kivan twistin. Kannattaa kokeilla ehdottomasti. Murun suuhun olisi kaivannut hieman sokeria, sillä en makean kookoskerman vuoksi sitä lisännyt lainkaan, mutta oman maun mukaan siis.

Tein perinteisen piirakan ulkonäöstä poiketen tämän hieman pienempään irtopohjavuokaan ja nostin vielä reunat ylös. Näin ollen tuotoksesta tuli ehkä enemmänkin kakkumainen. Siksi siis tuo piiras nimitys :)

Toimii varmasti myös muiden marjojen kanssa, joten pakkanen tyhjäksi jos se ei sitä vielä ole!


Mustikka-kookospiiras

1 myllynparhaan pyöreä piiraspohja (makeaan leivontaan)
Mustikoita (olisikohan ollut 2-3 dl)
1 prk kookoskermaa
2 kananmunaa

Sulata piirakkapohja ja muotoile se joko irtopohjavuokaan (muista leivinpaperi pohjalle) tai tavalliseen laakeaan piirakkavuokaan. Kaada jäiset mustikat pohjan päälle. Sekoita keskenään kookoskerma ja kananmunat, lisää makeutusta halutessasi. Kaada täyte vielä mustikoiden päälle ja uunita 200c noin 40min. Tarkkaile milloin täyte on hyytynyt, silloin on valmis. Anna jäähtyä, sillä tämä on ehdottomasti parhaimmillaan jo viilenneenä. Jos herkuttelet lämpimällä piirakalla, muista kaveriksi kylmä vaniljajäde.


2 kommenttia:

Kiitos kivasta viestistä ♥