sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Puutarhaunelmia.


Muistan kun lapsena selailin mummin valokuva-albumia ja katselin kuvia. Ne oli jotenkin ihan yltiömielenkiintoisia ja niissä oli hassuja ihmisiä. Sen lisäksi niissä oli kukkia. Voi jestas, että niitä kukkia olikin. Muistan ihmetelleeni, että siinä on ruusu - edestä ja takaa. Siinä se ruusu istuu ja siinä se makaa. Että mitä ihmeen järkeä on kuvata puskia. Ja tässä mä nyt olen, kuvailen omia pihakukkiani intopuikeena. Ylpeänä, sillä olenhan sentään saanut nämä ihan itse (tuurin avulla) kasvatettua. Tämän kesän pihan laittaminen alkoi jo viime syksynä, kun 80kpl kukkasipuleita kaivettiin maahan.

Etupihalla on jo helmililjat lakastuneet, mutta ne 20kpl tulppaaneita on auennut. Niin kauniina! Kaivoin kehikon sisään 10 valkoista, jossa menee keltainen viiru keskeltä terälehteä ylös, sekä 10 kerrottua keltaista. Oi, tätä onnea! Harmittaa vaan vietävästi, kun en tänne dokumentoinut itselleni lajikkeita. Osa niistä oli vielä uutuuksia, mutta jää nähtäväksi mitkä. Jos joku näitä lajikkeita tunnistaa, niin kerro ihmeessä!

Takapihalla kukkii ainakin laukka. On tuo nyt sitten ukko- vai jätti.. Niin ja pikkulaukkojakin oli, ne eivät ole vielä näyttäneet kukkiansa, vasta varret. Punainen upea tulppaani koristaa aidan viertä, se oli muistaakseni klassikkolajike. Upea ja ylväs.

Erikseen on vielä kasvimaat. Monivuotisia tuli tänä vuonna uutena oregano, mansikkakin kukkii jo ja on levinnyt valtavasti. Ihanaa! Tomaatti ei vielä kuki, mutta eiköhän sekin pikkuhiljaa. Saa Pienin taas syödä sen tyhjäksi.

Sunnuntaitunnelmia sinnekin :)6 kommenttia:

Kiitos kivasta viestistä ♥