torstai 8. toukokuuta 2014

Sinivalkoinen äitienpäivä.

Pala Suomalaista työtä.

Blogiani pidempään seuranneet tietävät valtavan kiintymykseni kotimaisiin tuotteisiin ja tietysti myös pienyrittäjyyden tukemiseen. Yhtä kaikki - Suomalaisen työn tukemiseen. Lähiruoka on myös lähellä sydäntä.

Nyt, kun Pienimmän allergiatkin ovat lisääntyneet taas, olen kaupassa entistä tarkempi. Jossain vaiheessa olin sitä mieltä, että kauppojen kansainväliset, edullisemmat merkit ovat "ihan yhtä hyviä". Mutta! Tosiaan tuoteselosteita tarkemimin tutkiessa olen huomannut, että nämä Suomalaiset, alkuperäiset merkit ovat puhtaampia. Niissä on vähemmän lisätty ylimääräisiä täyteaineita, kuten esimerkiksi uutta pahista soijaa.


Kun minulta kysyttiin haluanko lähteä mukaan Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjaan, en kertakaikkiaan voinut kieltäytyä. Olette varmaan törmänneet mediassa jo tähän?

Ideana on siis ostaa 10e/kk Suomalaisia tuotteita ja näinollen mahdollistaa Suomeen 10 000 uutta työpaikkaa. Kuluttajan tekemillä valinnoilla on tosiaan merkitystä Suomen talouteen.

Meillä nyt lähtökohtaisesti on esimerkiksi kaikki liha aina kotimaista, samoin kasvikset. Hedelmiä on hieman hankalampi ostaa kotimaisena, mutta kyllä sekin kausi lähestyy pian :)


Äitienpäivän lähestyessä aloin miettimään mitä kuuluu Suomalaiseen äitienpäivään. Miten siitä saa hyvinkin Suomalaisen?

Ihan ensin tuli tietysti mieleen valkovuokot. Nehän nyt on ehdottomasti äitienpäiväkukkasia, omasta maasta. Äitienpäivän aamuun ja päivän juhlahetkiin tietysti kahvi. Mikä olisikaan Suomalaisempaa, kuin kotimetsän mustikat? Ei ehkä ihan kausi, mutta vielä löytyi pakastimesta. Mummon poimimia. Piirakkapohjaan on käytetty Myllyn parhaan taikinaa. On ihan ok iskeä kyntensä puolivalmisteisiin, varsinkin niihin kotimaisiin.

Sitäpaitsi en näe millään esimerkiksi Murua vääntämässä minulle äitienpäiväksi minkäänlaista piirakkaa, mutta nuo pakasteet kyllä madaltavat kynnystä. Eikä se pakastepullakaan ole paha juttu lainkaan. Ajatus on tärkein - niin ja Suomalaisuus.


Kattaukseen käytetyt tuotteet ovat alkuperäistä Arabiaa ja lusikkakin Hackmania. Servetiksi aseteltu keittiöpyyhe on Vallilan. Design from Finland. Ja se kahvi - Pauligin. Pelkästään keittiöstä löytyi jo todella paljon Suomalaisia asioita.

Pakettiin äidille laittaisin vaikka Lumenea ja Nansoa, kotimaisia nekin. Citymarketissa poiketessani bongasin myös lahjakukiksi sopivia kotimaisia orvokkeja, sekä ruusubegonioita. Siis jos valkovuokot ei innosta.

Suomalaiset tuotteet tunnistat mm. avainlipusta, sirkkalehdestä tai joutsenlipusta.


Itse olen sitoutunut kampanjaan ja toivon, että mahdollisimman moni lukijanikin lähtisi mukaan. Hei Robinkin on mukana, Boom Kah!

Heitänkin nyt pallon teille ja haastan panostamaan Suomalaiseen työhön kympillä kuussa. Haasteen voit ottaa vastaan TÄÄLLÄ.


Kannattaa myös käydä osallistumassa KILPAILUUN, jossa palkintoja on tosi hienoja Suomalaisia tuotteita.

Panostatteko te kotimaiseen vaihtoehtoon? Entä mitä Suomalaisia tuotteita kotoa löytyy?


YHTEISTYÖSSÄ:

Linking to:

4 kommenttia:

 1. Hyviä ajatuksia! Itse kannatan myös ruokaostoksissani aina kuin mahdollista Suomalaista... nykyään myös melko paljon muissakin asioissa. Olen vuosia käyttänyt ulkmaalaisia kosmetiikkatuotteita isoilta brändeiltä (biothermia, cliniqueta...ym.) ja nyt vaihdoin juuri Lumenen kasvojenhoitotuotteisiin. Tykkään ja tuntuvat ihan yhtä hyviltä...:) kotimaisuus kunniaan!

  Kaisa-Sofia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri :)
   Lumenelta on minullakin monta luottotuotetta vuosien takaa!

   Poista
 2. Olen ruvennut kiinnittämään enemmän huomiota siihen mitä ostan, myös ruokakaupassa. Kotoa löytyy Arabiaa, Iittalaa, Hackmannia, Fiskarsia, Pentikiä, Lumenea, Novitaa ja paljon muuta. Eilen ostin äidilleni ja itselleni äitienpäivälahjaksi kotimaiset käsityönä tehdyt hopeiset kaulakorut, luontoaiheiset tietysti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :)
   Käy ihmeessä ottamassa myös haaste vastaan!

   Kotimainen pienkäsityö on vielä asia erikseen, sitä myös pitää tukea <3

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥