maanantai 19. toukokuuta 2014

Välimerellinen tuulihatturulla.



Täytyy myöntää, että olin todella otettu kun sain kutsun ruokabloggaajien joukkoon kilpailemaan Kariniemen reseptikisassa. Oma kategoriani oli välimerellinen ja mikäs sen osuvampaa.

Tietenkin rakastan yli kaiken ihan kaikkea ruokaa, mutta välimeren keittiö on kertakaikkiaan lähellä sydäntä. Ranskalaiset klassikot, kreikkalaiset auringonkypsyttämät tomaatit pehmeän ja kermaisen fetan kanssa, sekä Italialainen Nonna-ruoka.

Tästä kaikesta inspiroituneena ja yhdistelemällä lähtikin oma ideani tähän välimerelliseen tuulihatturullaan. Niin ja tietysti timjami. Lempiyrttini, sekä välimeren keittiön kulmakivi.


Kehittelin tämän reseptin, tai oikeammin täytteen reseptin käyttäen Kariniemen kananpojan minuuttipihviä pääraaka-aineena. Minuuttipihvihän on parhaimmillaan grillattuna tai paistettuna, mutta niinkuin näette, se taipuu moneen. Voit itse valita myös, mitä minuuttipihviä tässä käytät. Omani oli kevyesti suolattu, sillä sille ei tässä tapauksessa tarvinnut enää tehdä oikeastaan mitään.

Täyte käy myös moneen muuhun, käytä sitä vaikka voileipäkakun sisällä, kolmioleivissä, wrapeissa tai vaikkapa ruisnapeissa. Ihanaa joka tapauksessa ja varma noutopöydän vetonaula.


Välimeren tuulihatturulla n. 20 viipaletta

125g margariinia
2 ½dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 tl leivinjauhetta
3 munaa

Sulata rasva kattilassa ja vispaa jauhot sekaan. Lisää vesi kolmessa osassa ja sekoita kierrevatkaimella tasaiseksi. Voit käyttää myös sähkövatkainta halutessasi. Ota kattila hellalta ja sekoita joukkoon leivinjauhe. Lisää munat yksitellen ja hyvin sekoittaen.
Levitä seos tasaisesti syvälle, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mitä levempi levy, sen pidempi rulla ja enemmän viipaleita. Paista 225c n. 25-30 minuuttia. Ota levy pois pelliltä ja annan jäähtyä.

Täyte:

2-3 kpl Kariniemen kananpojan minuuttipihvejä (kevyesti suolattu)
200g fetajuustoa
200g valkosipulin makuista tuorejuustoa
Kourallinen tuoretta timjamia
Sitruunaa
Oliiviöljyä
Pippuria myllystä

Purista puolikkaan sitruunan mehu kananpojan minuuttipihvien päälle ja paista ne kypsäksi oliiviöljyssä. Hienonna kypsät pihvit, sekä feta ja sekoita ne tuorejuuston sekaan. Pilko vielä timjami ja lisää se täytteeseen.
Levitä täyte levyn etualalle, jätä loppureunasta viitisen senttiä tyhjäksi. Kääri rullalle ja leikkaa annospaloiksi. Tarjoa esimerkiksi osana juhlien noutopöytää.


Minun reseptiäni voi ja siis pitääkin äänestää Karinimen reseptikisan voittoon :) Miksi? No koska joku teistä ihanista äänestäneistä voi voittaa lennot Milanoon! Mieletöntä!

Joten ei muutakuin kokkailemaan, klikkailemaan ja voitto kotiin. Sulle ja mulle!


Yhteistyössä Kariniemen

3 kommenttia:

  1. Olisin heti äänestänyt, mutta tuli ilmoitus että "sivua ei voi näyttää" ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heillä on ilmeisesti teknisiä ongelmia hetkellisesti :(
      Toivotaan, että pian toimii ja saatte äänestää sydämenne kyllyydestä :)

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥