sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Espressoämpäri.

Huomenta ihanat! Montakohan kertaa olen täälläkin hehkuttanut rakkauttani aamuihin.. Olen niin aamuihminen, tosin en kovinkaan seurallinen ennen ensimmäistä kahviämpäriä hiljaisuudessa. Nousen mielelläni aikaisin hiljaisuuteen ja nautin tyhjyydestä. Jos asuisin maaseudulla, nousisin auringon kanssa ja kävelisin yöpaidassa kasteisia teitä pitkin. Johan on romanttista! Täällä semi-pöndellä on kuitenkin ihan liikaa naapureita ihmettelemään naapurinakan kotkotuksia :)

Aamupala on myös lempiateria koko päivän aikana. Siksi varmasti tykkään myös brunsseista.. Koko päivän aamupalaa: puuroa, paahtista, tuoremehua, hedelmiä ja marjoja. Kahvia - hyvää kahvia.

Luulin aikaisemmin, että meidän kenwood keittää aikalailla maailman parhaat kahvit, kuinka väärässä olinkaan. Tai siis keittää kyllä superhyvää suodatinkahvia. Nyt hetkellisesti ainakin on kelkka käännetty suodatinkahvista espressoämpäriin. Voitin nimittäin muutama viikko sitten Hedda's:n arvonnassa illyn kahvit ja makusiirappeja. Kävin eilen ikeassa hankkimassa tuollaisen pressopannun (?) ja tänään keitin ekat kahvit. Voi morjens se on hyvää! Vähän täytyy vielä säätää vahvuuksia ja ohuesti tekisi sittenkin mieli sellaista metallista, mutta tämä ajaa asiansa kuitenkin loistavasti.

Itsehän juon kahvini mustana, mutta tuo kahvipohja olisi loistava myös lattelle. Ehkä minä vielä hankin sen maidonvaahdottimen ja nautin kahvini sekoitettuna. Miten on - mustana vai maustettuna?


2 kommenttia:

 1. Meillä on myös tuommoinen ikean kahvi"pannu" mutta koska en itse juurikaan kahvia juo en ole käyttänyt..kerrotko hieman miten se toimii?! Tämä tyhmä ei osaa mut vois opetella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis itsehän käytin nyt vasta ensimmäistä kertaa tätä omaani, aikaisemmin olen juonut tällaisesta esimerkiksi hotelliaamiaisella.
   Mittasin tuonne pari mitallista jauhettua espressoa ja sitten kaadoin keittimellä keittämääni vettä about parin kupillisen verran päälle.
   Annoin hetken seistä ja vasta sitten mäntä paikoilleen ja hitaasti painoin sen alas.

   En kyllä yhtään tiedä menikö oikein :D

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥