sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Helppo suosikki - popcornkakku.

Toisinsanoen sokeriöverit.


Popcornkakun resepti on kiinnostanut teitä nyt eri medioissa, joten tässäpä se tulee! Kakku on Kinuskikissan käsialaa ja resepti löytyy Helpot Suosikit -kirjasta (arvostelukappale). Kirjasta poimin myös kakun seurana tarjotun quiche lorrainen ohjeen. Jälkimmäistä hieman muokkailin, mutta täytyy sanoa, että Kinuskikissan suolainen piirakkapohja on heittämällä paras ikinä leipomani. Sitä olenkin käyttänyt aikaisemmin mm. jauhelihapiirakassa

Kirja itsessään on niin täynnä toinen toistaan herkullisempia reseptejä, että aika suurella todennäköisyydellä leivon sen läpi. Samaa ajattelin varmaan tänä aamuna, kun latasin kahvinkeittimen täyteen vehnäjauhoja :D

Tällä hetkellä ruokablogien lisäksi minua inspiroi valtavasti nyt uudet ilmestyneet keittokirjat. Aion myös kaivaa vanhempia esille. Pari muuta, mitkä aion kokata läpi, ovat Katukeittiö - parempaa roskaruokaa, sekä Olgan keittiössä. Löysin myös yhden loistavan allergiaperheen keittokirjan kirjastosta, josta sain uusia vinkkejä. Vaikka tässä pian yhdeksän vuoden näppituntumalla on tullut aika hyvä mututuntuma muunta tavan resepti -ton muotoon, uudet ideat kiinnostavat aina.

Popcornkakusta voi ilokseni todeta, että se on munaton, soijaton, gluteeniton ja viljaton (maissi). Loistava tarjottava siis allergisille kesän juhliin!


Popcornkakku

1pss mikropoppareita

Täyte:

100g voita
1dl siirappia
2 levyä pandan hurmaavaa valkoista

Kastike:

1,5dl kuohukermaa
1,5dl fariinisokeria

Valmista mikropopparit ohjeen mukaan. Mittaa popparit ensin käyttämääsi muottikulhoon ja jätä loput odottamaan koristelua (n. 1/3) Vuoraa muottikulho kelmulla, jätä reilusti kelmua reunan yli roikkumaan, että voit kääntää ne suojaamaan kakkua. Keitä täytteen ainekset massaksi. Sulata ensin voi siirapin kanssa ja nosta levyltä. Paloittele levyt ja sulata ne massan sekaan. Tästä tulee suhteellisen paksua. Voit käyttää kattilaa vielä levyllä notkistaaksesi massaa, mutta varo polttamasta valkosuklaata.

Sekoita suuressa kulhossa popparit ja massa sekaisin, kaada muottikulhoon. Käännä kelmun reunat pohjan yli ja jätä hyytymään jääkaappiin vähintään 3h. Itse tein illalla ja kakku tekeytyi yön yli.

Ota kakku jääkaapista hyvissä ajoin lämpiämään (30-60min). Kakun pinta muuttuu taas tahmeaksi ja voit painella siihen ylijääneet popparit. Valmista kastike keittämällä noin viisi minuuttia, ei kuitenkaan kinuskiksi saakka. Jäähdytä se jääkapissa (n.30min) ja kaada kakun päälle.

Meillä leikattiin ihan veitsellä, eikä tästä nyt ihan mitään hirmuisen kauniita palasia saa, mutta hyvää se on. Jestas! Toimii, kuten snickers. Itselläni on jo Nopsterin juhliin tästä kehitteillä uusi versio, mutta palataan siihen sitten!



Suolainen piirakka löytyy myös siis kirjasta ja sen täytettä muokkailin hieman. Heitin ohjeessa olevien lisäksi sekaan vielä raejuuston jämät, sekä kaapista löytyneen pepperonipaprikapurkin jämät. Suolaiset piirakat ja lounassalaatit ovat kyllä maailman parhaita tähderuokia :)

Vielä muuten kaipailen kokemuksia ja vinkkejä tuosta synttärien ohjelmasta, eli jos teillä on ollut taikuria tms, niin jätä ihmeessä kommentti edelliseen postaukseen!





8 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta :-) Ainakin lapset tykkäisivät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti!
      Ja aikuiset ihastelevat näyttävää kakkua :)

      Poista
  2. Oi vitsit, miten näyttää hyvältä! Upea popparikakku:)!!! Oon varma, että lapset tykkäisi (enkä itsekään todellakaan jättäisi syömättä)!

    VastaaPoista
  3. Kiitos, popparikakkua taitaa tulla tuleville synttäreille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään!
      Ipanat varmasti siitä tykkäävät :)

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥