lauantai 21. kesäkuuta 2014

Juhannuskakku.

Eli kesäinen tuoremarjakakku varioituna.


Minulla oli kakkusuunnitelmat auki vielä aatonaattona. Olin nähnyt FB:ssä herkun kakun, lukenut vähän ohjettakin ja sitten se katosi. Tämän tietysti tein ihan muulla koneella kuin omallani, muutoinhan olisin näppäränä klikannut sivuhistorian auki. Onneksi sain hakuapuja ja kakku löytyi, kiitos vielä Kermaruusulle.

Tässä kakussa minua jotenkin viehätti täytteessä käytetty creme fraishe ja fariinisokeri. En tavallaan osannut ajatella mille se maistuisi, toisaalta taas tiesin. Ohjetta muokkailin vähäsen ja sain kakun, joka oli Murun yksi lempparikakuista. Kokeilkaa ehdottomasti!


Pohja:

125g margariinia
1dl sokeria
1 muna
2dl jauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta

Sulata margariini ja vatkaa se sekaisin sokerin kanssa. Lisää kananmuna edelleen hyvin vatkaten. Lisää muut ainekset siivilöitynä joukkoon. Taikinan tulisi jäädä ihan hieman jämäkämmäksi kuin kakkupohjan, mutta ei niin tiiviiksi, kuin alkuperäisessä ohjeessa. Tämä on sellainen muron ja täytskärin sekoitus.

Asettele irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele ja korppujauhoita vuoka. Jos haluat valmiiseen kakkuun tuon reunan, tee tämä ylös saakka.

Paista 200c noin. 12-15min.

Täyte:

1prk vispikermaa
1prk creme fraishea
2 rkl fariinisokeria
1dl tomusokeria
2 liivatetta

Valmista täyte vatkaamalla ensin kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon edelleen vatkaten hapankerma. Silläkin on tapana vaahtoutua. Lisää sokerit hyvin sekoittaen. Liota liivatteet väljässä vedessä, purista kuivaksi ja laita ne vesitilkan kanssa kattilaan sulamaan. Muista sekoitella. Valuta sula liivate vielä täytteen joukkoon hyvin sekoittaen.

Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä pari tuntia jääkaapissa. Koristele marjoilla.


Kakku on erittäin helppo, näyttävä ja herkullinen kesän kahvipöytään. Saimme vielä onneksemme ensimmäisiä kotimaisia mansikoita koristamaan sitä.


2 kommenttia:

Kiitos kivasta viestistä ♥