tiistai 10. kesäkuuta 2014

Ruispalat - ihan ite tehty.


Onkohan olemassa mitään parempaa ruokaa, kuin uunista juuri tulleet ruispalat. Tai tuore ruisleipä nyt yleensäkin.. Juusto on aika hyvänä kakkosena ja laitanpa samalle listalle vielä kalankin. 

Minulla oli yksi päivä aivan hillitön leivontavimma ja pyöräytin meille iltapalaksi pellillisen ruikkaria (mä tiedän, Murukin inhoaa tota sanaa :D). Tosi helppo ja nopea, jauhopussin kyljestä varioitu resepti.



Ruispalat (pellillinen)

5dl kädenlämpöistä vettä 
2rkl siirappia/hunajaa
2tl suolaa (käytin itse savustettua sormisuolaa)
1pss kuivahiivaa (tai tuoretta verrattaen)
4dl ruisjauhoja
2dl jyväisiä sämpyläjauhoja
3dl vehnäjauhoja
0,5dl öljyä

Sekoita kaikki keskenään. Ensin kosteat, sitten kuivat. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja reilusti ruisjauhoja päälle. Niiden avulla taikina taputellaan pellin kokoiseksi, noin 1cm paksuiseksi levyksi.

Anna kohota vedottomassa paikassa 30-40min, tähän tarkoitukseen sopii esimerkiksi uuni. Sitten vaan uuni päälle 225c n. 30min.

Voisinkin käydä iltapalaksi taas yhden pellillisen pyöräyttämässä, sopisi niin kivasti harmaaseen sadeiltaan..

ps. muista käyttää suolaa/mausteita tarpeeksi, maukas leipä - hyvä leipä!



10 kommenttia:

  1. Tämä menee testiin. Kiitos ohjeesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein tätä juuri jo toisen satsin tälle päivälle. Uudet ruispalat vien huomenna tuliaisiksi ystävälle. :)

      Poista
    2. Kiva kuulla, että tykkäsit!
      Nämä on kyllä tosi helppoja ja veikkaanpa, että voisi "kohottaa" yön yli jääkaapissa ja siitä sitten vaan uuniin aamulla..

      Poista
  2. Sulta on löytynyt täältä paljon tosi kivoja reseptejä, kiitos niistä!
    TätäKIN on siis kokeiltava. Teen sämpylöitä viikottain, mutta ruisleipiä en ole koskaan kokeillut. Tällä reseptillä siis yrittämään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos palautteesta!
      Toivottavasti maistuu teilläkin :)

      Poista
  3. Mmm... en olekkaan aikoihin leiponut ruisleipää! Täytyypi kokeilla...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja minun taas pitäisi tehdä sellaista ihan oikeaa ruisleipää myös!
      Nappaa mukaan muuten näkkinkin resepti blogista, se vasta hyvää olikin ;)

      Poista
  4. En oo koskaan tehnyt ruisleipää mutta nyt pakko kokeilla! !

    elamanikuvina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä :)
      Toivottavasti teillä tykätään, on kyllä helppo resepti!

      Poista
  5. Mäkin oon tehnyt näitä ja taitaa olla blogissa myös ohjekkin :) Samalla tyylillä oon tehnyt kaurapalojakin :) Kuka sanoi, että leipomisen täytyisi olla hankalaa?

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥