keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Banaani-pekaanipähkinäkakku.

Muutama vuosi sitten bananabread eli banaanileipä oli kova juttu blogistaniassa. Itsekin sitä silloin tietysti kokeilin, mutta eipä se oikeastaan jäänyt meidän ruokavalioon. Jostain syystä ipanat eivät oikeastaan pidä mistään leivonnaisista, missä on banaanin makua. Ei edes niistä banaaniletuista, se pino on mulle.

Olen kuitenkin todella surkea heittämään ruokaa roskikseen, ei sovi mun pirtaan. Asia erikseen on tietysti pilaantunut ruoka, mutta senkin koitan minimoida. Osta vain tarpeeseen. Hankalampi homma, sillä mua kammoksuttaa jostain syystä suht tyhjä jääkaappi. Ja nykyisin jääkaapilla on kokoa.

Tiskipöydällä oli siis kaksi niin mustaa banaania, että moni jäisi kakkoseksi. Muru oli niitä jo roskikseen heittämässä, jolloin hyökkäsin olohuoneesta keittiöön hidastetusti ilmasta huutaen eiiiiii...! Kerroin tekeväni niistä kakun, aineksia löytyy kyllä.

Edellinen banaanikakku oli menestys ja se oli tehty Cebikin ohjeen pohjilta. Käytin tähän samaa kaavaa, mutta koostumus oli vieläkin parempi! Ja ei kyllä ollut yhtään niin makea, paremminkin vain makeahko.


Banaani-pekaanipähkinäkakku

2 oikein kypsää banaania muussattuna
1 prk creme fraishea
2 kananmunaa
2dl fariinisokeria
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
120g voita sulatettuna
4dl vehnäjauhoja
1dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
Reippaasti kanelia

Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin ja kaada voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan. Paista 200c noin 60min. Heitin nuo jauhot aikalailla mututuntumalla, mutta niitä oli nelisen desiä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Kivaa keskiviikkoa ♥


8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Toivottavasti onnistuu vahingossa yhtä hyvin kuin minunkin :)

      Poista
  2. Täytyy kokeilla, en ole koskaan leiponut banaanikakkua, syönyt kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siinä tapauksessa täytyy ehdottomasti kokeilla!

      Poista
  3. Banaanikakku on kyllä tooosi hyvää, tällaista versiota en vielä ole kokeillutkaan! :P

    VastaaPoista
  4. Kuulostaapa hyvältä! Olen tehnyt vain "perinteistä banaanikakkua", joka on pojan suosikki, mutta tätä versiota täytyy ehdottomasti testata :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥