maanantai 7. heinäkuuta 2014

Iltapala ja vähemmän onnellinen oliivipuu.

Tuntuu hassulta palata arkeen miniloman jälkeen. Vaikka vapaata ei ole ollut yhtään enempää kuin normiviikkonakaan, olen selkeästi ollut lomalla. Pieni ympyröiden vaihto sen varmaan teki :)

Arkeen on kuitenkin palattava pariksi päiväksi ja ipanat oli vietävä aamulla päiväkotiin. Päivystävään. Vähän kyllä jännittää, sillä kun esittelin itseni ja meidät niin eivät olleet kuulleetkaan Pienimmän allergioista.. Noh, luotan siihen, että kun on oman päiväkodin kanssa sovittu tutun hoitajan olevan aina ruokailuissa läsnä, niin homma pelaa.

Eilen synttärijuhlinnan jälkeen oli palattava arkeen myös vatsantäytteen kanssa. Vaikka miten mieli tekisi ahtaa naamariin pihviä ja muuta ravintolamättöä, täytyy tsempata. Iltapalaksi herkuttelin ihan perus mustikkarahkaa. Noin desi jäisiä mustikoita surautettiin purkilliseen rahkaa. Mukaan vielä vähän pistaaseja ja pekaanipähkinöitä, jotka ostin viimeksi punnitse&säästä -myymälästä.

Kävin muuten siellä aleissa katselemassa ja löysin salt&vinegar mantelit. Voi morjens, että on herkulista! Tosin tykkään sen makuisista sipseistäkin ja noin ylipäätänsä etikan mausta.

Toinen herkkuni on puolukkarahka. Ilman mitään sen kummempia lisiä. Jäinen puolukkasatsi samoin surautellaan purkilliseen rahkaa ja kippoon. Päälle vähän juoksevaa hunajaa - paljon paremmaksi ei voi mennä :)


Eilen muuten huomasin, että olemme saaneet epätoivottuja lemmikkejä. Yök. Oliivipuuhun on pesinyt villakilpikirvayhteisö. Nopealla googlauksella ja fb:n puutarharyhmän konsultoinnilla selvisi niiden olevan aikalailla vaikeasti, ellei mahdottomasti hävitettäviä.

Ihan ensin nakkasin puu pihalle (yökyök) ja saksin saastuneet pesäkkeet pois. Puu kiitti minua tiputtamalla aikalailla lehtiä. Mä olen murtunut.. Sen kerran kun saan kauan kuolaamani oliivipuun, se haluaa kuolla. Lähtökohtaisesti 90% hankkimistani sisäkasveista yrittää tappaa itsensä kuukauden sisällä.. Ai että syö naista!

Yritän sen silti hoitaa nyt kuntoon, raidaan ja puhdistan. Toivotaan parasta!

Aurinkoista viikkoa kaikille ♥2 kommenttia:

Kiitos kivasta viestistä ♥