sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Muumimaailmassa.

Nyt niitä jo odotettuja kuvia Naantalista ja Muumimaailmasta :) Jätimme auton hieman kauemmaksi, jäähallin luokse ilmaisparkkiin, josta kävelimme vanhan kaupungin läpi Muumimaailmaan. Matka ei ollut pitkä, sanoisinko alle kilometrin ja se kyllä näissä maisemissa taittui nopeasti. Saatiin upea sää ja sinitaivas. En kyllä varmasti voi ikinä lopettaa sinisen taivaan ihastelua, toisaalta ei varmasti tarvitsekaan..

Vitsillä katseltiin Murun kanssa yhtä puutaloa, joka oli myynnissä. Osoite vaan ylös ja kotona vilkuiltiin tarkemmin. Muumien jälkeen kävelimme vielä apteekin kautta jäähallille ja siinä ajattelin samalla, että Naantalissa taitaa kyllä olla kaikki, mitä ihminen tarvitsee. Palvelut siis. En sitten tiedä, kuinka suosittu on lapsiperheiden keskuudessa, sillä aika ikääntynyttä väkeä tuli vastaan kaupungilla. Ehkä siellä on menossa pikkuhiljaa sukupolvenvaihdos?

Päätin myös, että noissa pienissä bb -paikoissa pitäisi käydä enemmän. Jotenkin sitä on vaan niin helppo ottaa tuttu ja turvallinen suuri ketju. Tasalaatuista ja niin turvallista. Vaikka poikkeaminen reitiltä saattaisi tuoda mitä tahansa aarteita eteen! Ehkä Murun kanssa kahdestaan sitten, nyt kun lapset on vielä pieniä, mennään tutummilla vesillä.

Vesistä puheenollen, tietääkö kukaan, onko se Muumimaailman edustalla oleva laituri vierassatama? Miten homma toimii, pitääkö paikka varata etukäteen vai sinne vaan veneellä?


Meidän majoitukseen Scandic Juliassa kuului siis liput koko perheelle Muumimaailmaan. Vaikka Nopsteri täyttää jo yhdeksän, minusta oli ihanaa seurata vieressä kuinka innoissaan hän tästä vielä oli. Ei siis yhtään lällyä tai noloa. Hän on aina ollut vähän ikäistään nuoremmalla tasolla, sellainen leikkivä lapsi ennemmin kuin hengaileva. Tirppa ja Pieninkin olivat onnessaan tästä vierailusta.

Olimme perillä noin klo 11 ja suuntasimme suoraan tutkimaan Muumitaloa. Tämän jälkeen oli lounaan vuoro Mamman keittiössä. Ja nyt ALLERGISET huomio: buffassa oli erikseen allergisille muusi tehtynä riisimaitoon, maidottomat ja munattomat lihapullat ja jokin kolmas mitä en nyt muista.. Annoinkin keittiöön palautetta, että hyvää työtä. Jälkiruuaksi lapsille oli paula -vanukkaat ja Pienin sai keittiöstä tikkarin.

Niin kaunis ajatus kun olisikin pitää Minityyppi erossa karkeista, on se isompien kassa täysin mahdotonta.. huoh. Täytyy vain huolehtia hammashuollosta ja kohtuullisuudesta sitten :)


Lounaan jälkeen lähdimme tutkimaan satupolkuja. Ensin se, missä on noita ja uimahuone ja tämän jälkeen muumipapan muistelmien pariin.

Hahmot Muumimaailmassa ovat loistavia. Kukaan ei työskennellyt nyrpeällä naamalla, vaan he oma-aloitteisesti juttelivat ja leikittivät lapsia. Polkujen varrella on myös paljon touhua ja askartelua.

Tuolla on myös uimaranta ja grillauspaikka, sekä paikkoja eväiden syöntiin. Kahvi kannattaa ottaa mukaan omassa termarissa, sillä kuppi kioskissa maksoi 3,50e. En sitten huomannut olisiko ollut erikoiskahvia, sillä ohimennessä vaan katsoin pikaisesti.

Aikuisille löytyy myös pari levähdyspaikkaa, yksi mm. Hosulin talon vieressä hiekkalaatikkoineen ja penkkeineen. Täytyy sanoa, että homma on loppuun asti ajateltu, sekä lasten, että aikuisten kannalta.

Tälläkään kertaa emme jäänet katsomaan esityksiä, veikattiin että Pienin ei jaksa keskittyä. Toisaalta Murullekin kehkeytyi jokin migreenintapainen ja joskus kolmen aikaan lähdettiin jo ajamaan kotiin. Koko päivän tuolla saa kyllä kulumaan, se jos mikä on varmaa ja todennäköisesti lapset viihtyisivät vielä sulkemisajan jälkeenkin.

Kotimatkalla takapenkki oli osan matkasta hissukseen unten mailla, kunnes pysähdyttiin nauttimaan ne jädet pienelle pysähdyspaikalle. Joku vuosi palataan tänne vielä seikkaulusaari Väskin pariin!
(* postaus ja matka toteutettu yhteistyössä Scandicin kanssa)

9 kommenttia:

 1. Huomenna meilläkin edessä tämä :)

  VastaaPoista
 2. Me mennään tiistaina. Hyvä vinkki tää jäähallin parkki!

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Ihana reissu teillä ollut, vierasvene laituri on.. ollaan oltu veneellä siellä noin seitsemän vuotta sitten viimeksi, sinne vaan vene mihin mahtuu ja vierasvenepaikka lunastamaan. Naantaliin pitää päästä aina joka kesä,siellä on niin ihana tunnelma ja paljon ihmisiä kesä aikaan.

  VastaaPoista
 5. Lapsiperheen palvelut toimivat Naantalissa paremmin kuin hyvin.paras paikka asua!
  -Terhi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sain sellaisen käsityksen, että vastasyntyneitä siellä jopa lahjotaan kaupungin puolesta :)
   Teillä on kyllä upeat puitteet!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥