sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Romanttinen getaway Vanajanlinnassa.

Tuntuu ihan surrealistiselta katsella näitä kuvia ja miettiä, että me todella vietimme viimeisen vuorokauden Vanajanlinnan satumaisissa puitteissa. Kävelimme käsikädessä pitkin hiekkateitä ilta-auringossa, kaukana arjesta.

Ja vaikka sanotaan, että kaikki hyvä päättyy aikanaan, minua ei oikeastaan haittaa, sillä arkeen on otettu vauhtia ja jaksaa taas paremmin pestä sitä pyykkiä. 

Nämä pienet matkat kahdestaan ovat jotain, mitä parisuhde kaipaa silloin tällöin. Meillä on oikeasti ihana arki ja perhe tiiminä toimii loistavasti. Kahdenkeskisellä ajalla on siihen tosi iso merkitys. Oli se sitten kotona tai jossain muualla, niin sitä tarvitaan. Täytyy muistaa olevansa mies ja vaimo, eikä aina vain isä ja äiti.

Väitän, että loistavien kemioiden lisäksi nämä pienet irtiotot ovat vahvistaneet meitä viimeiset kymmenen vuotta yhdessä ja hitsanneet tiiviimmäksi. Ensi kuussa on myös meidän ihan ensimmäinen hääpäivä!Hotelli Vanajanlinna oli sinänsä tuttu paikka, että muutama vuosi sitten juhlimme täällä ystäväpariskuntamme häitä. Tirpan kummien häät nimittäin on järjestetty tuolla päärakennuksen vieressä Juhlapaviljongissa. Yövyimme silloinkin yhdessä kartanon sivurakennuksista Pehtoorilassa. 

Tällä kertaa huoneemme sijaitsi myös Pehtoorilassa. Huone on nimetty von Knorring suiteksi. Se koostuu erillisestä makuu- ja oleskelutilasta, jotka on erotettu toisistaan lasisilla pariovilla. Huoneeseen kuuluu myös ihana parveke.

Meidät toivotti tervetulleeksi vielä lämpimän vastaanottohenkilökunnan lisäksi pullollinen kuohuvaa ja iso kasa tuoreita hedelmiä, suurkiitos! En ollutkaan koskaan aikaisemmin muuten syönyt pitaijaa, tuli sekin testattua :)Onko muuten joku teistä yhtä kiinnostunut historiasta, kuin me? Budapestissähän yritimme käydä kaikki mahdolliset museot ja historiallisesti merkittävät paikat läpi, sekä imeä itseemme tietoa, mutta se on kyllä NIIN iso paikka, että vain murto-osa tuli tutuksi.

Eilen illalla makasimme läppärin kanssa sängyssä ja tutkimme kilpaa wikipediasta Vanajanlinnan historiaa. Tosi normaalia :) Kaikki muutkin varmaan tekee hotellilomalla just sitä.. :D

Pehtoorilan seinillä oli myös rakennusten pohjapiirustuksia kehystettynä Frosteruksen signeerauksilla. Aika huikeaa, tyyppihän on tuon kartanon lisäksi suunnitellut mm. keskustan stockan! Tuo päärakennus on alunperin valmistettu Rosenlewin suvun metsästysmajaksi, hulppeaa sanoisinko..


Saimme reissun kivasti yhdistettyä lauantaiseen kuvauskeikkaani Hämeenlinnan Aulangolla. Kuvasin erästä pariskuntaa perheineen, joka juhli vuosipäiväänsä.

Kuvauspaikkana oli Joutsenlampi Aulangon puistometsässä ja minusta se oli täydellinen siihen. Tuo pariskunta juhli kymmenvuotispäiväänsä paikassa jossa joutsenet siis elävät. Joutsenethan pariutuvat eliniäksi.. Täytyy myöntää, että meinasi tulla tippa linssiin useammin kuin kerran, kun mietin sitä yhteensattumaa.

Noh, nyyhkyjutuista takaisin Vanajanlinnaan! Nimittäin kun palasin kuvauksista, suuntasimme suht aikaiselle dinnerille Linna Golf klubille.


Kävi tuuri, sillä Klubi oli vielä tyhjä ennen seuraavaa seuruetta. Saimme nauttia tunnelmasta ja ruuastamme ihan kahdestaan. Hiljaisuus, jonka rikkoi vain kaiuttimista kantautuva "it´s a wonderfull world". En ehkä just tällä hetkellä osaa nimetä hirveästi nautinnollisempia asioita :)

Valitsimme Klubin ala carten sijaan siitä syystä, että meitä molempia miellytti ruokalista. Mutkatonta perushampparia vähän fiinimmällä twistillä. Ei sillä, ettemmekö arvostaisi fine diningiä - tämä vaan oli täydellistä juuri tällä hetkellä.

Muru söi burgerin ja minä klubisändärin. Molemmat annokset olivat tosi hyviä ja kuulemma burgeri oli lähes yhtä hyvää, kuin lentokentän finnair loungessa :D Se on paljon sanottu se!

Täytyykin taas kunnostautua kotona ja alkaa etsimään täydellistä burgerielämystä omassa keittiössä. Grillikautta on vielä jäljellä ja pizzan lisäksi hampparit on kyllä parhaita grillattavia.

Klubin hinnat olivat myös kohdillaan. Meidän ruuat ja minun viinini maksoivat yhteensä alle 40e, sisältäen veden ja alkupöydästä myös leipää. Hyvin kohtuullista.


Kävimme vielä iltalävelyllä katsomassa hääparin juhlintaa, kunnes vetäydyimme tutkimaan wikiä :D

No kävin minä vielä ihanassa vaahtokylvyssä rentoutumassa ja sukelsin sitten extraleveän hästensin vällyjen väliin. Muru muuten sanoi, että siinä on meidän tuleva sänky. Jep, nukutaan edelleenkin lattialla..

Itse nukuin niin hyvin, etten herännyt yöllä kertaakaan. Aamulla piti hetken keräillä itseään ja miettiä, että mistäs sitä heräsikään.

Aamu aloitettiin sillä parhaalla maailmassa - hotelliaamiaisella! Oli kyllä todella monipuolinen ja vähän jopa harmitti, kun Pienin ei ollut mukana, sillä aamiaisvalikoimissa oli hänen herkkuaan maksamakkaraa.

Nautimme vielä rauhassa aamupalan, pakkasimme laukut ja kävimme Aulangolla ajelulla. Halusin näyttää Murulle sen joutsenlammen, sen verran suuren vaikutuksen se teki.

Paluu arkeen ei siis haittaa pätkääkään, sillä meillä on taas uusia kokemuksia ja muistoja yhdessä. Mehän emme vuosi sitten edes juhlineet naimisiinmenoa millään tavalla ja ilmaan jäi nyt ajatus, että täällä voisi juhlia mahdollisesti vielä joskus intiimillä porukalla.

Suosittelenko Vanajanlinnaa kahdenkeskiseen aikaan? Ehdottomasti!


*Postaus on toteutettu yhteistyössä Vanajanlinnan kanssa. 

ps. ei nähty kummitusta.

8 kommenttia:

 1. Vaikuttaa ihanalta paikalta! Monen monta kertaa on tullut ajettua ohi, mutta koskaan en ole pistäytynyt paikan päällä. Me olemme olleet naimisissa 12 vuotta ja yksi tärkeimmistä asioista parisuhteen kannalta on ollut se, että on pystynyt järjestämään kahdenkeskistä aikaa säännöllisesti. Se on kun laittaisi rahaa pankkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea 12:sta vuodesta! Se on kyllä nykypäivänä mahtava saavutus ♥
   Kannattaa ehdottomasti joskus varata tuonne huone, jotenkin se miljöö vie ihan mennessään toiseen paikkaan!

   Poista
 2. Kuulostaa ja näyttää huipulta tuo minilomanne!

  Me ollaan oltu mieheni kanssa yhdessä reilu kuusitoista vuotta ja pidetty erilaisia minilomia, lähelle ja vähän kauemmaskin. Leffaan, kävelylle, kahveille tai vaikka viikonloppureissulle. Joskus isovanhemmat ottivat lapset yökylään ja oltiin vaan kaksistaan kotona. Ihan hassua kun ei kuulu pikkuisten ääniä. ;) Vaikkei aina oliskaan huvittanut, niin täytyy sanoa, että aina ne reissut kannattaa.
  Terkkuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, 16! Vielä parempi ♥
   Kotonakin on tärkeää joskus saada olla kahdestaan, tosin meillä siinä helposti molemmat ajautuvat tekemään helposti omia juttujansa, kun kerrankin saa ruhassa :D

   Poista
 3. Aulanko on ihana paikka! Meidän mökki ja sukulaiset on aika lähellä niin on tullut käytyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aulanko oli kyllä tosi kaunis!
   Ja Hämeen Linnassa haluan joskus käydä myös :)

   Poista
 4. Oih.. Teidän miniloma kuulostaa todella ihanalta. Ja tuo paikka... <3 katsotaan jos ens vuoden hääpäivänä saatais tehtyä miniloma tonne. Näyttää ja kuulostaa kauniilta paikalta!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥