keskiviikko 13. elokuuta 2014

Harvest.

Elokuu ja sadonkorjuu. Nämä eivät ole kylläkään omasta maasta, sen sato on osittain syöty ja osaa vielä odotellaan. Tomskut ovat punaposkisia, melkein mustia! Hassu lajike. Chilikin (lajike: jigsaw) tekee palkoa, vaikka melkein luovutin sen suhteen. Perunasta odotellaan kukkia, sillä niitä sen kai tulisi tehdä..

Oman pihan sato on todella luomua, sillä ne on vähän kuin jätetty oman onnensa nojaan sinne. Tuli satoa tai sitten ei.


Kannoin kotimaisia kasviksia kaupasta. Löytyy lähituottajien valikoima, että mä tykkään! Meillähän on pientiloja lähellä montakin, mutta autolla niiden väliä suhaaminen on hieman epäekologista. Sen vuoksi onkin loistavaa, että saadaan niiden tuotteita myös lähialueiden kauppoihin :) Kaikki saman katon alta!

Vielä kun vanhat kunnon toripäivät palautettaisiin, hakisin lauantaiaamuna nimittäin sieltä leivät, kasvikset, marjat ja kaikki!

Muistan lapsuudestani ne lauantaiaamut, jolloin lähdin isäni kanssa torille. Sain syödä mustaa makkaraa torigrillistä ja viikonlopun ruoka-ainekset löytyivät samalla reissulla. Kalatiski, joskus lihaakin. Leivät ja muut. Kaikki tuoreina.


Tänään aion valmistella huomisten me&i -kutsujen lisäksi oman kaalipatani, -keittoni ja ehkä myös rullia. Reilusti lientä ja syödään tabascon kanssa, seassa pakastimesta riipastu luomujauheliha.

Syödäänkö teillä lähiaikoina kaalia? Miten valmistatte sen?

(I just love harvest time! Products from near ♥ We really need to have farmers market back..)

LINKING TO:

10 kommenttia:

 1. love my veges! love your photos :-)

  VastaaPoista
 2. I love fresh carrots! They have a certain sweetness to them...

  VastaaPoista
 3. Thanks for your kind comment, little Princess. I'm not absolutely sure, but I've the feeling that the summer comes to its end already. So time for harvest.
  Regards from Germany,
  Uwe.

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥