maanantai 11. elokuuta 2014

Jammailua ipanoille.

Muutama viikko sitten kävimme tyttöjen kanssa Skideillä festareilla. Ja kuten osa muistaakin ja tekstissä mainitsin, yksi heidän lempparipisteistään oli ehdottomasti tämä Jamkidsin soittopajateltta!

Urbaaneilla festareilla teltta oli koristeltu boheemiin tyyliin räsymatoilla. Niin hauskaa :)

Soittopaja oli avoinna klo 11-14 ja tohinaa riitti varmasti koko ajaksi. Me istuimme siinä hieman yli puoli tuntia ja tytöt kävivät vuorollaan aikalailla kaikki soittimet läpi. Paras taisi olla kitara :)Ideana soittopajassa oli pienet, yhden laulun mittaiset soittokierrokset, joissa lapset saivat soittaa erilaisia soittimia valintansa mukaan.

Laulut olivat kivoja ja yksinkertaisia ja niihin oli helppo lähteä mukaan. Sen verran mukaansatempaaviakin, että oli melkein pakko lähteä mukaan. Kotimatkalla autossa rallatettiinkin sitten viidakon eläimistä :)

Meillä muuten soi aina autossa lapsille jokin musiikki, jokainen saa vuorollaan siihen vaikuttaa ja jokainen siis osaa laulut aina titi-nallesta Robiniin.. myös vanhemmat. Täytyy myöntää, että aina ei huvittaisi kuunnella samoja suosikkeja. Toisaalta se, että niitä biisejä on kuunneltu autossa siihen asti kun "ollaanko jo perillä" on todella ollut perillä, on varmasti vaikuttanut lasten rakkauteen musiikkiin.

Kaikki lapset ovat varhain jo sanoittaneet omia laulujaan ja riimitelleet loruja. Ehkä sen vuoksi meillä asuu nuo kolme papupataakin :) Ja jokainen heistä on vuorollaan käynyt myös muskarissa.
Itseäni vähän hirvitti se, että lapset tosiaan soittivat ihan oikeilla soittimilla. Sellaisilla hienoilla. Vahdin kyllä silmä kovana vieressä :) Meillä on aiemmin muskareissa nimittäin soittaneet vaan tyyliin itsetehdyillä karvalakkisoittimilla.

Veikkaan kyllä, että ne ihan oikeat soittimet vaikuttivat siihen, että niitä kaikkia haluttiin kovasti soittaa ja kokeilla.

Myös soittopajan vetäjät eläytyivät minusta kivasti ja lauloivat nimenomaan lasten kanssa ja lapsille. Me ollaan nimittäin oltu sellaisessakin muskarissa, jossa lapset katselivat kun ope esiintyi..Jos haluatte käydä kokeilemassa noita soittopajoja, niin tulossa on ainakin Lasten festarit ensi sunnuntaina 17.8. klo 10-15 Helsingissä. Loppukuusta mm. taiteiden yössä ja korkeasaaren synttäreillä pääsee soittelemaan ja tutustumaan :) Kannattaa käydä katsomassa tarkemmat tiedot vielä Jamkidsin soittopajojen ja tutustumismuskareiden sivuilta tai facebookista.

Onko Jamkids teille jo tuttu? Mä ajattelin varata vielä erillisen tutustumismuskarin tytöille, sen saa S-etukortilla nimittäin ilmaiseksi!YHTEISTYÖSSÄ:

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tytöillä oli kyllä niin kiva ja seurasihan siinä mielellään mukana :)
   Ehkä minäkin vielä tartun johonkin soittimeen :D

   Poista
 2. Meillä kävi nuorempi likka 2 vuotta Jamkidsin laulutunneilla ja tykkäsi aivan valtavasti! Soittivat paljon erilaisia (oikeita) soittimia ja harjoittelivat äänenkäyttöä esim. räppäämällä. On kyllä ehdottomasti hintansa arvoinen!

  /Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä huomasin että niissä tutustumisissa oli myös laulutunteja!
   Meillä tosiaan tykkäävät sen verran musiikista, ettei tiedä vaikka tässä joutuisi tuollakin luuhamaan vastaisuudessa :)

   Poista
 3. Meidän lapset aloittivat viime tammikuussa Jamkidsin bändimuskarissa. Aivan huippujuttu! Suosittelen:).
  / Petra Helsingistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo bändihomma oli kyllä myös mielenkiintoista, kävimme myös siihen tutustumassa :)

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥