lauantai 23. elokuuta 2014

Kesäkurpitsaa lautaselle.

Sanan "foodporn - ruokaporno" keksijä on kertakaikkiaan nero. Sitähän ruoka parhaimmillaan on ja kaikille aisteille. En nyt viitsi enempää toistella tuota sanaa, sillä en halua epämääräistä liikennettä blogiini, mutta voitte ihan vapaasti lisätä sen vaikka joka toiseksi sanaksi tässä postauksessa.

Meillä on lounas jo tulossa uunissa, sama rytmi päivässä nääs kesät ja talvet. Lomat ja viikonloput. Ja tuossa tätä ruokaa valmistellessani oli niin upea valokin, että pakkohan minun oli kaivaa kamera esiin. Täytyy vaan muistaa laittaa lataukseen ja valmiuteen, sillä iltapäivällä olen kuvaamassa tuttavani häitä. Peukut pystyyn myös ettei sada!



Kesäkurpitsalasagne tai -vuoka on tähän aikaan vuodesta yksi parhaimista herkuista. Kurpitsa onkin tosi monikäyttöinen, siitä kun voi tehdä pastaa, raastetta, viipaleita, säilykkeitä - you name it! Ja esimerkiksi tosi herkullinen kakku löytyy blogin reseptiarkistosta viime vuodelta, laita vaan tuohon hakuun :)

Mä olen myös sellainen foodie henkeen ja vereen, lapsesta asti ollut, että kaikenlaiset lisäreseptit ovat aina tervetulleita, eli jos sinulla on maailman paras kesäkurpitsaresepti, niin linkkaa se ihmeessä!

Tähän versioon halusin käyttää perinteisen jauhelihan sijasta kananpojan jauhelihaa ja lopputuloshan selviää vasta uunista ulos -vaiheessa. Vaikka veikkaan kyllä, että hyvää se on.

Itseasiassa kun tarkemmin miettii, niin aikalailla kaikki ruoka on minusta hyvää. Ihme siis, että olen näinkin solakassa kunnossa. Tulee nimittäin ahdettua aikalailla kaikenlaista naamariin.. Balanssi siinäkin, tarpeeksi liikuntaa ja sopivat annoskoot.

FB:n puolella törmäsin kerran ketjuun, missä mietittiin kaikkien aikojen inhokkiruokia. Tiedättekö mitä? Mä en vaan osaa sitä nimetä.



Kananpojan kesäkurpitsavuoka

Kesäkurpitsaa viipaleina (minulla oli kaksi pienehköä)
1 rss kananpojan jauhelihaa
Tomaattia viipaloituna (2-3 meni tähän)
Ihan oikeaa fetaa yksi levyllinen murustettuna
Emmental -juustoraastetta melkein pussillinen
Sormisuolaa, pippuria myllystä

Viipaloi kasvikset, paista ja mausta jauheliha. Mausta hyvin, sillä muut ainekset juustoja lukuunottamatta ovat suht neutraaleja ja imevät kyllä makua itseensä. Kokoa kerroksittain vuokaan lasagne -tyyliin, järjestys vapaa kunhan vaan muistat laittaa jokaista jokaiseen väliin. 

Uunita 200c 30-45min vähän viipaleiden paksuuden mukaan.



Ihanaa viikonloppua!

4 kommenttia:

  1. Täältä löytyi uusi kiva blogi lukilistalle! :-) Lukijaksi klikkailin :-)

    Herkulliset kuvat tähän lauantaihin! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Seija :)
      Kiva kun jätit merkin ja tervetuloa mukaan!

      Poista
  2. Oi, kylläpäs kuulostaa ja näyttää herkulliselta! Pitäisi kyllä kokeilla :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hei tosi hyvää :)
      Tirpalle ei oikein maistunut, mutta me aikuiset syötiin mielellämme!

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥