torstai 14. elokuuta 2014

Ruokapulmia ja -ratkaisuja?

Moi keskiviikkoonne! Pysytään vielä hetken eilisissä ruokafiiliksissä, sillä nyt kun on koulut, harrastukset ja muut mukavat alkaneet tai alkamassa, monelta meinaa loppua kesken aika ja ideat.

Meidän perheessä aikuiset syövät usein työpäivinä lounaan ulkona (pitäisi kyllä syödä enemmän eväitä..) ja lapset tietysti koulussa ja hoidossa.

Usein jonkinasteiseksi ongelmaksi muodostuu siis välipalat, iltaruoka ja iltapalat. Ideat ja aika meinaa loppua kesken, mutta syödä pitää..

Olen jo jonkin aikaa miettinyt esimerkiksi ruokien tilaamista kaupasta kotiinkuljetuksella. Tällä tarkoitan nyt tyyliin alepaa tai kauppahalli24:sta. Olen vain supertarkka aina kaupassa siitä mitä valitsen, sekä itseasiassa viihdyn ruokakaupassa!

Yksi vaihtoehto voisi olla kokeilla taas valmiita ruokakasseja, joiden mukana tulee myös menut. Näissä haasteeksi muodostuu meidän ruokavaliot. Normaalisti teen kotona ruoan aikalailla alusta loppuun ja pyrin siihen, että jokainen voi sitä syödä. Aina se ei kuitenkaan onnistu ja esimerkiksi makaronilaatikoita on uunissa kolme erilaista.Nopealla googletuksella löytyi valmiita ruokakasseja esimerkiksi Anton&Antonilta, Keittiökaverilta sekä middagilta. Näissä on mukana myös valmiit menuehdotukset ja ainekset koottu niiden ympärille.

Ruokakasseja on myös eri kokoisia ja näinollen eri hintaisia. Ymmärsin, että osa on erikoistunut lähi- ja luomuruokaan, osa kasviksiin jne.

Näitä kiinnostaisi kokeilla, joten löytyykö kokemuksia? Myös tuosta kotiinkuljetuksesta kaipaan kokemuksia, että onko tuotteissa päiväyksiä tarpeeksi ja esimerkiksi kasvikset tuoreita?


Olen pyrkinyt myös ratkaisemaan jokapäiväistä ja -viikoista "mitä tänään syötäisiin" ongelmaa pinnaamalla pinterestiin erilaisia ruokakansioita. Siellä on erikseen keitot, pastat, grillaus jne. Tietysti kuvineen ja resepteineen.

Koneelta löytyy myös sairaan kokoinen excel, joka pitää sisällään taulukon erilaisista ruoista. Nämä ovat myös lajiteltu alaryhmittäin ja sieltä on todella helppo poimia viikon ruokalista. Muutama valmis lista on myös tallennettuna saman taulukon eri sivuille.

Ateriat voi toki rakentaa myös ihan fiilispohjalta, mutta omaa stressitasoani laskee huomattavasti ennakointi.

Mähän sanoin, että mä tykkään listoista :D

(kuvat: screenshotteja ko. yritysten kotisivuilta)

7 kommenttia:

 1. Minäkin juuri parhaillaan pohdin näitä ruokasuunnittelujuttuja, tästä postauksesta ja varsinkin tuosta viimeisestä kuvasta sain paljon inspiraatiota tähän suunnitteluuni, kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja emme varmasti ole pohtimisiemme kanssa ainoita :)
   Kiva, jos tämä auttoi!

   Poista
 2. Vau, olen löytänyt sielunkumppanini! Minäkin harrastan älyttömiä excel-taulukoita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Excelit on niin loistavia ja niitä voi tehdä oikeasti mistä tahansa :D

   Poista
 3. Kumpa saisi itsellekin sellaisen listan, wau! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ehkä laitan vielä omani joskus jakoon :D

   Poista
 4. Meillä on nykyään "ruokalajilista". Maanantai on kastikepäivä, tiistai keittopäivä, keskiviikko kalapäivä, torstai uuniruokapäivä, perjantai kasvisruokapäivä, lauantai grilli/liharuokapäivä ja sunnuntai salaattipäivä. Helpottaa huomattavasti kun ei ole varsinaista ruokalistaa, jonka mukaan pitäisi syödä just vaikka makaroonilaatikkoa kuukauden toisena tiistaina, vaikkei tekisi yhtään mieli, mutta toisaalta lista antaa just sen verran osviittaa, että päättäminen on helpompaa. Sitten ei tarvikaan enää esim. maanantaina miettiä kuin, että haluaako pastaa, perunaa, riisiä vai vihanneksia ja tehdäänkö kastike kalasta, kasviksista, pavuista, kanasta vai mistä. :) Suosittelen! :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥