torstai 18. syyskuuta 2014

Etukuistilla.

Aurinkoinen syyspäivä sormet mullassa on yksi rentouttavimmista asioista ikinä. Lapsetkin viihtyvät omien lapioiden ja kuokkiensa kanssa. Viikonloppuna on tosiaan tarkoitus käydä ostamassa plantagenista vielä muutama taimi, sekä sipuleita.

Kesän kukkaloistossa suurimman vaikutuksen tekivät laukat ja näitä aiotaan nyt kaivaa lisää maahan.

Haaveilen edelleen siitä valtavasta pihasta, jossa hoitaisin hedelmäpuita. Siellä olisi myös kattava hyötypuutarha perunoineen (ämpäriperunat eivät muuten onnistuneet), porkkanoineen ja ryytimaineen. Pari kanaakin aitauksessa ♥.

Vaikka viimeaikoina oikotieltä on etsitty mökkiä, silti säännöllisen epäsäännöllisesti tarkastelen taloja pihoineen.


Maanantain osittaisen vapaapäivän vietin tuossa edellisessä postauksessa vilahtaneiden kassien kimpussa. Lähdin siis Porvoon plantagenista kassit täynnä syyskasveja ja suuremman pihan puutteessa istuttelin niitä meidän etupihalle.

Meillä on aivan ihanat ja leveät betoniportaat ja mikäs muu siihen sopisikaan kuin ruukkupuutarha erilaisine somistuksineen. Lapset kantavat kotiin aina käpyjä, keppejä, kiviä ja muita löytöjä ja minä taas asettelen ne näytille. Selkeästi win-win tilanne.

Itseasiassa useamman kerran olen heidät myös lahjonut tuomaan ämpäreittäin pikkukiviä kivipuutarhaani, joka on edelleen parin vuoden ehostuksen jälkeen kesken. Yksi, mikä siitä vielä puuttuu, on betoniaihe ja se onkin nyt ensi kesän projekti.

Vaikka tosiaan etsitään uutta kotia, en osaa olla laittamatta tätä nykyistä. Viihdyn niin hyvin kotona, että panostan mielelläni siihen ympäristöön. Ja onhan se mukavaa myös seuraavalle kodin asukkaalle :)


Viime syksynä hankin tuon suuren lyhdyn, jossa pidän milloin mitäkin. Nyt siellä on koristekaali ja lasten tuomia käpyjä. Talvesta saakka siellä on ollut myös ulkovalot tuomassa tunnelmaa.

Viime syksyn hankintoihin kuului myös valkoinen puinen penkki tyttöjen ikkunan alle tuomaan kokonaisuuden yhteen. Kukaan ei liene istunut siinä vielä, eli ihan sisustuselementiksi vaan.

Etupiha on aika varjoinen ja siihen paistaakin vain loppuiltapäivän aurinko. Penkiltä ei myöskään ole näköyhteyttä hiekkalaatikolle, sillä ulkovarasto blokkaa näkymän.

Ulkovarastosta muuten puheenollen! Mähän olen haaveillut tytöille myös leikkimökistä, mutta takapihalle sitä ei voi laittaa. Tila loppuu kesken. Kuinka loistoidea olisikaan tyhjätä tuo muutaman neliön kokoinen ulkovarasto ja muokata se leikkimökiksi! Enää pitää vakuuttaa Muru tästä kuningasideasta..


ps. napatkaahan tuo alekoodi tuolta sivupalkista mukaan!

12 kommenttia:

 1. Tuo iso lyhty on hieno. Muistatko, mistä hankit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tuosta Pirilän kukkatalosta pari vuotta sitten :) Oli tosi edullinen, noin parikymppiä vaan. En tiedä onko niitä siellä vielä, mutta käy kurkkaamassa!

   Poista
 2. Ihanan syksyisiä kuvia! :)

  http://mkasvukipuja.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Syksy on kaikkien muiden lempivuodenaikojen ohella lempivuodenaikani :D

   Poista
 3. Oi mikä ihana syystunnelma♥ ja kaunis sinä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3
   Selkeästi siis onnistuin missiossani, tänään uudelleen plantageniin!!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥