maanantai 1. syyskuuta 2014

Oslo day 3 - vuonot ja linna.

Lauantaina pääsimme kuin pääsimmekin mukaan kaksituntiselle risteilylle Oslonvuonoon. Oli jotenkin hämmentävää ja kunnioitusta herättävää katsella mereltä käsin, kun vuoren takana oli aina seuraava ja seuraava.. Silmänkantamattomiin vain uusia vuoria tai tuntureita. Tämä oli se Norja, mitä lähdimme katsomaan!

Laivoja, pystysuoria kallioseinämiä taas kymmenien ja kymmenien metrien korkeuteen. Uskokaa minua jos sanon, että 20m oli näissä maisemissa pieni mitta!

Vuonoristeilyjä oli eri hintaisia ja eri reiteillä. Valitsimme pisimmän löytämämme perusristeilyn ilman ruokia. Tämä maksoi noin 30e/hlö.

Koskaan kaksi tuntia ei ole kulunut niin nopeasti, eikä se kuusikymppinen olisi voitu tällä reissulla yhtään paremmin käyttää. Lähtemätön vaikutus ja kaipuu vielä korkeimpiin nähtävyyksiin pohjoiseen.

Jos olisimme olleet fiksuja, olisimme yöpyneet vain ensimmäisen yön Oslossa ja siitä napanneet junan pohjoisempaan. Matkustellessa oppii!
Minusta oli hassua ajatella, että ihmiset todella asuvat näin. Vaikka olen viettänyt lapsuuden saaristossa ja kaipaan vahvasti merta edelleen, meri on minulle kesäinen asia. Minä voin lähteä saaristosta, mutta saaristo ei lähde koskaan minusta. Siksi minusta on myös hassua, että Murun mielestä kesäpaikan tulisi olla järvellä. Siis järvellä!

Asukkaat kulkevat tuolla kesät veneillä ja talvet jäitä pitkin - noin kärjistäen.Suurimmalla osalla on myös ns. uimahuone tuossa ihan rannassa, veden päällä. Uimahuoneen väristä voi päätellä, mille huvilalle se kuuluu. Sainkin muutaman niitä ikuistettua, mutta lasin läpi tuli ikäviä heijastuksia..

Vain muutama saari on enää yksityisomistuksessa, paatti elinehto.Risteilyn jälkeen suuntasimme kohti kuninkaanlinnaa. Koska bongasimme jälleen yhden Hard Rock Cafen, oli siellä käytävä.

Illalliset hotellilla oli sitten niitä norjalaisia fårikålia jne :)Päivän ja itseasiassa reissun viimeinen kohde oli kuninkaanlinna (royal palace, en tiedä onko se virallisesti linna). Hieno rakennus ja upeat suuret puutarhat. Niin ja hassut vartijat.

Lauantai päättyi rauhallisesti hotellilla taas dinneriin, sekä kotimatkan valmisteluun. Ja vaikka reissu oli mielettömän hieno, oli jotenkin erityisen mahtavaa päästä omaan kotiin ja nähdä lapset. Oikeastaan minulla on heitä edelleen ikävä.
Se Norjasta, seuraavaa matkaa odotellen.. Viikon ohjelmaan kuuluu lentolippujen tulostusta, sillä perjantaiaamuna kutsuu Tanska ja Ruotsi, sekä me&i ja ihanat bloggarikollegat.

4 kommenttia:

 1. Ihana Norjan reissu teillä ollut! Muistan omista lapsuuden kesistä ihan parhaimpina muistoina Norjan matkat ( ja Turun saariston vuokrahuvikumpuineen), joten pitäiskin ottaa vähän uusintaa omien lasten kanssa, kun ollaan oltu Norjassa viimeksi silloin, kun vanhin oli ihan pieni. Kauniit kuvat jälleen. mukavaa reissua sinne Tanskaan ja Ruotsiin myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Yksi mahtava juttu voisi tosiaan olla, että pakkaisi lapset mukaan ja lähtisi tuonne isommalla porukalla! Kuulostaa ihanalta nuo muistelmat <3

   Poista
 2. Ihania nuo vuonot, värikkäät talot ja maisemat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis niin ihania!
   Laivallakin aina parasta on Tukholman saaristo <3

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥