torstai 4. syyskuuta 2014

Tuli rokko - tulirokko.

Meidän porukalla on tapana kehittää jotain jännää kun toinen tai molemmat vanhemmista on pois kotoa. Useimmiten se on ollut "täällä yrjötään" -tyyppinen tekstari yöllä toisen kännykkään, toisinaan taas jotain muuta yhtä viehättävää. Tänään pääsin soittamaan ensimmäisen puhelun työmatkallla olevalle Murulle: "Minityypillä on tulirokko". Siis tulirokko! Sehän on jokin keskiaikainen kulkutauti!


Tämä lystihän alkoi sunnuntai-iltana palattuamme kotiin, ah niin ihanalta ja ennenkaikkea muistinko sanoa rentouttavalta matkalta. Pienimmän käytyä normaalilla iltapesulla lävähti päälle ihottumat. Ei siinä, onhan tässä kaikenlaista jo nähty noiden allergikkojen kanssa joten samaan piikkiin meni. Antihistamiinia ääntä kohti ja unille, perusrasvaukset tietty.

Maanantai ja tiistaikin meni ihan normaalisti, toki vähän ihmetytti se ihottuma. Kun aikaisemmin allergialääkkeet ovat nuo reaktiot laannuttaneet ihan kiitettävästi. Tiistaina päätin, että ei tämä ole normaalia. Se kuuluisa äidinvaisto, tiedättehän.


Otin suunnan kohti paikallista terkkaripäivystystä, en viitsinyt minkään ei-akuutin homman vuoksi lähteä ajamaan kymmeniä kilsoja lasten päivystykseen yksityiselle. Päästiinkin juuri ennen sulkemisaikaa konsultaatioon, jossa sisar hento valkoinen katsoi ipanaa metrin päästä ja tokaisi: "saattaahan se olla jotain rokkoa tai saattaa olla olematta. jos se on tulirokkoa tulkaa takaisin" Hyvä juttu, enää pitää tehdä diagnoosi itse ennenkuin palataan. Veikkasin, että perään tulee sähköinen resepti, jossa lukee: KVG.

Keskiviikkona sitten soittelin pari konsultaatiopuhelua sinne kuuluisaan Mehiläisen neuvontaan ja sainkin tosi hyviä neuvoja. Juttelin vielä päiväkodin kanssa ja päätin lähteä käyttämään lääkärissä. Tällä kertaa lapsi jopa riisuttiin ja tutkittiin, vielä pari labraa lisäksi. Täytyy sanoa, että viimeiseen asti ajattelin sieltä tulevan puhelun kertovan, että nega on. Vaan ei ollutkaan.


Nyt on lääkkeet ja lapsi voi varmasti pian paremmin. Täytyy muuten kyllä kiittää tuota terkkapäivystystä: jos he eivät olisi sanoneet sanaa tulirokko ääneen, en sitä olisi osaanut epäillä itsekään. Kiitämme myös googlen kuvahakua.

Toimistopäivä muuttui kotipäiväksi, mutta oikeastaan mulla olikin vielä ikävä lapsia. Loppu hyvin - kaikki hyvin.


 (She´s having a scarlet fever. Get well soon little girl!)

LINKING TO:

10 kommenttia:

 1. Love the stripy legs and building blocks are the best toys ever

  Mollyxxx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks!
   She loves those too <3 Actually blocks are find from flea :)

   Poista
 2. Pikaista paranemista pikkuiselle! Kaikkea tautia sitä liikkuukin! :-O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Toivotaan, että tauti talttuisi pian!

   Poista
 3. The color palette is so peaceful.

  VastaaPoista
 4. Auts, pikaista paranemista sinne!

  VastaaPoista
 5. I love her pants, and these are lovely photos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Jade :)
   Pants are from pompdelux.

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥