lauantai 11. lokakuuta 2014

Karkkipäivä.

Lasten mielestä viikon paras päivä lienee karkkipäivä. Näistä asioista on monta keskustelua käyty milloin missäkin medioissa ja yhtä paljon kuin on ihmisiä on myös mielipiteitä. 

Olen sinänsä samaa mieltä, että yletön karkin tai sokerin syönti ei tee kenellekään hyvää. Itseasiassa yletön minkään syönti ei ole hyväksi, mutta pienissä määrin herkuttelu on ihan ookoo.

Näissäkin asioissa voi tehdä tietoisia valintoja. Karkit voivat olla lisäaineettomia tai luomuja tai sekä että. Ne voivat olla vähäsokerisia tai niihin voi käyttää hedelmiä, marjoja ja erilaisia pähkinöitä.

Meidän herkkuja on erilaiset kuorrutetut mantelit, etenkin nuo maitosuklaa salmiakkimantelit! Tirppa taas tykkää "jugurtti" kuorrutteisista hedelmistä ja Muru kehui luomunallejen koostumusta. Nopsteri on vähän perinteisempi ja pysyttelee kaukana pähkinöistä. Tiestysti myös allergian vuoksi. Pieninkin napsii nalleja..

Millä te herkuttelette?
6 kommenttia:

 1. Mä olen vähän suunitellut että jos joskus lapsia saan, haluaisin välttää heidän "koukuttamistaan" sokeriin ja just hedelmät ja pähkinät voisikin olla hyvä vaihtoehto karkille :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allergikkojen kanssa on vallan helppoa, kun oikein mikään ei sovi ;) Mutta kyllä onkin hankalaa taistella sokeria vastaan!
   Ensimmäisen kanssa päästiin aika pitkälle, mutta tämän nuorimman kanssa yritetään sitten katsella vaan enää laatua :D

   Poista
 2. Ihanat kuvat! Meillä kyllä herkutellaan karkeilla viikonloppuna ja niinkun sanoit, lapset odottavat herkkupäivää innolla. Voisi välillä kokeilla näitä "parempia" vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hansuli :)

   Kannattaahan kaikenlaista ehdottomasti kokeilla! Voin suositella luomunameja ihan jo siksikin, että ovat tuhannesti paremman makuisia kuin tavan :)

   Poista
 3. Meillä ei erillistä karkkipäivää ole, tuskin tuleekaan. Poika saa pyytäessä muutaman herkun, nimittäin juurikin pähkinää, kuivattuja hedelmiä tai rusinoita. Oikeata karkkiakin on maistanut, mutta tyytyy terveellisempään vaihtoehtoon. Ja hyvä niin. Päiväkotiinkin halusi enemmin viedä synttäreiksi kaikille rusina-rasiat. Ja äiti tykkää 4vuotiaan päätöksestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun pystyy tyytymään noin :)
   Ja voi miten söpö ele tuo päiväkoti <3

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥