torstai 2. lokakuuta 2014

Kuvioimuroinnin alkeet.

Huh heijaa! Kyllä se on niin, että lapsiperheessä imuri on vaan must. Itse harrastan kuvioimurointia päivittäin, sillä yksi inhottavimmista tietämistäni tuntemuksista on hiekan- tai ihan minkä tahansa muun murunen paljaassa jalkapohjassa.

Kerroinkin eilen FB:n puolella, että rikoin vahingossa meidän laitteen imuroidessani autoa ja tällä hetkellä käyntiääni vastaa vuoristorataa. Kiihtyy kovasti ja perään melkein sammuu. Ylös alas mennään, mutta kyllä se nyt sen hetken vielä välttää, että uusi saadaan hankittua.

Sainkin monia imurisuosituksia, kiitos niistä! Hakusessa on siis allergiaperheen imuri. Meille tärkeitä asioita ovat esimerkiksi suodattimet ja huoneilmaan palautuvat mahdolliset partikkelit.

Sillä, onko imuri pussiton tai pussillinen, ei ole oikeastaan merkitystä. Tietysti huoneilman kannalta täytyy ottaa selvää, mitä eroa niillä on. Kun hankimme nykyisen electroluximme, oli pussittomuus vasta tulossa.

Kotimme on kaksikerroksinen ja laitteen hankintaa on mietittävä myös sen kannalta. Joko ylä- ja alakerrassa on oltava omansa tai vaihtoehtoisesti imurin on oltava kevyt ja helposti liikuteltava portaissa.

Ohuesti kiinnostaa myös roboimuri, joka hoitaisi homman itsekseen. Vähän tietysti mietityttää lopputuloksen tarkkuus, imurointi on nimittäin pyhä asia.

Kriteereinä on tietysti myös ulkonäkö. Tietysti. Tämä johtuu oikeastaan vain siitä, että meillä imuroidaan päivittäin. Harvassa on ne hetket, mitkä laite viettää kaapissa piilossa. Sisustukseen sopiva siis.

Kertokaahan siis omia kokemuksianne, mikä on tärkein ominaisuus? Mikä imuri teillä on ja miksi? Mitä ei kannata hankkia sitten ikinä?

(kuvat: electrolux, samsung ja dyson)

2 kommenttia:

 1. meillä on ollut varmaan 3 imuria jo,samalla tavalla särkyi pölypussiton ja pussillinen, vuoden jälkeen kärähti moottori kaikista kolmesta. siis vuoden per imuri.. nyt on pussillinen, ja edellinenkin oli, särkyi kun takuu oli vielä voimassa joten saatiin uusi =)
  en itse ole sen kummemmin huomannut eroa, että kummanlainen imuri on-meillä on kissa ja sitä karvaa on kyllä aina. mutta astmaatikkoja ei ole, joten senkään suhteen on hankalaa sanoa miten asia oikeasti on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teilläpä on ollut huono tuuri :( Onneksi sentään saitte nyt uuden tilalle..
   Ehkä siis imurin valinta ei olekaan ydinfysiikkaa :D
   Hulluilla päivillä olisi nyt yksi dyson, luultavasti nappaamme sen :)

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥