sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Luonnontieteellisessä museossa.

Lukemien ja sen harjoittelu on Nopsterille edelleen hieman hankalaa. Ei oikein kiinnosta, ei tietenkään, kun ei oikein osaa. Ei ymmärrä lukemaansa. Olemme ottaneet käyttöön opettajan kanssa yhteistyössä lukuvihkon, johon merkataan aina luetut suoritteet. Vartti päivässä.

Tässä kuukauden, kahden aikana on tullut aivan valtavaa kehitystä, lahjattomat harjoittelee :) Kirja saa olla vaikka aku ankan taskukirja, kunhan se on lapselle mieluinen. Kun hommasta tehdään edes vähän mielenkiintoisempaa, se maistuu luonnollisesti paremmalle. Turha aloittaa Kalevalasta.

Yksi, mikä tähän on myös auttanut, on viiden tähden palkinto. Kun viisi lukukertaa on täynnä, lapsi saa jotain. Paras palkinto on luonnollisesti jotain, mihin liittyy yhdessäolo. On se sitten leffassa käynti, pelaaminen isin kanssa tai mikä tahansa muu. Tällä kertaa kävimme Helsingin luonnontieteellisessä museossa, mihin Nopsteri oli pyytäyt jo pitkään päästä.
Omasta käynnistäni kyseisessä paikassa on aikaa varmaankin seitsemän tai kahdeksan vuotta, mutta suhteellisen tutulta näytti.

Museo teki vaikutuksen lapsiystävällisuudellään ja ystävällisellä henkilökunnalla. Todella moneen asiaan sai koskea, ihmetellä ja tutkia. Jännittäviin vetolaatikoihin oli piilotettu hämähäkkejä katseltavaksi ja kansien alta löytyi hurjia juttuja.

Tuollahan voi myös järjestää syntymäpäiviä!

Dinosauruksia odotettiin tältä reissulta ehkä eniten, mutta näin sivusta touhua seuranneena voin todeta kaiken olleen jännittävää. Lasten mielestä oli lähes uskomatonta myös se, että suurin osa eläimistä oli ihan oikeita, täytettyjä.
Täytyy myöntää, että sisäinen sisustajani heräsi tuolla eloon. Luonnossa esiintyvät värit ja esimerkiksi kuivatut kasvit, sekä perhostaulut olivat SE juttu. Hih, mentiin oppimaan ja ihmettelemään, mutta minä keräsin sisustusideoita :)

Käsittääkseni museoon voi ottaa myös omat eväät mukaan, sillä siellä oli erikseen varattu paikka ylimmässä kerroksessa niiden syömiseen. En sitten ole varma, koskiko tämä esimerkiksi vain koululaisryhmiä tms.

Me kävimme kuitenkin järkevänhintaisessa kahvilassa syömässä, sillä se kuului olennaisena osana Nopsterin palkintoon. Lapsille oli tarjolla 5e hintaan hodariateria ja itse söin sämpylän. Olin varautunut siihen, että juon vain kahvin, mutta tiskiltä tiedustelemalla löytyi myös herkullinen gluteeniton sämpylä. Nelihenkisen seurueen kevyt lounas maksoi parisen kymppiä yhteensä.

Myymälästä nappasimme mukaamme pari matkamuistoa. Isot lapset saivat pienet arkeologiset kaivaukset ja pienimmälle löytyi schleich -eläin. Olisin ehkä enemmän sen peruskrääsän rinnalle kaivannut juuri tuollaisia kehittäviä, järkeviä vaihtoehtoja. Nyt niitä oli vain muutama.

Upeita julisteita jäin vielä miettimään lastenhuoneeseen, niinkuin aina :D Ehkä nappaan mukaani ensi kerralla, kun käymme katsomassa nyt rakenteilla olevaa mammuttia, jonka on määrä valmistua ensi vuodeksi. Lapset odottavat jo kovasti!(nopsteri sai kokeilla myös äipän kameraa, vaikka (minua) vähän jännittikin :) ihan hyvä siitä tuli ensikertalaiselle!)

4 kommenttia:

 1. Teillä oli varmasti antoisa ja onnistunut päivä! Ja museo on kyllä mielenkiitoinen paikka, pienemmille riittää ihmeteltävää ja isommille sitten taas jotain opittavaa! Mukavaa lokakuun viimeistä viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä <3
   Tänään aamulla sinne jo huokaili osa porukasta takaisin ja minähän vien ilolla tuollaiseen paikkaan :) Täytyy ottaa enemmän selvää näistä Etelä-Suomen museoista jos kerran lapsia kiinnostaa näinkin paljon!

   Iloista sunnuntaita :)

   Poista
 2. Hih, oltiin näköjään samaan aikaan paikalla, näin kun kyvasit lapsiasi portaikossa. Ajattelin siinä että tuleekohan johonkin blogiin nyt juttua ja osuinkin näköjään oikeaan! :)

  Mutta itse asiaan. Luonnontieteellinen museo oli kyllä todella kiva kokemus! Itse olen käynyt siellä viimeksi muistaakseni n. 20 vuotta sitten, esikoinen pari vuotta sitten ja tosi monia juttuja muistettiin molemmat aiemmilta käynneiltä, silti ei ollut yhtään "been there, seen that" -olo. Kuopus täytyy ehdottomasti viedä museoon, ehkä ensi vuonna? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tuli tosiaan :)

   Tosin ne portaikkokuvat eivät kyllä mitkään onnistuneet, kännyräpsykin, joka lähti Murulle työmatkaa ilostuttamaan, oli sekin tärähtänyt. Poika on siis selkeästi parempi kuvaaja kuin äitinsä :D

   Toivottavasti teilläkin oli hauska päivä!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥