lauantai 18. lokakuuta 2014

Säilytysvinkki.

Kun tuossa edellisessä postauksessa mainitsin noista tähteistä, niin olihan ihan pakko tulla vielä kertoa teille ikea -vinkkini! Nappasin nimittäin sillä samalla reissulla päivitystä säilytykseen. Nämä kivat uuninkinkestävät lasiastiat ovat juuri sopivia vähän kauniimpaan säilytykseen niiden muovikippojen rinnalla. Toki niitäkin meiltä löytyy, esimerkiksi lapset kuljettavat välipalojaan sekä eväitään kevyemmissä muovisissa. Mutta onhan nämä taas aika ihanat.

Pinottavat lasiastiat, muovisine tiiviine kansineen toimii superhyvin tähteiden ja leikkeleiden tms säilytykseen. Saa myös helposti katettua kauniimmin esille mm. aamiaispöytään :)

Itse vielä noihin leikkeleihin leikkaan rasiasta päiväyksen irti ja tipautan tuonne sekaan, jotta pysyy kartalla vähän säilyvyydestä. Saman asian ajaa vaikka pieni teipinpala kannessa, johon kirjoittaa ja sitten vaihtaa aina uuteen. 

Eilen keitettyihin perunoihin vaan vähän voita ja mausteita sekaan ja suoraan uuniin huomenna :)

Löytyykö teiltä jo näitä rasioita vai säilyykö paremmin jotenkin muuten? Erityisesti kaipaisin juuston säilytykseen ideoita, sillä meillä on se iänikuinen muovipussisysteemi :D

Ehkä sen juustonkin voisi säilyttää näin ja vaan kipata kansi edellä pöytään?

10 kommenttia:

 1. Tää on musta hyvä!
  http://www.tupperware.fi/tuotteet/cheesmart-mini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheesmart on kyllä nimensä veroinen, mutta pitäisi kyllä olla paremmin pinottava :)
   Tuollainen onkin ollut, mutta annoin sen eteenpäin sitten kuitenkin muotoilunsa/epäpinottavuutensa vuoksi..

   Poista
 2. Meillä on juustokupu, jonka ostin joskus Stockalta siksi, että se oli nimeltään Lotta :D Siinä on leikkuulautatyyppinen musta pohja ja läpinäkyvä muovinen kupu, vähän kuin tuollainen rasia ylösalaisin siis, mutta ilman klipsejä. Pohjassa on urat, joihin se kupu tulee, niin pysyy paikoillaan. Musta se on ollut tosi kätevä, perusemmental mahtuu hyvin sisään. Siitä oli muistaakseni myös Aino-niminen vähän isompi versio ja samassa hyllyssä taisi olla lasisiakin. Uskoisin, että niitä on edelleen valikoimissa tai ainakin samantyyppisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus täytyy vaan ostaa Elisaa ja Lottaa :D
   Täytyykin käydä kurkkaamassa! Varmaa on se, että haluan ehdottomasti pinottavan version..

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Täältä löytyy lisää:
   http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30233786/

   Poista
 4. Oi, nuo on kyllä niiiin paljon nätimpiä kuin ne iänikuiset orthexin muovipakit joita meiltä tuntuu aina vaan kaapista löytyvän! Ja odotan innolla myös vinkkejä tuohon juuston säilyttämiseen, nim. pussirumbaan kyllästynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orthexillakin on ihan kivoja juttuja ja ne muoviset ovat tarpeellisia taas toisissa säilytysjutuissa :) Mielummin sellaisen annan mukaan kokkikerhoon :D Varma on kyllä, että nättejä ovat!
   Ai teilläkin on se iänikuinen pussirumba, arvelinkin etten ole ainut.. :)

   Poista
 5. Liputan itsekkin Tupperin juustorasian nimeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä toiminnoltaan loistava, vielä kun muotoilun saisi kohdilleen :)

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥