torstai 13. marraskuuta 2014

Lapsen sairauspäivä - aikuisen lomapäivä.

"Tämä on valitettavasti tosi yleistä täällä" Ikean lapsiparkin työntekijä sanoi, kun hain Tirppaa pois parkista. Vieressä oksensi lapsi. "Vanhemmat tuovat sairaan lapsen tänne, kun töistä on saatu vapaapäivä". Hän jatkoi..

Onko tosiaan niin, että lapsen sairauden aiheuttama "vapaapäivä/t" on shoppailupäiviä? 

Ymmärrän ihan täysin, että joskus siellä lähi alepassa on pakko käydä yh:n hakemassa lapsensa kanssa pari maitoa ja muuta tarpeellista. Joillekin se lähin kauppa on Jumbo. Mutta onko ne pakottavat ostokset sitten henkkamaukan vaatteita tai ikean kalusteita? Jopa niin kova tarve, että sairas lapsi jätetään parkkiin salaa.

Täytyy sanoa, ettei ole koskaan tullut mieleenkään raahata kipuista lasta shoppailukierrokselle. Enhän nyt itsekään lähtisi ykköset päällä ulos saikulla. Hirveä fiilis, kun päässä takoo ja huippaa. Veskiin raahautuminenkin on mitalin arvoinen suoritus.

Siksi särähtikin todella pahasti kovaan nuo lapsiparkin työntekijän sanat. Voiko ihminen tosiaan olla niin välinpitämätön ja itsekäs? Olen myös törmännyt pariskuntaan, joka ottaa lapsen saikkupäivistä kaiken irti. Ipana päiväkotiin ja itse jää töistä kotiin. Missä meni vikaan?


Joskus tietysti kuume nousee ihan puskista, mutta yleisesti ottaen lapsesta ja aikuisestakin on luettavissa lähestyvän taudin merkit. Ruoka ei maistu ja normaalisti niin virkeä lapsi onkin vaisu.

Antakaa nyt hyvät ihmiset lapsenkin sairastaa rauhassa :(


(postauksen kuvat eivät liity tapaukseen, me ollaan ihan vaan kotona. sen verran on poistuttu että lääkärissä käytiin. ja kun vointi sen sallii ts. lapsi on tarpeeksi terve kiipeilläkseen seinille, saatetaan käydä takapihalla happihyppelyllä.)

19 kommenttia:

 1. Ei voi olla totta !!! Tai tiedänhän mä kyl että on...noiden ihmisten takia vanhempien oikeudet työelämässä kiukuttaa työnantajia, ja se on huono juttu muille vanhemmille. Hyvä asia ottaa esille !
  Paranemista sinne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3

   Niinhän se on, että jos näin annetaan tapahtua, niin "kunnolliset" sitten kärsii :/

   Poista
 2. Mä en jaksa ymmärtää tuolleen tekevien vanhempien ajatuksen juoksua yhtään ja vielä vähemmän niitä vanhempia jotka yrittävät lapsen päiväkirurgisen leikkauksen jälkeen jättää lapsen yksin kotiin. Lapsi ei ole normaalissa kunnossa ja mitä vaan voi käydä!

  Pikaista paranemista teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanna :)

   Siis ihanko oikeasti joku jättää leikkauksen jälkeen lapsen yksin :o Herranjestas!

   Poista
 3. Toi on niin väärin sitä omaa lasta kohtaan sekä muiden lapsia, joille sen taudin sitten tartuttaa :( Todellakin hyvä aihe ottaa asia puheeksi :)

  VastaaPoista
 4. Kamalaa, jos uoku noin tekee oikeasti.. Huhhuh. Ei tulisi mieleenkään lastan hötkyttää niin.

  VastaaPoista
 5. Ei tuu lähdettyä sairaana shoppailemaan. Meille taudit on aina tullu yks kaks ilman mitään ennakointi merkkejä. Yleensä yhtäkkiä noussu kuume vaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä tapauksessa ei kyllä lähde, tosin en kyllä uskoisi että lähtisit muutenkaan :)

   Poista
 6. Ihan järkyttävää! Hyvä kirjoitus ilman muuta aiheesta!

  Itse olen samaan törmännyt aikanaan kun liikuntakeskuksen parkissa olin nuorena töissä. Jumppaan oli päästävä, ja kipeänä sinnekin lapsia tuotiin :-/ Ihmetytti jo kovasti silloin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on salilla parkissa iso kyltti, ettei sairaita lapsia saa tuoda.
   Ajattelin, että on siinä tyyliin lakisääteisenä, mutta onkin näemmä ihan syystä..

   Poista
 7. Juuri olen samoja asioita pohtinut ollessa sairaiden lasten kanssa kotona viikon. En ymmärrä miksi jotkut eivät anna lasten sairastaa ja samalla vievät sairaan lapsen esim. päiväkotiin sairastuttavat kaikki muutkin. Onko työstä (pelko sen menettämisestä näinä aikoina) tullut niin tärkeä, että se menee ohi lasten terveyden? Mulle ainakin tärkeintä on mun perheen ja lasten hyvinvointi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä taloustilanne taitaa olla se, että ihmiset todella tekevät kaikkensa pitääkseen työpaikkansa. Ja taas toisaalta tuo mainitsemani toiminta taas saa ihmiset menettämään työpaikkojaan ja esimiehet epäluuloisiksi :(

   Poista
 8. Sairas lapsi päikkyyn sairastuttamaan muut lapset. Tuliko mieleen että joku niistä lapsista elää yhden vanhemman perheessä ja joutuu taas olemaan pois. Jonain päivänä tulee Yt:t ja hän saa paljon poissaolevana kenkää. Sitten perhe tippuu entistä ahtaampaan loukkuun työttömyyden vuoksi.
  Tähän törmää usein. Kiva kun avasit aihetta. Jatkossa aion tämän itseäni ärsyttävän asian sanoa ääneen niille kahden vanhemman perheille, jotka ovat tuoneet päikkyyn sen oikeasti sairaan lapsen. Asia on törkeä tekona.

  VastaaPoista
 9. Täällä olen neljättä päivää kotona kuumeisen lapsen kanssa. Eilen, kun ilmoitin töihin olevani edelleen kotona, niin pomo oli nihkeenä, että kai tiedät, että neljäs päivä on sit jo palkaton! Vastasin, etten tienny, mut eipä ole vaihtoehtoja. Hän ilmoitti, että itseasiassa on kolme päivää aikaa hommata joku hoitopaikka lapselle. Tutkin netistä, mistä löysin, että oikeesti ei saa olla lapsen sairauden takia töistä pois kuin neljä päivää!! Eli mihin kummaan lapsi pitäisi siis laittaa jos sairastaa kauemmin?! Mullakaan ei isovanhempia tms. auttamassa ja ei kai voi olla niin, että heidän kipeää lastani kuuluisikaan hoitaa! Huokaus. Parempi nyt vaan toivoa, että kuumeilu menee vkonloppuna ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä valitettavasti totta, eli periaatteessa vanhemman tulisi järjestää sairaan lapsen hoito, mutta minkäs teet jos yksin olet :(

   pikaista paranemista <3

   Poista
 10. Ärh, mulla nousee kierrokset tällaisesta! >:( Miten ajattelemattomia ja välinpitämättömiä ihmiset voikaan olla. No, ensinnäkin sen sairaan lapsen paikka on kotona lepäämässä. Toisekseen ne muut reppanat, jotka sen tartunnan saavat... :(

  Esikoisen ollessa eskarissa kotiin tuli lappu, jossa kerrottiin, että yksi eskarilaisista sairastaa leukemiaa. Lääkityksen vuoksi vastustuskyky on alentunut, joten kaikkien tarttuvien tautien kanssa piti olla tarkkana, että vältytään "turhilta" tartunnoilta. Ajatteleeko joku kipeän lapsensa ulos viedessään, että tartunnan voi saada joku tällainen alentuneen vastustuskyvyn omaava lapsi?! (vähän pitkälle viety ajatus, mutta kuitenkin...)

  Mä olen sitä mieltä, että tartunnoilta ei voi normaalissa elämässä välttyä, mutta jos ihmiset vain käyttäisivät järkeään näissä asioissa, niin moni tauti jäisi sairastamatta. Tähän liittyy yhtä lailla myös se kun aikuiset menevät töihin sairaana ja levittävät virusten ja bakteerien ilosanomaa edelleen.. :/

  Paranemisia!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥