perjantai 14. marraskuuta 2014

Lasten mehuhetki.

Eilinen kirjoitukseni lasten sairastamisesta saikin keskustelua aikaiseksi ja hyvä niin. Toivon todella, että vanhemmat ottaisivat nämä asiat vakavasti ja onneksi varmasti suurin osa näin tekeekin. Suoraselkäisyys ja epäitsekkyys vaikuttaa meidän kaikkien elämään positiivisesti :)

Kun kolmatta päivää yrittää keksiä edes ohuesti järkevää tekemistä lämpöileville ipanoille, saanee ottaa kaikki keinot käyttöön. Minä otin puhelimen kauniiseen käteen ja hankin tänne hetkeksi vahdin, että pääsen iltapäivästä salille tuulettamaan nuppia. Teen kuulkaa sellaisen tappotreenin, että hymyilyttää vielä ensi viikollakin!

Eiliseen ohjelmaan sen sijaan kuului lasten kanssa muovailu ja leipominen. Tein taikataikinan ja tyttöjen kanssa leivottiin heidän leikkeihinsä herkkuja. Uunista tuli ulos mm. kierrepullia ja pipareita, sekä patonkia tietysti.

Macaronsit värjäsin jo leipomisvaiheessa pastavärillä, mutta minusta ei oikein toiminut niin. Lienee parempi vain maalata kuivumisen jälkeen tarvittaessa vesiväreillä. Ihan kaikki leivonnaiset eivät myöskään tällä oikein onnistunut, mutta ehkä jossain välissä kokeilemme niitä sitten uudelleen fimosta.

Massa kuivuu ihan huoneenlämmössäkin, mutta kuivatin näitä silti uunissa 125c tunnin. Tänään ovat valmiita leikkeihin :)

Taikataikina


3dl vehnäjauhoja
1,5dl suolaa
1,5dl vettä
1rkl öljyä

4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä! Murusia-blogista bongasin ohjeen taikinan värjäämisestä mausteilla. Vielä ei olla ehditty itse kokeilla. http://jenninmurusia.blogspot.fi/2012/06/pullantuoksuinen-leikkimokki.html

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥