sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Valmiina jouluun: DIY jouluinen viirinauha.

Henkilö, joka silittää verhot kiinni mattoon ja lyhentää jesarilla tai nitojalla housunlahkeet, ei ehkä ole paras kertomaan minkäänlaisia askarteluvinkkejä. Tiedän myös, miten voi tehdä barbielle vaatteita liimaamalla. Senkin uhalla, että joku epäonnistuu näissä diy-projekteissa vielä minuakin huonommin, annan taas jälleen vinkin.

Olen aikaisemmin askarrellut samalla tyylillä kartonkisen viirinauhan, mutta nyt joulun lähestyessä oli tarve uudelle, tällä kertaa kankaiselle. Rehellisyyden nimissä täytyy kertoa, että olen kerran ommellut viirinauhan. Kerran. Tämä oli oikeastaan paljon kivuttomampi vauhtoehto.

Ja koska olen toteuttaja, en suunnittelija, lopputuloskin syntyi nopeasti.Saksilla leikataan ensin kankaasta halutun kokoisia kolmioita ja sen jälkeen *tadaa* rei´itetään ne. Sitten vaan juuttinarua reikien läpi ja nauha on valmis. Itse ripustan nämä aina verhonipsuilla ja estän liikkumisen yhdellä kiskoille väärinpäin laitetulla nipsulla.

Kunnon #askartelijamuija olisi silittänyt kankaat, sillä onhan tuo pellava vähän ehkä kuprulla.. Mä ajattelin sensijaan odottaa, että suhteellinen ilmankosteus tekee tehtävänsä, sillä näin jo ajatuksissani itseni silittämässä noita tuossa paikallaan. Arvasin, myös mihin se tulisi päättymään.. :DTuli siitä silti jouluinen viirinauha ja samalla päätin, että tänä jouluna meiltä löytyy valkoista, punaista ja pellavaa. Sellainen oikein lämmin kattaus.

Enää 31 päivää jouluun!


4 kommenttia:

 1. Itselleni ainakin ompelukone on enemmän arkivihollinen kuin hyödyllinen kodinkone, joten tämä vaihtoehto ei kuulosta ollenkaan hassummalta! ;)

  VastaaPoista
 2. Tässähän tuli sellainen viirinauhan ohje, jonka jopa mäkin osaisin toteuttaa :D Täytyypä tässä jossain vaiheessa tehdä lapsille viirinauha. Ja miksei hei olkkariinkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viirinauhoja ei voi olla liikaa :)
   Ja ota ipanat mukaan hommiin, rei'ittäjällä on kiva touhuta!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥