torstai 11. joulukuuta 2014

Luukku 11: Jouluaskartelut.

Yhdestoista luukku on jouluaskartelijan ideapankki. Tämän postauksen on kirjoittanut Roosa ihanasta Puolet Sydäntäni -blogista. ♥

***

Aina joulunaikaan minussa herää jonkinlainen askartelija. Minussa, joka on aina inhonnut käsitöitä ja askartelua. Joulu siis todellakin saa ihmeitä aikaan. Nyt haluaisin jakaa muutamat superhelpot ja nopeat vinkit pieniin jouluaskarteluihin, jotka onnistuvat ihan varmasti jokaiselta.


Näiden ihastuttavien jouluisten koristeiden valmistaminen ja tuunaaminen vie vain pienen hetken.  Rahaakaan näihin ei montaa euroa mene. Mikäli siis helpot, edulliset ja kauniit koristelut tuntuva omilta, niin ei muuta kuin kurkkaamaan vinkkejä. Ensimmäisenä vinkit löytyvät tuohon suloiseen pieneen lahjapakettiin.


1. Tarvitaan: juuttikangasta  (muukin kangas/paperi käy), vessapaperin hylsy, narua lahjan paketoimiseen, sakset ja teippiä.

2. Leikkaa hylsyä hieman lyhyemmäksi.

3. Taita hylsyn kummatkin päät kuvan mukaisesti.

4. Teippaa hylsy niin, että päät pysyvät taitettuina. 

5. Leikkaa kankaasta sopivan kokoinen pala taitettuun hylsyyn. Päällystä hylsy kankaalla ja solmi siihen haluamasi naru päälle. 

6. Paina taitettua hylsyä esimerkiksi pöytää vasten, jotta se leviäisi ja tasoittuisi hieman. Leikkaa kankaat siisteiksi kulmista. Valmis. 


Juuttikankaan lisäksi tämän joulun koristeluissa meillä ihan ykköshittinä on kuvioidut jouluiset teipit. Niillä saa niin helposti ja nopeasti ihanaa ilmettä. Itse olen tilannut kuvissakin nähtävät teipit Teippitarhan verkkosivuilta. Tässä muutamat vinkit, joita teipeillä pystyy tekemään.


1. Tarvitaan: kuvioitua teippiä, puisia tähtiä, sydämiä tai muita koristeita, narua, sakset ja liimaa.

2. Kiinnitä naru kuvioon liimalla (kuumaliima, pikaliima tai muu kunnolla pitävä liima) ja anna kuivua. Myös valmiit koristeet nauhoineen käyvät. Teippaa kuvio kokonaan haluamallasi kuosilla. Leikkaa ylimenevä teippi kuvion muotoon.

3. Kiinnitä koriste kynttilään tai muualle roikkumaan. Valmis.


Teipeillä saa myös mukavaa ilmettä esimerkiksi tavallisiin tuikkuihin ja erilaisiin kippoihin, vain mielikuvitus on rajana näiden teippien kanssa. 

Helppoja, hauskoja ja nopeita askarteluhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistä ♥