lauantai 13. joulukuuta 2014

Luukku 13: Joulupaketit.

Joulupuuta ei ole vielä rakennettu, mutta suurin osa lahjoista alkaa olla hankittuna ja eilen jopa sain melkein kaikki paketteihin. Minulla on lista, jossa on jokaisen lapsen nimi ja lahjat. Näin varmistetaan, että jokainen saa yhtä paljon lahjoja.

Nuorimmainen ei niitä edes osaa vielä laskea ja keskimmäinen ei oikeastaan välitä. Lahjalistansakin oli hyvin järkevä ja suppea. Vanhin vain ei oikein ymmärrä näitä juttuja ja näin selviämme aaton yhdellä tilanteella vähemmän.


Joulupukki vierailee tapansa mukaan noin viideltä jakamassa lahjat. Meillä on käynyt sama pukki tonttuineen nyt kolmatta vuotta. Lapset odottavat jo niin kovasti! Täytyy myöntää, että onhan se aikuisestakin jännittävää odottaa sitä pukkia :)

Jokainen ipana tässä taloudessa uskoo vielä joulupukkiin, vaikka siitä syksyllä käytiin vanhimman kanssa keskusteluita. "Ne sanoi koulussa, että se on sun isäs tai äitis. Onko se totta?"

Vastasin, että kukaan ei voi tässä maailmassa päättää toisen uskosta. Joku uskoo joulupukkiin, toinen hammaskeijuun. Joku Jumalaan ja joku enkeleihin. On jokaisen oma asia, mihin uskoo ja sitä on kunnioitettava. Silti luulen, että tämä on se viimeinen maaginen joulu lapsenuskoisena.


Pakettipaperit löysin clasulta, nauhoja oli kaapit täynnä. Nimitägit on sinellistä ja niihin on dymolla kirjoitettu selkeästi jokaisen nimi joulupukin toiveesta.

Aamulla herätessä oli maa valkoisenaan lunta ja mielen valtasi riemu. Suloista lauantaita ihanat!


2 kommenttia:

Kiitos kivasta viestistä ♥