torstai 18. joulukuuta 2014

Luukku 18: DIY joulukoriste paperista.

Kahdeksastoista luukku pitää sisällään vieraskynän Viiden tähden hetkiä -blogista. Jenna askarteli jouluksi herkkiä paperipalloja, jotka kaikessa yksinkertaisuudessaan ovat silti näyttäviä. I det enkla bor det vackra.


Handimania on toiminut jo monessa DIY projektissa innoittajana ja inspiraationa. Tällä kertaa sieltä löytyi ohje 3D paperipallojen valmistukseen. Tämä DIY on siitä kiva että et tarvitse mitään muuta kuin paperia, sakset sekä tulostimen jotta saat identtiset palat valmiista kaavasta. Näin joulun alla paperipallot ovat kauneimmillaan valkoisina, mutta tietysti aivan yhtä hyvin voit käyttää montakin väriä oman joulusi väriteeman mukaisesti.

Ohje paperipallojen (3 eri kokoa) tekoon löytyy täältä KLIK.

Koska jouluun kuuluu tietysti olennaisena osana tunnelmallinen valaistus, voi näppärä ja kärsivällinen ihminen tehdä useita pienempiä palloja ja pujottaa niiden sisälle led-valot. Itse testasin valoja yhden isomman pallon sisälle ja toimii se niinkin aika kivasti. Palloja voi käyttää myös joulukuusen koristelussa, tai niitä voi laittaa pöydälle vaikka tarjottimen päälle. Isommat versiot sopivat hyvin myös roikkumaan katosta. Isompiin palloihin kannattaa käyttää vähän paksumpaa paperia ja pienempiin sopii mainiosti ihan tavallinen kopiopaperi. Ei muutakuin värkkäilemään! Kannattaa kuitenkin varata jonkin verran aikaa pallojen kokoamiseen eli ihan illan viimeisimpänä projektina en tätä suosittele.

Aika ihania vai mitä?


Näitä täytyy ehdottomasti vielä kokeilla, itseasiassa voisi sopia myös vaikka synttäripöydän koristeeksikin. Iloisia askarteluhetkiä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistä ♥