tiistai 2. joulukuuta 2014

Luukku 2: DIY lumisadepallo.

Kalenterin toisesta luukusta paljastuu sekä ihana, ihana itsetehty lumisadepallo, että myös meidän Blogirinkiläisten perhebloggaajien toinen luukku!

Olen jo pitkään ihastellut näitä lumisadepalloja ja vihdoin löytyi myös kaunis, sisustukseen sopiva. Meillä lapset ovat haltioissaan tästä ja onhan se kieltämättä aika maaginen.


Tähän tarvitset:

1 tyhjä ja puhdas lasipurkki kansineen
lumisadepallon sisälle tuleva/t figuurit
Hileitä
Pikaliimaa/kuumaliimaa
Koristenauha ulkopuolelle
Pari tippaa glyserolia (ei pakollinen)
Vettä

Liimaa figuurit kanteen ja varmista, että kansi mahtuu kiinni. Kannattaa muistaa, että itse purkki vie reunoilta tilaa jonkin verran. Anna kuivua rauhassa noin vuorokausi. Lisää hileet ja vesi, varmista, että purkki täyttyy piripintaan. Sitten vaan liimaat kannen oikein tukevasti kiinni kierteisiin, ettei vikkelät pikkusormet saa purkkia enää auki. Koristele myös ulkopuolelta.


Koko Blogiringin joulukalenteri löytyy luonnollisesti meidän kotisivuilta ja sinne päivittyy joka päivä jotain uutta ja jännää! Ensimmäinen luukku löytyy Äiti Yrittää blogista ja huomenna kannattaa tietysti oman blogini lisäksi kurkistella More like me -blogiin :)


27 kommenttia:

 1. Onpa kiva idea! :)

  Mukavaa tiistaita sulle!

  VastaaPoista
 2. Glyserol..mitä se on,mihin kohtaan sitä laitetaan ? Kaunis lumipallo sinulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Sitä saa esimerkiksi Confettista ja käytetään mm. hieman kovettuneen sokerimassan notkistamiseen. Lisätään tuonne veden sekaan :)

   Poista
 3. On kyllä ihana idea! Meilläkin lapset aina lumoutuvat noista.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!

   Jännä homma, miten noita vaan jaksaa katsella ♥

   Poista
 4. Ihana idea! Ja ihana blogi sulla :) Piti ihan lisätä lukuluetteloon :)

  VastaaPoista
 5. Pakko tehdä! Kiitos tästä :)

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ideahan on vanha, mutta totutus ihan ite tehty :)

   Poista
 7. aivan ihana idea! pakko laittaa toteutukseen :)) kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana! Mistähän noin kaunis pallomainen purkki on? Toisaalta voihan sitä mennä penkomaan lasinkeräystäkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Tässä oli jostain herkkukorista ainoinaan tullut luumuhilloke.. Mutta hieman vastaavia olen välillä nähnyt markkoilla sinapinmyyjillä :)

   Jos vaan lasinkeräys on helposti saatavilla, niin iske sinne kiinni!

   Poista
 9. Hei,
  Millaista pikaliimaa käytit tässä, merkki? Kokeilin tätä tehdä ja omalla liimalla ei onnistunut. Ostin Loctite super glue yleispikaliimaa, mutta tähän tarkoitukseen se ei toiminut... Koitin lasipurkkiin ja siihen kanteen liimata, mutta ei yrittänyt yhtään kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa,

   ihan jotain prisman/clasun pikaliimaa, joka lupaa liimata elefantinkin kattoon :)
   valitettavasti liima on loppunut aikoja sitten, mutta tosiaan sellaisessa minituubissa olevaa pikaliimaa :) kannattaa antaa kuivua rauhassa, eikä liiman määrässä säästellä :)

   Poista
 10. Kokeilin tehdä ja huomasin ainakin kun veteen sekoittaa glitteriä että paakkuuntuu kasalle nämä hileet. ei ole glyserolia nyt vielä ainakaan,en tiedä auttaako asiaan? Jossakin ohjeessa käsketään laittamaan karkeaa hilettä. Fairya laitoin tipan ja se vähän auttoi erittelemään hileitä, mutta tarvinee ostaa vielä glyserolia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isommat hileet ovat varmasti parempia, joskin eivät ehkä leijaile niin nätisti kuin nuo pienemmät.. Glyseroli tosiaan vaikuttaa jotenkin siihen veteen, siksi sitä suositellaan käytettäväksi :) Hyvä vinkki tuo fairy! Vaahtoaako se paljon?

   Poista
 11. Kokeilin tehdä ja huomasin ainakin kun veteen sekoittaa glitteriä että paakkuuntuu kasalle nämä hileet. ei ole glyserolia nyt vielä ainakaan,en tiedä auttaako asiaan? Jossakin ohjeessa käsketään laittamaan karkeaa hilettä. Fairya laitoin tipan ja se vähän auttoi erittelemään hileitä, mutta tarvinee ostaa vielä glyserolia.

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥