lauantai 20. joulukuuta 2014

Luukku 20: Länsi-Uudenmaan joulukierros.

Viime sunnuntaina lähdin mukaan mahtavalle kierrokselle ympäri Länsi-Uusimaata, jonka järjesti Länsi-Uusimaan Lumo matkailu Oy. Tarkoitus oli tutustua pieniin- ja lähituottajiin.

Matka alkoi aamulla Helsingistä ja päättyi sinne illansuussa. Ensimmäinen kohteemme oli Inkoossa sijaitseva Westerby Gård, joka on perustettu jo 1600-luvulla. Viehättävässä ympäristössä voi herkutella ja majoittua, sekä järjestää esimerkiksi perhejuhlia ja kokouksia.

Tilalla pääsimmekin kiinni päivän ensimmäiseen ateriaan.


Seuraavaksi matkamme jatkui Hangon Täktomiin Sjöbergin tilalle. Pientilalta voi ostaa mm. kananmunia ja juureksia. Ystävälliset ihmiset toivottivat meidät lämpimästi tervetulleiksi ja kertoivat toiminnastaan. Jos olet matkalla Hankoon, suosittelen lämpimästi pysähtymään tuolla ostoksilla ja varaamaan käteistä mukaan :)


Sjöbergien jälkeen olikin luvassa ravintola Origon perinteinen saaristolaispöytä. Kalat ovat meidän joulupöytämme kunniavieraat ja perheemme syö muutenkin paljon kalaa, joten olin aikalailla taivaissa.

Tuoreet silakat ja pateet veivät kielen mennessään. Tuo saaristolaispöytä onkin katettuna päivittäin vielä jouluun saakka, joten kipin kapin sinne!

Origo olikin jo ennestään tuttu paikka minulle Hangonkävijänä. Itseasiassa koko tämä kyseinen matka tapahtui lapsuuden maisemissani :)


Hangosta suuntasimme Pohjan kyläkeskuksessa sijaitsevaan Deli Tukkuun. Samassa tilassa sijaitsee lähiruokamyymälä, kahvila ja grilliravintola Glöden. Deli Tukussa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten joulumarkkinat ja viininmaistiaisia.

Tällä hetkellä myynnissä on jouluvalikoima, josta löytyy kaikki kinkusta rosolliin joulupöytään.

Herkullisen aterian jälkeen tein muutaman tuliaisostoksen myymälässä ja suuntasin kahvilasta ostetun kahvikupin kanssa takaisin bussiin.


Tämän jälkeen olikin vuorossa Fiskars ja Wärdshusissa nautittu päivän kolmas (neljäs) ateria. Iltapäivän hämärässä kylpevä kylä teki lähtemättömän vaikutuksen tunnelmallaan.

Samassa tilassa sijaitsee sekä ravintola, että majatalo joka onkin Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut majoituspaikka. Täälläkin saimme nauttia lähiruuasta.


Aterialta olikin hyvä siirtyä seuraavaan vierailupaikkaamme, jossa palanpainikkeeksi sai nauttia kotimaista pienpanimon olutta. Omaan ruokavalioonihan tämä ei gluteenittomuuden vuoksi sovi, mutta Rekolan Panimon tuotteiden nuuhkiminen ajoi hyvin tässä tapauksessa asiansa.

Jännä, miten oluista saa irti vivahteita samalla tavalla, kuin esimerkiksi viinejä nuuhkiessa. Sain mukaani Metsän henki -olutta, joka päätyykin meidän joulupöytään oluen ystäville maisteltavaksi.

Rekolan Panimon oluet tehdään käsityönä aidoista aineksista ja esimerkiksi inkivääri on inkivääriä, eikä uutetta tai esanssia.


Päivän kierros päättyi viimeiseen herkutteluun Sjundby Glassin merkeissä. Itsehän söin kolme annosta, mutta olenkin jäätelöiden heavy -kuluttaja :D Kerralla menee litra. Helposti.

Jäätelö tehdään sekin aidoista aineista ja esimerkiksi raparperi on poimittu lähitilalta ja sitruunamehu käsin puristettu.

Kaikenkaikkiaan tämä matka oli kokemus, jota suosittelen lämpimästi jokaiselle, joka on kiinnostunut lähiruuasta ja kotiseutumatkailusta. Itse aion ottaa taas vielä vähän enemmän selvää näistä :)4 kommenttia:

 1. Entisenä inkoolaisena suosittelen kyllä lämpimästi myös tuota Westerby Gårdia ja Fiskarsin Wärdshusetia. Hyvää ruokaa ja ihana miljöö molemmissa. Fiskars on muutenkin ihanan tunnelmallinen näin joulun aikaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa molemmissa oli kyllä aivan mieletön tunnelma, palaamme varmasti vielä visiitille :)
   Ja Fiskars, voi ihanuus <3

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥