lauantai 6. joulukuuta 2014

Luukku 6: Glögijuustokakku.

Voi jeesus-maria-josef-ja-kameli! Noin niinkuin joulun aikaan sopivasti sanottuna. Joskus ei tiedä itkeäkö vaiko nauraa. On kuulkaa aika vaikea hengitellä zenimäisesti kun tiskipöytä, lattia ja jääkaappi lainehtii glögissä.

Miksi kukaan ei kertonut, kuinka hankalaa on tehdä glöigijuustokakku? Pala kakkua? No ei ollut.

En ole ennen tehnyt hyydykekakkua, jonka kiille on nestettä. Mangoversiossahan se on hillomaista, eikä leviä. Tähän olisi selkeästi tarvittu se kuuluisa reunakalvo.. Toisaalta glögin maku on varmasti pohjassa saakka.

Kertokaahan nyt viisaammat tälle tumpelolle, että miten tuo nestemäinen kiille onnistuu? Muuten itse kakussa ei ole mitään vikaa. Ulkonäköseikkoja, vähän rupinen, kuten tekijänsäkin ;)


Jouluinen glögijuustokakku

1 pkt gluteenittomia digestivejä
60g voita

Jauha keksit monitoimikoneessa ja säästä muruja hieman koristeluja varten. Jos epäonnistut kakussa yhtä pahasti, kuin minä. Jätä vähän enemmän koristelua varten. Sulata voi ja sekoita muruseokseen. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Vuoan "jauhottaminen" öljyllä ja tomusokerilla helpottaa kakun irroittamista vuoasta.

2 prk piparinmakuista rahkaa
1 prk vispikermaa
4 liivatetta
Vaniljasokeria

Vaahdota kerma ja sekoita rahkat siihen. Lisää hieman vaniljasokeria halutessasi. Liota ja sulata liivatteet ja lisää ne seokseen.

3 dl glögiä
5 liivatetta

(tähän en anna mitään ohjeita. halutessasi liota liivatteet ja sulata ne glögin sekaan. älä vaivaudu kaatamaan kiillettä kakun päälle. voit sen sijaan kaataa osan ensin tiskipöydälle, osan lattialle (kuin olisit viemässä kakkua jääkaappiin) ja loput jääkaapin hyllylle.)


Muistakaahan käydä kurkkimassa luukkujen 1, 3 ja 5 arvonnat, sekä luukun 5 mahtava alekoodi :)

Rauhaisaa itsenäisyyspäivää!



14 kommenttia:

  1. Hyvää Itsenäisyyspäivää ja namm!

    VastaaPoista
  2. Oh my! :D
    Kuulostaa tutulta rumbalta, tosin lopputulos ei yleensä mun kohdalta näytä noin hyvältä!
    Namm! <3
    Hyvää itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä enemmän koristeita, sen enemmän antaa anteeksi :D

      Poista
  3. Anna nesteen hyytyä ihan reippaasti ennen kuin kaadat sen kakun päälle. Sillain että se levittyy vielä kauniisti muttei lähde valumaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Pakko harjoitella siis, että löytää sen juuri oikein asteen :)

      Poista
  4. Minä olen tehnyt tätä monena vuonna. Joskus olen laittanut glögiä myös tuohon täytteeseen. Mutta tärkeintä on jäähdyttää tuo kiille kunnolla ennen kuin kaataa sen kakun päälle. Eli vähintään puolen tunnin hidas jäähtyminen, ja vasta sitten kaadetaan se siihen päälle. Vetistä se on silti, mutta pysyy vähän paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Veera!
      Arvelinkin, että minulla oli tässä väärin jotain :D

      Poista
  5. Asenne kohdillaan, eikä haittaa vaikka pieleen vähän meneekin. Maku on kuitenkin se tärkein. Kaakao kermavaahdolla blogissa kiilteessä oli myös omenasosetta, josko se auttaisi? En tiedä olen itsekin kokeillut ja tulos oli sama..se oli vielä mustikkaa! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei haittaa :)
      Useammin meillä leivotaan näin, joten olen jo oppinut ottamaan huvin kannalta :D

      Omenasose voisikin olla hyvä vaalean glögin seuraksi! Kiitti!

      Voi ei, mustikkaa.. :D

      Poista
  6. Tuo kiilteen jäähdyttäminen tosiaan voi olla yksi keino. Toinen se, että kakun täytteen levittää tasaisesti reunoille, jolloin kiille ei edes mahdu valumaan reunoja pitkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellainen kuppi tuohon kakun pinnalle ei ainakaan haittaisi :)

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥