tiistai 9. joulukuuta 2014

Luukku 9: Allergisen joulupuuro.

Aattoaamuun kuuluu olennaisena osana riisipuuro. Meillä tätä syödään kyllä ihan ympäri vuoden, sillä lapset pyytävät melkein kerran viikossa keittelemään. Muru sensijaan ei ole riisipuuron, eikä riisin ystävä lainkaan, joten aamiaispöydässä tämän lisäksi on vaihtoehtona muitakin herkkuja.

Toisilla aamupuurona, toisilla joulupöydän jälkiruokana. Kiisselin kanssa tai kanelilla ja sokerilla. 

Allerginen joutuu vähän kikkailemaan, mutta väitän tämän puuron olevan vähintäänkin alkuperäisen veroista. Sen lisäksi se nyt vaan sattuu olemaan maidoton, munaton, gluteeniton, soijaton ja vegaaninen.


Allergisen joulupuuro

2dl vettä
2dl puuroriisiä
1 litra riisimaitoa
1 prk kookoskermaa
suolaa

Mittaa vesi ja riisi kattilaan ja anna nesteen imeytyä. Lisää riisimaito ja kookoskerma, sekä käännä levy alimmalle lämpötilalle. Anna kiehua hiljakseen kansi raollaan 1-1,5h ja sekoita aina välillä. Mausta valmis puuro suolalla ja tarjoa. Puuron keitossa kannattaa käyttää suurta, paksupohjaista kattilaa.

Riisimaidon voi halutessaan korvata millä tahansa kasvimaidolla. 

Jos teillä herätään aikaisin vatsat kiljuen nälkäisinä, niin puuro kannattaa ehdottomasti keitellä jo edellisenä iltana. Noin tunnin jälkeen lämmöt kokonaan pois ja kansi päälle. Jätä hautumaan yön yli.


Vinkin kookoskermaan sain muuten Chocochilin Elinalta, jolta on ilmestynyt juuri herkullinen vegaaninen keittokirja. Meiltäkin tuo jo löytyy ja suosittelen sitä lämpimästi pukinkonttiin :) Kirjaan palaan kuitenkin ensi vuonna tarkemmin, sillä Vegaaninen ruoka jos mikä on omiaan joulunjälkeiseen kevennykseen ja paljon terveellisempään uuteen minään.

Kuuluuko riisipuuro teidän jouluunne? Entä mitkä on ne juuri oikeat lisukkeet?



9 kommenttia:

  1. Mä olen nyt muutamana vuonna tehnyt joulupuuron uuniriisipuurona, vaniljakauramaitoon. On ihan älyttömän hyvää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo vaniljakauramaito voisikin olla hyvä :)
      Siihen olen tehnyt joskus pannukakkua!

      Poista
  2. Riisipuuro kuuluu ehdottomasti jouluun. Aattona tulee aina puuroa ja se nautitaan tietenkin sokerin ja kanelin kanssa. Kaveriksi kylmää maitoa.. lasiin.. ei sekaan :)
    nonni.. tuli nälkä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sinun settisi on kyllä ehkä se perinteisin, mutta mun makuun paras :)

      Poista
  3. Tyttö juuri tänä aamuna kysyi että koska saa taas riisipuuroa. Riisipuuro kuuluu meillä aattoaamupäivän ohjelmaan. Kiitos tästä ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :)

      Toivottavasti maistuu tämäkin!

      Poista
  4. Ehdottomasti kuuluu!! :) Vaniljasoijamaidolla tai riisimaidolla, tavallisimmin <3 Ja päälle inkkarisokeria (ehdoton!) ja kanelia tai jos oikeen hurjaksi ja aikaansaavaksi heittäytyy niin luumusopalla :) Meilläkin syödään riisipuuroa Usein, lasten (ja vähän äitin) toiveesta.

    VastaaPoista
  5. Kiitos tästä reseptistä. Juuri eilen keittelimme riisipuuroa meidän pikkuallergikolle, tosin kauramaitoon. Maku ei ollut ihan täysmaitoon keitetyn puuron veroinen ja mietimmekin, millä puurosta saisi täyteläisempää.

    VastaaPoista
  6. Riisipuuro on kyllä tosi hyvvää ja lapset meilläkin toivoo sitä useesti. Meillä ei allergisia ole, mutta tätä reseptiä vois kokeilla muutenkin vaan! Kookos <3

    Mukavaa joulunalusaikaa! :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥