maanantai 12. tammikuuta 2015

Hiihtolomalle Lappiin.

Maanantaimoikat ja tsemppiä työ- ja kotiviikkoon :) Nyt onkin sitte seuraava "virallinen" loma vasta hiihtolomalla, tosin ihan kaikilla ei silloinkaan. Itse otin töistä palkatonta ja vietän ensimmäistä kertaa työhistoriani aikana hiihtolomaa.

Koulusta on silloin loma, samoin eskarista. Hankalammaksi olisi tullut kaikki muu järjestely..

Päätimme tuossa loppiaisena, että tiedossa on nyt sitten se Levin reissu! Jännittää ihan superisti lasten kanssa 13h ajomatka, mutta kyllä me siitä selvitään. Mennään lasten ehdoilla.

Ajattelimme lähteä liikenteeseen aamuyöstä, jolloin lapset jatkaisivat autossa unia vielä hetken. Ensimäinen pysähdys olisi ehkä kasin aikaan aamiaiselle ja siitä taas ajellaan lounaaseen saakka jne.

Todennäköisesti samalla hetkellä kun meidän minikolmikko avaa aamuyöllä silmänsä, on uni tiessään jännityksen vuoksi :D Oman lisäksensä matkaan tuo vielä helposti pahoinvoivat ipanat. Ei kirjoja tms. Noh, onneksi on äänikirjat! Olisiko teillä kokeneemmilla automatkaajilla hyviä vinkkejä matkalle?


Ja pakkohan tuota lomaa on fiilistellä kuviakin katsellen, en nimittäin _ikinä_ ole ollut Lapissa. Samoin fiilistelen näillä oheistuotteilla :)

Sain ystävältäni vinkin, että Bulalla on tuollaisia lasten neopreenimaskeja, jotka auttavat pakkasilla. Meillä on ysiveekin onneksi niin lapsellinen lapsi, että varmasti haluaa omansa. Ja isommille käy tuo yksivärinen musta. Lähetinkin jo maahantuojalle sähköpostia, että mistä näitä saa?!

Laskukypärään hauska lisä on myös nuo irroitettavat korvat, joten jos ei tilaukseen, niin ompelukoneelle olisi töitä. Rattoisastikin menee aika tässä hifistellessä :)

Niin ja hei! Autovinkkien lisäksi antakaahan nyt muutenkin niitä Levin vinkkejä, sekä skimbaloman ehdottomat tärpit. Mökkiruoka yms, kyllä te kokeneemmat tiedätte :)

9 kommenttia:

 1. Jos on noin pitkä matka, niin kannattaa harkita autojunaa. Me vietellään hiihtoloma Ylläksellä, niin kuin aina, mutta keski-suomessa asuvana matka on lyhyempi. Lapset 1v, 5v ja 8v. Kuuntelu cd: on meillä kova sana ja magneettipiirustustaulu aina mukana. Viime vuonna eskarilainen piti vihkoon kirjaa, mitä kaikkia eläimiä nähtiin matkan aikana.

  Levillä on ainakin ihan kiva kylpylä, jonne mekin ajellaan joskus pakkaspäivinä, joten uikkareita suosittelen. Ruoka tehdään aina mahdollisimman paljon itse. Oi että, tulipas lomakuume...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, no me oltiin aivan samaa mieltä mutta se olisi ilmeisesti pitänyt buukata jo vuotta aikaisemmin..

   Kiitos paljon noista vinkeistä :)

   Poista
 2. Tabletit ja älyluurit auttaa, mutta jos tulee huono olo helposti niin sit ehkä ei... Meillä on kova juttu spotify omilla kuulokkeilla - sisarukset kilvan valitsee biisejä ja kuunteluttaa toisillaan. Perinteiset arvausleikit, kuka näkee ensin 10 valitsemansa väristä autoa yms. leikit on kivoja muttei niitä ikuisesti jaksa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon spotifyn voisikin ottaa käyttöön :) Meillä toimii se autossa myös puhelimen kautta ja yleensä vuorotellen huutelevat toiveita. Mutta onhan se oma aina oma :)

   Noita leikkejä voisikin googlata enemmän!

   Poista
 3. Oltiin viime kevättalvella Ylläksellä lomailemassa 10,8 ja 4v tyttöjen kanssa. Lähtö Tuusulasta. Matka taitettiin kahdessa päivässä. Levollinen yö Oulussa hotellissa sopi meille hyvin. Suosittelen. Takaisin ajettiin yhtäsoittoa. Matka on pitkä mutta ei mahdoton. Äänikirjat oli meillä myös ehdoton ykkönen. Mökillä helppoja ruokia, keittoja, kiusauksia. Helppo tehdä edeltävästi valmiiksi, välttyy nälkäkiukut kun ruoka heti pöydässä hiihdon tai laskettelun päätteeksi. Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo "välilasku" toimii kyllä varmasti tosi hyvin ja itseasiassa en edes tajunnut ajatella moista mahdollisuutta ennenkuin siitä mainitsit :)

   Keitot on ykllä ihan parhaita ja sitten melkein illemmalla voi väkertää jotain muuta halutessaan. Veikkaan, että makkara ja vaahtokarkit ovat kova juttu!

   Poista
 4. Kiva blogi sulla. On olemassa sellainen pahoinvointiranneke, joka ilmeisestikin toimii oikeasti jollain tasolla. Ainakin samasta vaivasta kärsivä ystäväni kertoi näin. Löytyy täältä http://www.pahoinvointirannekkeet.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Ja kiitos vinkistä! Täytyykin tutustua..

   Poista
 5. Me pysähdytään yleensä Haaparannan Ikeassa. Lapset saa purkaa leikkipaikalla paineita ja ruokakin on halpaa. :-)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥